Ga naar inhoud

styx

Lid
  • Items

    122
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door styx

  1. De Nederlandse antiterreurexpert Peter Knoope zoekt de drijfveren van terroristen en waarschuwt het Westen. 'Een groot deel van de wereld haat ons. Wat wij vooruitgang vinden, vinden zij neokoloniaal.'

     

    http://www.knack.be/nieuws/wereld/terrorisme-expert-knoope-een-groot-deel-van-de-wereld-haat-ons/article-normal-624191.html

     

    Duidelijk artikel. Ik snap nu beter waarom mensen IS en Boko Haram vertrouwen.

     

    Tanfana ( zag te laat dat dit niet mijn account is)

  2. Ja DIT is pas leuk! Genoeg ruimte voor een bol en /of een sc ! Laten we het maar doen .

     

    EIGENAARS (70) STOPPEN MET COWBOYDORP

     

    El Paso te koop voor 250.000 euro

     

    Altijd al gedroomd om eigenaar te zijn van een cowboydorp om naar hartelust cowboy en indiaantje te spelen ? Het kan zo maar eventjes in Wuustwezel, want de eigenaars van El Paso aan de Kalmthoutsesteenweg verkopen hun eigendom voor 250.000 euro.

     

    Vorig jaar kreeg uitbaatster Wolfje nog goed nieuws. Na een jarenlange juridische strijd had het hof van beroep in september 2014 beslist dat El Paso mocht blijven. Geen afbraak dus en een grote opluchting voor de westernfans. Cowboydorp El Paso is een begrip in de Noorderkempen en, voor de kenners, zelfs ver daarbuiten. Het dorp is zo'n vijftig jaar geleden neergepoot in agrarisch waardevol gebied aan de Kalmthoutse Steenweg. Al decennia lang komen liefhebbers van het westerngebeuren er, vooral in de weekends, hun vrije tijd spenderen.

     

    Lees verder en bron: http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-wuustwezel/el-paso-te-koop-voor-250-000-euro-a2521179/

     

    Ik word al blij van de gedachte. Houd je in Styx!

     

    Waarom kopen die westernfans het zelf niet??

  3. Ben ik het helemaal mee eens @Keyser Suze . Laat de natuur zijn werk maar doen. Tevens zijn poezen gezellig in huiis.

    Terug komend op het topic : we wonen aan de rand van een bos en ja deze tijd is het helemaal raak. Zeker als de kou aantrekt weten de muizen ieder klein gaatje te vinden om je huis binnen te komen.

    Tijdje geleden laten isoleren . Een laag van ca 20 cm behandelde polystyreenbolletjes op de aarde onder de vloer. Komt ook geen muis doorheen. Ook lekker warm , netals poes die op mijn schoot ligt.

  4. Voor brandnetels heb je natriumbicarbonaat nodig in plaats van azijn. Brandnetels bevatten zuur en natriumbicarbonaat neutraliseert dit zuur en verlicht dus de pijn. Azijn wordt gebruikt voor kwallenbeten.

     

    bij brandnetels staatmeestal brede wegebree. Als je door de brandnetel geraakt bent is dit ongemak makkelijk te verhelpen door het blad van de brede wegebree te kneuzen en over de pijnlijke plek te wrijven. Het werkt echt.

  5. Nederland heeft 't absoluut erg goed voor elkaar wat betreft supermarkten met hun enorm brede aanbod en nette prijzen.

    Kwaliteit en kwantiteit in producten maar ook in samenleving met vrijheid en kennis en samenwerking. Dit blijft niet ongemerkt bij hen die in hun eigen land niet veilig zijn of in die mate te kort komen of gedaan worden. En zo komen we weer bij het vluchtelingenprobleem. Wie wil er nou naar bijvoorbeeld Rusland willen vluchten? Onze rijkdom (niet enkel financieel) wekt de indruk dat iedereen hierheen wil en kan. Voller is niet beter. Wat is de oplossing? Zoveel mensen en vooral kinderen die omkomen op weg naar geluk is niet nodig.

    Mondiale samenwerking en -ontwikkeling lijkt me wenselijk.

     

    Verstuurd vanaf mijn GT-N7100 met Tapatalk

  6. In mijn ogen en dus niet feitelijk bewezen, al zal menigeen het onderstrepen zijn ee mede door intrede van de computer en de robot veranderd in nummers dan mensen sociale gevoelens ziijn vervangen door stelsel die financieel onderbouwing in een overbevolkte wereld moeten geven. Juist daar waar menigeen het vertrouwen in het vroeger bekende sociale systeem. Mensen stonden op een andere manier voor elkaar klaar. Tegenwoordig is men bang voor de buur, die men vaak niet echt kent. Die buur die in dorp en stad enkele weken dood in huis kan liggen.

    Is het glas halfvol of half leeg.... ik zou zeggen dat het anders is , ieder voordeel heeft zijn nadeel. Het is aan ons om de oplossing (en) te vinden in plaats van de beren op de weg te vinden. Een uitdaging in een gecompliceerde samenleving waar veel van mensen gevraagd wordt en gegevens als rust en privacy ontnomen zijn in toenemende mate. Mens zijn veranderd in de tijd en als er iets moeilijk is voor de mens is het veranderingen en en het blijvend aanpassen. Stilstand is achteruitgang. Het moet allemaal sneller en beter ten koste van de sociale samenleving zoals we die vaak van vroeger meekregen of zoals "het kleine huisje op de prairy" .

    Gevoelens zijn gegevens die men makkelijk ter zijde zet voor eigen belang net als de gamer die afk gaat . Afk betekent away from keybord... weg ander onderwerp.

    Dit handelen, deze manier van leven is niet makkelijk wetenschappelijk vast te leggen netzo als het vermogen om oplosdingsgericht te kunnen leven.

     

    Verstuurd vanaf mijn GT-N7100 met Tapatalk

  7. Wauw...idd een mooi verslag. Toch maar eens nagaan waarom ik het aldoor zo zonnig inzie. De stoof is ondanks het weer heel goed gelukt. ? Eigenlijk was het wel "stoer"om ondanks het nare weer te presteren. Ik last me toch niet verdrijven door een buitje ! Even kijken of er nog wat over is.

     

    Verstuurd vanaf mijn GT-N7100 met Tapatalk

  8. Ik heb me niet goed ingelezen in dit draadje maar vind dat religie iets persoonlijks moet zijn . Iets waar als het moment zich voor doet over gepraat kan worden . Geen hoofd maar een bijzaak is Ieder zijn persoonlijke vrijheid . Ook al geloof je in prins pannekoek. when shit hits the fan is samen overleven het belangerijkste, mocht het zo zijn dat er de mogelijkheid is om het samen te doen.. Samen sterk weegt zwaarder dan geloven in dit geval.

  9. ja leuk die met kaarsenvet op het vuur gooien. We hebben het ooit ook eens bij scouting gedaan om te laten zien wat absoluut niet te doen. De reactie waren net zo . De tweede keer trouwens ook. Vuur is geen lolletje. En net zo als bijvoorbeeld ehbo en klimtechnieken essentiele onderdelen van scouting . Kan je het nog ergens leren.btw ook spannend !

    Veiligheid is goed in acht genomen en blusmiddelenen ehbokoffer bij de hand !

  10. Vlees in blik geeft me toch rillingen. Het klopt op een of andere manier niet. Thuis eten we niet altijd vlees(al eten we meer dan voorheen met twee jonge zonen/pubers) Maar in geval van (shtf), dan is het volgens mij niet erg moeilijk om het vlees te minderen en/of de diepvries leeg te eten. Bij scouting , weet ik , worden nog al eens pastas gemaakt met smak.(goed getypt ?) En ja het is wel een voordeel om het bij je te hebben maar eerste keuze ... nee.

    Wat zijn de voordelen van ingeblikt vlees , dat ik niet weet ?

     

    grtz Styx !

  11. Leuk die aanbiedingen. Ik maak er ook graag gebruik van. Maar er zijn ook alternatieven. Wij hebben ook wel eens groot ingekocht bij een biologische groothandel. Er is ergens op dit forum een verslagje dat ik met een ruime bolderkar bomvol boodschappen trots naar huis loop. Een tweede is als je op vakantie gaat en daar informeert wat het een en ander kost. Zo weet ik als masseur dat het erg handig is om een basisolie in Spanje te halen. Gewoon bij de apotheek voor een fractie van de Nederlandse prijs. Ruim inslaan dus/preppen. Goed en gezond bezig dus !

×
×
  • Nieuwe aanmaken...