Ga naar inhoud

boeropzoek

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

boeropzoek won de laatste dag op 27 juni

boeropzoek had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

boeropzoek's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

8

Reputatie

  1. Dank je. Ik ben van plan om volgend jaar aardbeien te planten op mijn kleine balkon. Ik zal proberen eraan te denken om een foto te delen. Hopelijk krijg ik een mooie oogst waar ik trots op kan zijn.
  2. boeropzoek

    Water opslag

    Ik zou mezelf omschrijven als een typische kampeerder en backpacker, met meer dan 15 jaar ervaring. Zoals je aangaf, is het belangrijk om goede kleding en uitrusting te hebben , en dat heb ik ook. Maar met alles wat er op het nieuws gebeurt, en de oproepen aan mensen om een noodpakket samen te stellen en voorbereid te zijn op onverwachte situaties, ben ik verder gegaan dan alleen mijn standaard kampeer- of backpackspullen. Ik heb niet alleen lichte waterfilters van Aqualogic klaarliggen voor noodgevallen, maar ook een walkietalkie gekocht bij noodrustig.nl, en twee tourniquets voor bloedstelping voor elk gezinslid (dus idealiter vier) bij het EHBO Centrum. Ook heb ik digitale kopieën van alle belangrijke documenten gemaakt en opgeslagen op twee verschillende cloudplatforms, en ik ben van plan om nog wat extra lang houdbaar voedsel en medicijnen in huis te halen. Wat nog op mijn lijstje staat, is een draagbaar zonnepaneel en een betrouwbare manier om verbonden te blijven met het internet. Niet alleen voor noodgevallen, maar ook omdat die dingen heel handig zijn voor gewoon kamperen. Ik ben nog op zoek naar goede opties voor een redelijke prijs.
  3. Je hebt gelijk dat in de zomer wordt het behoorlijk warm, en ik merk dat sommige bladeren van mijn planten er slap uitzien na een hete, zonnige dag. In zo’n geval geef ik ze meteen water. Ik plant graag zowel in de volle grond als in potten. Maar laatst zag ik een verticaal hydrocultuursysteem, wat misschien perfect zou zijn voor mijn kleine balkon. Heb jij daar ervaring mee? Nog iets waar ik over nadenk: wat voor water gebruik jij voor je planten? Gewoon kraanwater of gefilterd water? Zelf drink ik altijd gefilterd water . Ik gebruik de filters van Aqualogic.nl en ik overweeg nu om ook mijn planten met gezuiverd water te verzorgen. Ik weet wat vervuild water met het menselijk lichaam kan doen, en ik vraag me af of het ook invloed heeft op planten en vooral met stoffen zoals PFAS, die tegenwoordig overal lijken te zitten. Aqualogic-filters verwijderen PFAS uit drinkwater, maar is het ook zinvol om planten daartegen te beschermen? Het is echt lastig om thuis op een schone manier planten en voedsel te kweken. Ik denk vaak na over de kwaliteit van de potten, de aarde, en nu ook het water. Of maak ik me misschien té veel zorgen en moet ik het wat loslaten? Gevonden in Google Afbeeldingen
  4. Ik weet niet zeker of ik zou kiezen voor een zelfbouw-waterfilter. Ik denk dat ik een beetje lui ben, dus ik ga liever voor een volledig gemonteerd en gebruiksklaar model.
  5. boeropzoek

    Water opslag

    Ik wil graag nog een paar extra gedachten delen. Onlangs ben ik met mijn gezin op vakantie geweest met de camper. Met een kleine baby realiseerde ik me hoe belangrijk het is om veilig en goed smakend water te hebben , en natuurlijk genoeg water, zowel om te drinken als voor andere behoeften. Ik kwam de waterfilters van Aqualogic tegen en koos voor dit merk (dat ik op dat moment nog niet kende). Maar zij regelden een snelle levering. Ik zag ook dat ze filters aanbieden voor verschillende noodsituaties https://www.aqualogic.nl/waterfilter-noodsituatie en ik vind dat zo’n filter als zeker thuishoort in je noodpakket. Ik kan me niet voorstellen hoe je voldoende water kunt voorbereiden voor een noodsituatie die plotseling gebeurt en waarvan je niet weet hoe lang die zal duren. Onze overheid zou niet alleen waterflessen moeten aanraden, maar ook goede waterfilters.
  6. Spoelen met water en een beetje afwasmiddel is een goed begin, maar voor extra zekerheid kun je de jerrycan ook nog naspoelen met een oplossing van water en een klein beetje chloor (ongeveer één eetlepel op tien liter water), daarna goed uitspoelen met schoon water. Zo weet je zeker dat alle bacteriën en resten verwijderd zijn voordat je de jerrycan gebruikt voor drinkwater.
  7. Wat goed dat je zo bewust bezig bent met de kwaliteit van je drinkwater en verschillende methodes hebt uitgeprobeerd! Zelf je water filteren en in schone, afgesloten flessen bewaren is inderdaad een duurzame en veilige oplossing, zeker als je geen fan bent van flessenwater. Je hebt helemaal gelijk dat koken veel organismen doodt, maar met een goed filter kun je ook al veel verontreinigingen verwijderen, inclusief microplastics. Met jouw aanpak bespaar je niet alleen geld, maar draag je ook bij aan minder plastic afval.
  8. Wat een creatief idee! Ik heb glas op mijn balkon, dus ik kan de potten niet zo neerzetten als jij. Heb je misschien tips over hoe ik planken kan maken zonder krassen op het glas te krijgen? Ik heb vooral tomaten, één pot met komkommer, aardbei en paprika. En een paar bloemen die niet op de foto staan.
  9. boeropzoek

    Water opslag

    Heel herkenbaar hoor, je bent zeker niet de enige die hierover piekert! Misschien is een waterfilter (zoals een Sawyer of Lifestraw) en een paar stevige jerrycans een praktischere oplossing dan al die flessen – makkelijker te bewaren en herbruikbaar.
  10. Begrijpelijk dat je je zorgen maakt, maar de kans op sabotage via noodradio’s is erg klein, en het is belangrijker om goed voorbereid te zijn met betrouwbare noodcommunicatie.
  11. Wat een mooie en duurzame oplossing heb je gevonden voor je kippen, dankzij de hulp van je vriend! Handig dat je het systeem ook kunt gebruiken om je planten water te geven.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...