Ga naar inhoud

DaanvdB

Lid
 • Aantal items

  21
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door DaanvdB

 1. Ja, het loopt, maar niet helemaal zoals gehoopt. Nog iets van 40 uur online met crowdfunden (75%, hopelijk redden we de 100 zaterdag!). En preppen is best leuk; het helpt je in veel meer situaties. Zoveel zaken komen altijd van pas....het is meer een kwestie van productief denken en bewuster omgaan met zaken dan ik eerst dacht.
 2. En ik maar denken dat je er alleen mee kon bakken Zo leer je nog eens wat....
 3. Nog 4 dagen op CineCrowd. En dan moet de teller op 100 staan. Zijn er hier geïnteresseerden? Dan is dit het moment om te doneren!
 4. Nog maar 4 dagen crowdfunden! www dot cinecrowd dot nl/niemandsland

 5. Hoi allemaal, Pas sprak ik met iemand die voor bijvoorbeeld navigatie op de fiets een telefoon oplader (zoals te koop bij de kruidvat) gebruikt, maar dan eentje die zijn energie krijgt uit zonnecellen. Ik denk dat dit gaat over deze: http://www.bever.nl/rubytec-lader-kirk-2B31C00001?channel_code=544&product_code=77567565&gclid=CKmFqpuArr0CFY_HtAodJhwAKw of wellicht zoiets: http://www.batterijenhuis.nl/asolar-platinum-charger-mini-p-479510.html?gclid=CLeh58KArr0CFYWWtAod7DIABw Iemand ervaring met dat spul in de praktijk?
 6. DaanvdB

  VW Transporter T4

  Hallo allemaal, Zelf rijdt ik een oude (afgeragde, maarja...als student heb je weinig keuze!) Volkswagen Transporter T4. Nu rijden er daar echt nog talloze van rond, maar zou dit een goede auto zijn in een rampsituatie? Voordelen: - betrouwbaar - sterk - Groot-ruim (beide voor passagiers en cargo) - Veel onderdelen beschikbaar - Open motor (makkelijk toegankelijk) Nadelen: - Niet echt zuinig met brandstof - Zwaar - Weinig topsnelheid
 7. Het zou wel cool zijn als ik de crew rat voor kan zetten als lunch natuurlijk, maar ik weet niet of de vega's daar blij van worden Dat zou fijn zijn, en ik ben blij dat de teaser je bevalt! Het is overigens wel zo dat dit trailertje gemaakt is met een budget van een euro of 40, dus het is lang niet wat de film zal worden (hopen we, anders verdien ik mijn diploma niet!)
 8. Nog 15 dagen te gaan! Prepshop.nl en iSurvive hebben gedoneerd, dus dat is erg leuk Hopelijk volgen er ook nog wat mensen van het preppersforum!
 9. Wat altijd het geval is, lastige situatie of niet, is dat voor veel mensen vertrouwen, status en misschien zelfs een echte band toch vaak gebaseerd is op illusie. Toch denk ik wel dat er een hoop mensen wel echt betrouwbaar zijn. Het is alleen maar de vraag wat daar van over blijft als eigenbelang een kwestie van leven of dood zal zijn.
 10. Vandaag heb ik soortgelijke inkopen gedaan voor een pakketje. Het was 10 euro; erin zit (geinspirireerd) - Verbanddoosje (met schaar) - Noodles - Werkhandschoenen - Potlood/puntenslijper en klein notitieblokje - Knijpkat lamp (ca 1,79) - Een paar meten touw (de duct tape was op) - Lucifers - Kaars - Waterflesje Dit alles zit net boven de 10 euro, inclusief plastic bak waar het allemaal in gaat. Het is misschien niet de beste kwaliteit, maar het is best een cool doosje geworden
 11. Ik dacht dat je 1 licentie tegelijk kunt gebruiken, omdat je per productiecode maar 1 activatie tegelijkertijd hebt. Maar het kan zijn dat hier diep in de regels wat anders in staat. Het is wel zo dat een hoop oudere OEM licenties na een tijdje vervallen. Vaak geleverd als 'groeps' licentie voor een bepaalde type laptop. Maar goed, met Linux heb je dat probleem natuurlijk veel minder. Het is alleen nog even moeilijk met inburgeren van opensource software. Je hebt je systeem natuurlijk vooral voor jezelf, maar het is toch wat hoogdrempeliger voor mensen die alleen Windows kennen of zweren bij de simpele gui van Mac OSX.
 12. BIj de Action heb je ook verband doosjes, net iets over de 3 euro. Ik heb geen idee hoe nuttig die zijn en of je er serieus wat aan hebt, maar misschien zijn ze altijd handig om achter de hand te hebben. Duct tape is er volgens mij 1,59...maar ik kan me hierin vergissen.
 13. Via CineCrowd hoor ik dat er aardig wat mensen via dit forum naar de pagina zijn gekomen. Ik vind dit erg leuk! Op dit moment zijn we ons als team aan het verdiepen in locaties. We zijn het er een beetje over eens dat we zelf 'in case of emergency' zouden gaan verblijven in een fabriek. Dit omdat hier vaak genoeg ruimte is voor voldoende ruimte, je genoeg ruimte hebt om binnen (in kantoren oid) een plek te 'bouwen' waar voldoende beschutting is en je niet meteen buiten zit. Je kunt je hier ook vaak vrij goed verbergen en toch ook overzicht behouden over de omgeving (naderend gevaar, maar ook de aandacht van eventuele hulp kun je vaak door de hoogtes van zulke gebouwen naar je toe trekken). Bij overstromingen is het natuurlijk wel vaak behelpen, gezien veel fabrieken bij het water staan. Van de andere kant zijn een hoop van deze gebouwen vaak erg oud en daarom hebben ze ook 'bewezen' veilig te staan. Nadeel is wel het onderhoud. In je eentje kun je niet zomaar een fabriek staande houden. Het is wel dat constructies van staal minder onderhoud nodig hebben dan hout. Maar we kijken dus vooral naar de veiligheid en de anonimiteit van zo'n plek. En het is natuurlijk visueel erg interessant Lijkt dit voor jullie een beetje een logische keuze? Of vergis ik me ergens heel erg in?
 14. Ik prep (lightweight) voor de research van mijn afstudeerfilm Niemandsland, maar ook omdat het gewoon vaak nodig is voor mijn werk. Ik geloof niet echt dat er iets heel ergs zal gebeuren, maar ik ben al zo vaak in een situatie geweest (op een obscure filmset) waar vanalles mis kan gaan. Van beter door dieren, tot lampen die vast gezet moeten worden...of complete afwezigheid van hygenische toiletvoorzieningen. Dus ja....ik prep altijd een beetje om mijn productiebus een beetje de betrouwbare rots in de branding te houden. Het gebeurde in ieder geval gelukkig nog niet dat er iets voorviel waar we niet klaar voor waren. En dat is vaak wel een geruststellende gedachte! www.cinecrowd.nl/niemandsland
 15. Gezocht donateurs: www dot cinecrowd dot nl/niemandsland

 16. Dankje! De eerste 20% van de financiering is binnen. Dit is best spannend Nog even snel een vraagje. Wat is eigenlijk de leeftijd van een gasmasker filter in gebruik? Raakt het filter ook verstopt als het 'open' is, maar gewoon in een droge kamer opgeslagen is (stofvrij natuurlijk). Weten jullie dit?
 17. Vandaag is het zover! We zijn begonnen met de CineCrowd campagne. Hier is al wel een teasertje te zien, maar dat is vooral een oppervlakkige sfeerimpressie die we gemaakt hebben om toch wat beeldend materiaal te verzorgen voor de film. www.cinecrowd.nl/niemandsland is de site. Donaties zijn natuurlijk van harte welkom!
 18. Nou, dat zal niet het geval zijn. Ik kan hem alleen niet zomaar vrijgeven op youtube. Hoe dat precies gaat werken ben ik nu aan het bespreken met mijn producent. Daarnaast zitten we in de fase van het locatie scouten. Dat is altijd spannend en natuurlijk erg belangrijk voor de geloofwaardigheid van het eindresultaat. Binnenkort komt onze Cinecrowd pagina ook online. Het is best een spannend proces natuurlijk en ik vind het ook wel leuk als ik jullie op de hoogte kan houden.
 19. Is dat toevallig gedraaid op het paintball terrein in Drenthe? (Nouja...toeval zal het nooit zijn natuurlijk!)
 20. Helaas, afstudeerwerk kan niet zomaar op youtube. Het uiteindelijke doel zal opsturen naar festivals worden. Het zal ook nog even duren. Het duurt zeker nog maanden voor we kunnen filmen, dan volgt de nabewerking nog. 2014 zal zeker lukken, maar het zal nooit voor de zomer zijn! We zijn nu pas bezig met het opzetten voor crowdfunding voor het werven van fondsen. Met de huidige herschrijvingen zijn we nu op het punt gekomen dat we het eigenlijk sterker vinden om de situatie zoals deze is niet echt uit te diepen en meer als de waarheid 'as it is' te presenteren. Maar de geloofwaardigheid zit hem in de details. Bijvoorbeeld de MyronPrps suggestie van de emmers is een heel goed iets om terug te laten komen (al is het natuurlijk nog niet helder hoe en waar!). @hamster natuurlijk zit er in die post wel een oplossing voor water, maar zelf zoek ik misschien naar iets kleiners, bijna draagbaar. Ik zou zelf bijvboorbeeld niet weten waar ik een waterfilter vandaan haal en hoe ik kan herkennen of het wat voorstelt. Natuurlijk ga je in een situatie als die direct vanalles proberen en leer je het vanzelf, maar puur cinematografisch gezien zijn emmers die als het ware automatisch 'dekking zoeken' visueel interessanter dan een filter! Maar thanks voor het meedenken en de herinnering aan die post!
 21. @MyronPrps Weet je ook een goede huis tuin en keuken methode om regenwater op te vangen? Ik kan me voorstellen dat je het meteen zou willen filteren en ergens opslaan waar er geen (al dan niet biologische) fallout op zou komen.
 22. Wow wat een reacties. Dit is al erg behulpzaam! Ik zal mijn best doen op al jullie reacties te reageren. Doe ik zeker! Dat klinkt goed. Ik had er nog nooit van gehoord. Misschien omdat het japans is en animatie, waardoor het niet zo snel verschijnt op de meest 'westerse genrelijsten' De reden voor de klimaatsverandering is (niet echt wetenschappelijk onderbouwd hoor) meer symbolisch voor 'de winter van de mensheid', maw een lange periode die ze door moeten komen. Boven de grond is er nu ongeveer evenveel agrarische activiteit gaande als de natuur in dagen als deze toelaat. Wintergroente bijvoorbeeld, maar een warme zomer waar alles goed kan groeien is niet in het vooruitzicht. Nu kan de mens die nog over is nog wel overleven met de voorraden die de rest achter heeft gelaten. Denk dat bijvoorbeeld 98% van de populatie verdwenen is. De meeste dieren hebben het ook heel zwaar; er zijn wel insecten, maar ook mollen en ratten en andere beesten die goed kunnen overleven onder de grond. Het was niet zo dat het inademen direct fataal was voor beesten. Het was ook meer een bacterie die voor mensen (of primaten) echt heel dodelijk was. Voor dieren was het niet echt gezond, maar ze konden zich nog wel voor een deel voortplanten. Ze worden vooral geteisted door het winterse klimaat. In mijn fantasie is de wereld er wel gewoon 'aan gegaan'. Winters is echt winters, zoals in de wintermaanden. Ik geloof ook wel dat de wereld misschien niet helemaal apocalyptisch eruit HOEFT te zien, maar voor mijn concept ben ik wel uitgegaan van de negatieve kant van de mens en dat er in plaats van een grote verzoening en samenwerking komt vooral het overleven en 'eigen eerst' de boventoon gaat vieren. En ja, het laatste is gewoon een stuk mooier op beeld. Uiteindelijk is een film van 15 minuten het doel. Het gaat om een duidelijke keuze tussen jezelf en een ander. Graag zou ik alle elementen behandelen, maar wil ik het verhaal en de personages nog enigszins recht aan doen in deze setting moet ik het toch simpel houden. Het is vooral dat de personages 'staan', dat ze leven op een manier waarbij de kijker niet zal fronsen en zich af zal vragen waarom ze niet gewoon iets anders doen. Vis heb ik eigenlijk nog niet over nagedacht. Ik zal eens even kijken of dat misschien wat problemen kan fixen. Leuk dat ik die er al voor grote delen in heb zitten. Vooral het religieuze element is sterk; de hoofdpersoon is er van overtuigd dat dit gebeurd zoals de bijbel voorspeldt heeft. Verder denk je best aan huizen met windgongen van lege blikjes, champignons kweken in een kelder en kleding die op allerlei manieren aan elkaar is genaaid. In wat voor soort kleding kun je een merino laag dan vinden? Ik kan me voorstellen dat dit dan al snel erg gewilde stof zal worden. Hij staat op de lijst! Oke, 5 jaar is voor mij meer het uitgangspunt geweest om te bedenken hoeveel tijd er nodig is om onherstelbare schade aan te richten. Maar als ik erover nadenk kan het inderdaad minder. Wat als bijvoorbeeld Sandy de hele wereld in 1 keer trof? Dat zou een kwestie van dagen zijn, maar wel een ongelooflijke impact hebben! Hoe krijg je dan voeldoende water voor je planten, of regel je dat met de hand wanneer nodig? (of is dit alleen voor bijvoorbeeld de ernstige wintermaanden?) Dat is een hele goeie waar ik gewoon niet bij stil heb gestaan. En dan te denken dat ik zelf jaren terug (1994?) als kind sinterklaas ooit boven op de dijk ontmoette omdat de stoomboot gewoon aan kon leggen bij het restaurant dat daarop gebouwd was door hoog water! Wapens is natuurlijk iets dat vooral voort komt uit wat mensen zelf al hebben liggen. Verwacht geen legers, maar vooral praktische spullen die spijtig genoeg misbruikt worden voor wat anders. Dat is volgens mij wel duidelijk . Zelf heb ik het beeld voor me dat er een massa mensen naar de supermarkt gaat om dan vanalles in te kopen, meer dan ze kunnen dragen en dus niet kunnen dragen als het echt nodig is. Daarnaast zie ik het al voor me hoe het met de infrastructuur gaat. Een matige stipsdag is eigenlijk al teveel voor het nederlandse spoor en wegennet. Wiet had ik ook al overwogen, maar ik denk dat de mensen die er dan nog zijn niet degene zijn die hun oplossing zoeken in escapisme van de realiteit....eerder escapisme van het oude leven! Nou, wat een leuke reacties allemaal! Dit is wel iets waar ik veel mee kan. Ondertussen hang ik nog zeker wat rond op het forum.
 23. Hallo allemaal, Eerst zal ik me even voorstellen. Mijn naam is Daan van den Berg en ik ben een 4e jaars filmstudent aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (kortweg HKU). Op dit moment wil ik afstuderen met een korte post-apocalyptische film die speelt in Nederland waar alles wat wij kennen weg is gevaagd door gasaanvallen. De reden dat ik dit hier post is omdat jullie mij kunnen helpen met mijn research. Jullie zijn waarschijnlijk een stukje verder met het uitdenken van bepaalde scenario's. Daarom mijn vraag: Wat zouden jullie zeker bij je willen hebben in de volgende situatie? Ik zal de situatie van de wereld in mijn film even toelichten. In mijn fantasiewereld is er een soort bacterie die zich schuilhoudt in planten en vennen en zich kan verspreiden in gas dampen die door de wind meegevoerd worden. Het is nu 5 jaar geleden dat de laatste gaswind over Nederland trok. Waar het vandaan kwam weten de mensen niet, maar het was net zo giftig als chloride en kon ieder moment op komen zetten. Mensen hebben onder de grond geleefd en toen ze eruit kwamen bestond de wereld zoals ze hem kenden niet meer. Geen elektriciteit, water was vaak besmet door het gif. Gasmaskers helpen vaak, al zijn ze niet meer constant nodig als je buiten bent. Mensen zoeken naar voedsel en daar waar schaarste is vechten mensen het uit. De wereld is heel winters en langzaam aan het herstellen. Er groeit niet zo heel veel meer op aarde, dus een gezonde groentetuin is geen optie. Mensen eten vooral blikvoer, maar ook ratten en eetbare planten die onder de grond groeien. Dus wat zijn zaken waarin wij ons vandaag de dag zouden kunnen verweren tegen omstandigheden als bovenstaand omschreven. Denk aan zaken die je (bijna) in ieder huishouden kan vinden? Wat doe je tegen de kou? Wat zijn innovatieve manieren om voedsel te kweken en hoe kun je makkelijk water filteren? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met tips, gezien ik mijn film graag zo realistisch mogelijk wil maken! Met vriendelijke groeten, Daan van den Berg
×
×
 • Nieuwe aanmaken...