Ga naar inhoud

bambix

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door bambix

  1. Tip: oude shag (van het caliber uitgedrooge turf) een aardappel schil(van een gewassen aardappel) erbij doen en een dagje laten liggen en de shag is weer prima, werkt ook met appel schillen, maar dan krijg je er wel een extra gratis appelsmaakje bij. nog een tip: de van nelle black fire (zwarte van nelle) zit tegenwoordig in een pakje met de wel bekende lange flap maar is tevens voorzien van een ziplock randje waardoor deze langer vers blijft. Hoe goed dit op de echt lange termijn werkt weet ik niet, zolang is het ook nog niet op de markt, maar zeker weten dat ik 2 pakjes in mn BOB stuw, bijna de laatste tip: doe een aantal pakjes met vloei en een extra aansteker in een ziplock zakje, niets zo vervelend als shag hebben en geen vloei laatste tip: als je een aansteker voor lange termijn wil bewaren, doe een elastiek of nog beter een ringvormig stukje binnen band (van een fiets) om de aansteker en dan net onder het gas hendeltje, dan kan deze niet per ongeluk leeglopen, niets zo vervelend als een peuk op willen steken en er achter te komen dat je aansteker klem heeft gezeten en leeg is gelopen, bijna net zo vervelend als geen vloei hebben.
  2. ik heb in een opwelling uit nepal een khukuri gekocht. Reden, het is een mes, een machete en een bijl in een. Of het helemaal ideaal is waag ik nog te betwijfelen, hij weegt namelijk met schede bijna 2 kilo, dus is wel een zware jongen dus ook neit iets wat je aan je riem hangt eerder aan je tas. wel multifunctioneel nen ze zijn er in allerlij maten gewichten en vormen http://www.thekhukurihouse.com/ Ik raad je alleen af om er mee rond te lopen voor de poep de ventilator heeft geraakt. zit nu overigens te kijken naar een combinatie van een stevig mes en een grans fors bruks "small forrest axe"
  3. Ik denk dat het erg ligt aan wat je onder preppen verstaat. preppen kan ook inhouden dat je rekening houd met plotselinge survival omstandigheden. Even worst case scenario, als er een bom op je huis valt moet je die 5kg potten nutella in je rugzak meesjouwen of heeel snel opeten. Het voordeel van die mint cakejes is dat het klein en licht is (hoe lichter je bepakking hoe sneller je bent en hoe verder je op een dag kan komen), makkelijk te rantsoeneren, lang houdbaar (je kunt het nu in je bugoutbag laten vallen en er over 20 jaar pas gebruik van maken) en het geeft een energie boost als je er even doorheen zit en je brandstof tekort komt. Word vandaar ook erg veel in de bergsport gebruikt. Het zal nooit een echte maaltijd kunnen vervangen, maar als je alleen de kleren die je aanhebt en de tas op je rug ter beschikking hebt, dan kun je op die mint cakejes nog best een tijd doorlopen. Wat dat betreft wellicht slim om er een potje met vitaminetabletten bij te doen. En iets van liga, dikke langhoudbare vezel koeken, die zijn luchtdicht en dus waterdicht verpakt. Dan heb je vitamine, vezels, koolhydraten en suikers. Als nood rantsoen te overleven volgens mij.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...