Ga naar inhoud

drogo

Lid
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door drogo

  1. Toch moet een ding niet over het hoofd worden gezien bij een UPS. Het zijn een van de beste inverters die je kan krijgen. De netspanning die eruit komt, indien de inverter op accu's loopt, heeft een prachtige echte sinus vorm.

    Ik heb hier een APC ups recentelijk gekocht van 700 watt, de accu's erin zijn 24v en daarmee makkelijk met mijn zonnepanelen op te laden.

     

    Koop je een inverter 700 watt dan ben je al gauw 600€ kwijt (voor de echte sinus omvormers). De APC kost maar 70€. En dan krijg je er twee accu's nog bij.

     

    Let wel op dat je een ups koopt die ook in te schakelen is, wanneer deze niet is aangesloten aan de netspanning. Slechts enkele types laten dit toe.

     

    Als je daarnaast een set auto accu's hebt, dan kan je die ook intern doorkoppelen, dan heb je zomaar een prachtige inverter als noodstroom: overdag opladen via de zonnepanelen, snachts energie via de accu's.

     

    Ik draai hier makkelijk mijn koelkast en vriezer mee, tv, laptop, telefoon laden etc. En dat voor maar 70€ :)

  2. @Bandoeng

     

    Heb er 5 kg van ingeslagen :D . Dacht dat het 1.90 was laatst, en toen hadden ze _zeker weten_ alleen spaghetti... nu ook fusilli en pijpjes... wauw! Geen geld... ! Voor 5 kg zou ik normaal tegen 50 euro aan zitten, nu slechts 13 euro!!!!!

     

    Nu ben ik zoekende naar goede kratten. Gek genoeg bestaan er geen stapelbare kratten met een zij-deurtje, leek me wel zo handig dat je er dan direct bij kan zonder de hele boel te hoeven afbouwen als je ze op elkaar hebt gestapeld.

  3. Nog even snel een bericht toevoegen vanaf mijn mobiel. Ik wil graag wel aangeven dat, zoals ik al eerder aangaf, erg blij ben met de tips die vele gebruikers hiervoor hebben gegeven!!! Ik zeg het nu nogmaals omdat ik dat prettig vindt.

     

    Sterker nog, ik ben nu al naar de toko aan het rijden om me te verdiepen in de zaden. Vandaag is toch mijn vrije werkdag. :-)

     

    Nogmaals bedankt he, en ik hou jullie op de hoogte van de ontwikkelingen

  4. @Stuudje , jammer dat ik je geen 3x een plus kan geven voor dat bericht!!!

    Je hebt absoluut gelijk dat hij zich veel te afhankelijk opstelt door met zo'n uitspraak te komen. Was mij niet eens opgevallen toen ik de topic las.

    Maar ja, aan de andere kant. Als @drogo er al een paar jaartjes over doet om een keukenkastje te vullen...zal er wel niet te veel eigen initiatief zijn ook ;)

     

    Oef, wat vel je snel een oordeel en gaan ze mee wat anderen opgeven, Het komt echt niet aardig over Fryslan boppe!

    Waarom kan mijn opmerking niet positief opgevat kan worden :confused:

     

    Ook je laatste zin, "als ik daar een paar jaartjes over doet"..... jongens jongens toch.. waarom die vooroordelen...? Er zijn talloze mensen die niets hebben voorbereid. Ik wel, en daar ben ik trots op.

     

    Ik ben niet van plan een hele grote voorraad op te bouwen hier in Nederland, voor een maand aan eten is voldoende. Als er hier dan ook ellende uitbreekt of lijkt uit te breken, ben ik zsm vertrokken. Dankzij mijn werk in de scheepvaart, waarbij ik veel in buitenland ben, is dit voor mij makkelijk uit te voeren. Mijn connecties heb ik al gelegd.

  5. Ik heb me hier vreselijk aan geërgerd. Vooral dat haha op het einde van het bericht. Ik vind het helemaal niet lollig. Eerder zielig en afhankelijk.

    Zeker als je een speciale eetwijze hebt, lijkt het me dat je je er zelf in verdiept en dat je ook zelf op het idee komt om glutenvrije melen te gebruiken voor zoiets.

     

    In een SHTF is coeliakie geen ernstige ziekte of lastig dieet. Eerder het tegenovergestelde, hoe minder kant en klaar er verkocht kan worden, hoe beter voor de coeliaak. De SHTF kan vooral goed uitpakken voor mensen met coeliakie. Zo is coeliakie ook ontdekt, doordat er na de oorlog ineens zoveel mensen klachten kregen(omdat er weer dingen aan eten toegevoegd werden)

    Dat een SHTF goed uit kan pakken voor een coeliaak, kan ik voor iemand met diabetes niet zeggen, of ernstige luchtwegklachten...voor hen kan het dodelijk uitpakken als hun medicatie niet meer te krijgen is.

     

    Je vrouw lief aankijken om het te maken, schrijf je. Kom op zeg...leer het zelf. Word en blijf zelfstandig in plaats van afhankelijk.

    Brood bakken kan kan in een oven, een broodbakmachine, in een Dutch Oven, of in een wonderpan op een gasstel of petroleumstel.

    Hup ga je inlezen en ga je vaardigheden oefenen. Dat hoort ook bij preppen, vaardigheden.

     

    Oei oei oei, lieverd toch, wat een vooroordelen hoe je dit bericht opstelt :( en wat komt het onaardig hier binnen bij mij. Dat ik vrouwlief aankijk om zoiets te bakken, heeft ermee te maken dat het haar hobby is om glutenvrije producten te bakken, en ik ervan geniet hoeveel plezier ze daarin heeft.

     

    Je denkt dat ik niet zelf kan bakken, maar dat heb je mis. Ik heb jaren voor mezelf brood gebakken, zelf gekneden, later broodbakmachine gebruikt, taarten gebakken en nog veel meer. Ik ben een van de coeliakie patiënten die zonder hulp zijn eigen weg heeft moeten zoeken. Mijn dokter zei alleen, je hebt een coeliakie allergie. Je mag geen tarwe meer, that's it. Ik was toen net 20 jaar (zonder ouders meer). Sta je dan voor de schappen in de AH, huilend omdat je inziet dat je meerendeels van de producten niet meer mag. Ik heb er een hele studie van gemaakt om mezelf op te peppen. Ik heb me als geen ander er goed doorheen geslagen en vooral mijn kennis gedeeld op fora's, want ik hou er nou eenmaal van anderen mensen te helpen.

     

    Maar iets wat ik heb geleerd van het bakken van brood e.d. is dat ik het helemaal niet zo lekker kan maken als vrouwlief, en misschien komt dat alleen al door de liefde die ze erin stopt.

    • Leuk 2
  6. Bedankt allemaal voor de antwoorden!

     

    Zelf had ik het idee voldoende te hebben, goed om te lezen dat jullie er anders over denken en erg bruikbare tips achterlaten!

     

    Ik ga gauw aan de slag om de kijken welke zaden ik kan inslaan. Ook nooit erover nagedacht dat je de zaden kon laten kiemen ipv koken. Ook een prima oplossing als je geen vuur hebt natuurlijk.

    @Highway

     

    Ik heb me verkeerd verwoord wat betreft jaren ermee bezig te zijn. Goede verwoording is dat ik +- 2 Jr geleden een, nu blijkt, kleine voorraad heb ingeslagen, daarna niet meer naar gekeken tot laatste 2 weken. :-)

     

    Nogmaals bedankt!

  7. Er is ook nog quinoa, linzen, amaranth, gedroogde peulen, andere en betere soorten, gierst is ook heel lekker, kikkererwten, mogelijkheden zat. Met 100€ max prep je voldoende voor een maand. Als je 't ook nog gebruikt is het geen verloren geld, én je hebt wat voor als je een keertje krap zit. Even een maandje minder mobiel bellen en het is gepiept. Geen centje pijn en je voelt je een gelukkig mens.

     

    Quinoa, daar ben ik mij over aan het inlezen, eveneens diverse andere zaden en bonen. Maar het zijn wel allemaal soorten waarbij je een warmte bron nodig hebt voor de bereiding ervan, toch? Weet je ook Ready to eat etenswaar?

     

    En bedankt voor je input zover :)

  8. Zelf ben ik vanwege de kosten alles zelf gaan maken, daarom stelde ik dat ook voor, spaghetti is niet zo moeilijk, en desnoods maak je eerst lasagna, dat is makkelijker omdat je dat niet hoeft te snijden in slierten.

    Verder kocht ik pas iets groot in,zoals dat meel, als ik het getest had. Het gedraagt zich anders dan de gewone melen.

     

    Zo maakte ik bv liever pannenkoekenmeel van half rijstmeel en half boekweit dan de soorten meel die ze verkopen voor glutenvrije pannenkoeken.

    Maismeel in het brood vond ik ook niet lekker. Een hoop geëxperimenteer dus voor ik de juiste combinaties had.

    Daarbij komt, dat brood echt met een halve dag al uit elkaar valt. Het elastische element, gluten, zit er niet in.

    Maar ach, mijn dochter kreeg opgerolde gevulde pannenkoeken mee naar school. Meestal was ze de klos met dat pokkedieet, soms moet je dan ook wat om te boffen hebben nietwaar.

     

    Wat leuk dat hier ook glutenvrije preppers zijn :cool:

     

    Misschien een tip, was vandaag bij de Lidl, daar hebben ze glutenvrije spaghetti voor 500 gram voor 1.89. Dat is echt een koopje (ik kocht hiervoor bij AH voor +- 4 euro, zelfde hoeveelheid). Ik heb er 4 kg van gekocht vandaag, maar dat is voor het normale huishouden voorraad :)

     

    Wellicht dat ik het ook in mijn opslag ga plaatsen. Maar persoonlijk ben ik terughoudend in producten die je moet bereiden. Ik heb 10liter benzine jerrycan thuis liggen en een coleman bifuel. Maar als elektriciteit uitvalt, dan heb je zonder een warmtebron "denk ik" al gauw niet zoveel aan rijst en spaghetti, toch?

  9. Welkom. Glutenvrij hoeft geen probleem te zijn, je weet zelf wel wat je wel en niet mag eten.

    Je kan je glutenvrije maaltijden wecken, en ook glutenvrij brood kan je wecken. Zo kan je toch zonder koelkast ofzo lang je glutenvrije eten bewaren.

    Ik heb een aantal recepten voor repen in het receptentopic staan die je zelf kan maken. (Je weet vast al dat je op http://www.livaad.nl kan checken of producten glutenvrij zijn)

    Je kan het toerbrood met glutenvrije melen maken. Havermeel gemaakt van Provena-havermout, rijstmeel, boekweitmeel, Schärmeel. Een goed en voedzaam brood voor onderweg.

     

    Dank je wel voor de tip. Ik had dat over toerbrood eerder gelezen en baalde dat ik het niet kon eten, heb er niet aan gedacht glutenvrije melen ervoor te gebruiken. Misschien maar eens vrouwlief aankijken aangezien die lekkers glutenvrij kookt voor mij haha.

  10. @drogo,

     

    Tsja wat wil je horen?

    Als het voor 25 man is dan heb je vrij weinig :D

    Zet er even wat meer info bij.

     

    Greener

     

    Ps: water?

     

    Goed dat je het zegt. Het is voor 2 personen. Water heb ik 11 liter liggen in flesjes. Daarbij Lifestraw en binnenkort ook een Sawyer erbij.

    Het gaat me om +- 4 weken aan eten te hebben.

     

    Ben erg benieuwd welke andere glutenvrije producten er zijn die ook lang bewaard kunnen worden. Want zoals je ziet in mijn lijst zijn er alleen een paar producten lang houdbaar in mijn voorraad: appelmoes, knakworsjes, rode pesto, siroop en mais. De rest is +- 1 jaar houdbaar... dat gaat toch erg snel om.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...