Ga naar inhoud

foreigner

Lid
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

foreigner's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

33

Community reputatie

 1. In mijn familie hebben we wel eens aangifte gedaan tegen iemand voor mishandeling. De politie gaf te kennen dat deze persoon een hele waslijst mishandelingen op zijn naam had staan, echter nooit ernstig genoeg om langdurig opgesloten te worden. Het wachten is tot deze persoon iemand vermoord. Volgens mij is dit bij "gewone" criminelen vaak zo. Iedereen weet het, maar de bewijzen ontbreken of de bewezen feiten zijn net onvoldoende. Jaren later gebeurd er dan iets ernstigers en dan is het "zie je wel, ik wist het wel!". Iets soortgelijks stel ik me bij dit soort terroristen ook voor. Ze doen allerlei verdachte dingen, een paar kleine feiten kun je ook echt bewijzen maar je hebt niets om ze permanent onschadelijk te maken. Er is wel eens kritiek op de FBI dat ze labiele mensen opstoken om toch vooral een bom te bouwen zodat ze ze vervolgens kunnen arresteren voor het voorbereiden van een aanslag. Wellicht toch iets om over na te denken..
 2. Als je aan een gecoördineerde operatie meedoet wil je niet te laat komen omdat je je bij een verkeerscontrole of ander klein oponthoud niet kan identificeren. In Frankrijk geld immers een identificatieplicht. Het lijkt mij juist voor de hand liggen dat je je in de aanloop naar zo'n operatie voorbeeldig gedraagt en met al je papieren op zak loopt.
 3. En onze wereldleiders zijn allemaal weer "shocked". Decennia lang het midden-oosten in puin schieten, de vluchtelingen van daar hier uitnodigen en dan zeggen dat je "shocked" bent dat er wraaklustige types tussen zitten. Bah, wat een walgelijke acteurs, echt. Als we vinden dat we daar belangen te verdedigen hebben of een gevaarlijke leider weg willen hebben, allemaal prima, maar wees dan gewoon eerlijk en praktisch en bereid je eigenlijk bevolking goed voor.
 4. Extra triest omdat het jongetje veilig opgroeide in Turkije en eigenlijk alleen overstak omdat papa nieuwe tanden wilde. http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2015/9/En-dan-nu-de-feiten-rond-Syrisch-jongetje-Aylan-2680954W/?masterpageid=158493
 5. Het trieste is dat dit soort dingen vaak gewoon openlijk worden toegegeven door de betrokkenen (zij het vaak achteraf en niet op de voorpagina) maar dat mensen het simpelweg niet willen geloven. Als je wat oudere zaken noemt (zoals WMD's in Irak) geloofd iedereen je direct, maar pak je iets recenters dan is het opeens allemaal onvoorstelbaar, alu-hoedje en mafkees. Alsof er ook maar enige aanleiding is om te denken dat de overheden zich opeens hebben gebeterd.
 6. Huh?! Je hebt op zich een goed verhaal, maar de logica van deze uitspraak ontgaat me. "Het verbieden om NIET je vrouw te verkrachten zou niemand accepteren dus verkrachten van je vrouw moet maar legaal zijn."?!
 7. Ik heb de originele Chinese post op het Tianya forum gelezen. De poster hiervan plaatst continu allerlei nieuws en daarmee samenhangende theorieen. Geheid dat er een keer een van zijn complotjes waarheid wordt. Overigens is een populaire theorie op dit forum dat veel van deze events (MH370, MH17, QZ8501, maar ook de protesten in Hong Kong en Filipijnen, de onderzeeer bij Zweden, en de druk op Thailand om een spoorproject te cancelen etc.) een strategie van de VS zijn om te pijlen welke landen aan welke "kant" staan en hoeveel lef ze wel of niet hebben om de gekozen kant te verdedigen. Dit met het oog op een toekomstige wereldoorlog. Belangrijk argument hierbij is dat de getroffen landen (China, Maleisie, Australia, Nederland, Indonesie, Zweden, etc.) tot noch toe een relatief neutrale of onduidelijke positie innamen.
 8. Ik ben voor een basisinkomen, maar onder voorwaarden. Hoe die voorwaarden er precies uit moeten zien weet ik niet, maar ik zou willen voorkomen dat mensen het geld opmaken aan gokken, drugs of andere onnodige zaken en vervolgens alsnog het dievenpad op gaan om in hun basisbehoeften te voorzien.
 9. Onder brits regime heeft de bevolking van Hong Kong nog nooit zelf een leider mogen aandragen of kiezen. China heeft nu aangegeven dat de bevolking dit vanaf 2017 wel mag, mits de aandragen kandidaten door Beijing goedgekeurd worden. Hoe je het ook went of keert is dat een verbetering ten opzichte van de bestaande situatie. Er is niks dat ze eerst wel hadden en dat nu opeens wordt afgepakt. De bevolking is echter zwaar teleurgesteld omdat eerdere beloftes van China suggereerden dat Hong Kong volledig vrije verkiezingen zou hebben, zonder deze "keuring van kandidaten" door Beijing. Het vertrouwen is daarmee ernstig geschaad en de bevolking vraagt zich nu af welke beloftes er nog meer verbroken gaan worden. Het initieel agressieve optreden van de politie en het rondlopen van mandarijn sprekend tuig zijn daarbij olie op het vuur. De Hong Kong'er realiseert zich opeens dat hij gewoon in China woont, dat alle vrijheiden en rechten die hij dacht te hebben niet meer zijn dan een gunst, en dat hij volledig is overgeleverd aan de willekeur van Beijing.
 10. Dat doet me afvragen of Obama en Putin niet gewoon achter de schermen samenwerken.. Rusland kan zijn gas aan China kwijt en de geïmporteerde producten die ze nu missen - mocht de EU de sancties überhaupt lang volhouden - zijn elders nog wel vandaan te halen. Putin houd er een vakantieparadijs en een hoop goede PR (in de voor hem belangrijke landen) aan over. (Zou Disneyland Crimea deze zomer niet open gaan?) De Amerikanen worden straks onze gasleverancier, zowel direct als via het midden-oosten, en hebben ons daarmee in een flinke houtgreep. Toch ook de moeite waard. Iedereen wint, behalve de EU en de burgers in Ukraine. Ik heb het graag mis.
 11. Vreemde site. Ze geven geen link naar het artikel dat ze beschrijven - bestaat het uberhaupt wel? Ga ik zelf kijken op de website van de New Strait Times dan gaat het er een stuk genuanceerder aan toe: http://www.nst.com.my/node/31612
 12. De chipknip gaat er eind dit jaar uit, dus een chip met "geld erop" verliezen is er straks niet meer bij. (Ter verduidelijking: de nieuwe NFC betalingen werken anders. Er staat geen geld op een chip maar je maakt gewoon gebruik debit (pinpas) of credit kaart. Het verschil is dat je debit/credit kaart in de cloud zit en niet in je portemonnee. Een pincode (of wachtwoord/vingerafdruk) blijft ook gewoon van toepassing. Afhankelijk van je bank of eigen voorkeuren kun je kleine bedragen zonder pincode doen, maar als je dat onveilig vind zet je de limiet op 0 euro.)
 13. Typisch dat de stroom er volledig af moet. Kunnen ze niet TV en Internet platleggen? Dat bespaart denk ik ook al een hoop stroom 's avonds. Of zou iedereen dan spontaan een extra was gaan draaien?
 14. Wellicht is dat minder noodzakelijk dan je denkt: http://www.dobelli.com/wp-content/uploads/2013/03/Avoid_News_Part1_TEXT.pdf
 15. Van de overheid hoeven we niet veel te verwachten. Kijk hoe ze omgaan met bepaalde zigeunerkampen: eens in de zoveel tijd een grote inval met een zware overmacht aan ME'ers, maar van dagelijkse handhaving komt al lang niks meer terecht.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...