Ga naar inhoud

KimPattiruhu

Lid
 • Aantal items

  112
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door KimPattiruhu

 1. Maar met een kleiner worden horizontaal oppervlak zullen we toch een poging moeten doen ;-) Er staat nog een ander ontwerp in de planning. Volgend jaar misschien ;-) Eerst mijn fiets maar maken en mn auto tectileren!
 2. Klopt. Sommige planten zijn dan ook een try out en staan dus ook in de volle grond. Toch doen ze het tot nog toe supergoed in de pallets. In de toekomst zullen het vooral planten zijn die weinig wortels maken of die je juist niet wilt laten doorschieten... Je moet toch eens buiten het boekje gaan om achter nieuwe dingen te komen ;-) Enne; wat betreft slakken: google maar eens op planten waar slakken voor weg blijven. Om kruisbeveiliging staan sommige planten al vanouds naast elkaar ;-) Ik doe alles bio, geen zooi, geen Monsanto-zaad. Ik zal nog eens wat tips aan mn moeder vragen (die heeft er behoorlijk wat, doet ook alles bio)
 3. Geen last van slakken! (Tot nog toe dan)
 4. Misschien een overbodige tip; Vergeet geen gaatje in de onderkant van de potten en emmers te boren, anders verzuipt t...
 5. Mijn moeder heeft een eigen kas. Als je vragen hebt over hoe je het beste of makkelijkst kunt beginnen, kun je altijd via mij vragen stellen. Ik weet zelf ook wel e.e.a. Heb al sinds mijn 7e een eigen moestuin gehad. Wat ik nu heb is peanuts. De gele stokboon komt niet op en daar ben ik eigenlijk teleurgesteld in. Maar ik ben ook vrij ongeduldig...
 6. Hoi, Sinds afgelopen seizoen ben ik met mijn moestuin ook verticaal aan het gaan. Met behulp van europallets, worteldoek, een electrische of handtacker en wat zelfgemaakte ijzeren haken voor aan de schutting ben ik aan de slag gegaan. Op foto 1: De linker pallet met vlnr en vbnb bosui (komt niet op), zoete puntpaprika (komen alledrie goed op) Oregano, pompoen Olijfkomkommer (niet overleefd vanwege te weinig zon), Olijfkomkommer (Meer zon en is lekker aan het klimmen) Op foto 2: De rechter pallet met vlnr en vbnb Olijfkomkommer (nog meer zon, nog meer aan het klimmen), Citroenplant (tegen de muggen in de tuin) Rode Veldsla (is langzaam aan het opkomen), Zoete puntpaprika (beduidend minder zon, dus groeien niet zo snel als in de linkerpallet) Courgette (gaat als een tiet en er zit al een mooie bloem in), Leeg Op foto 3: Foto van de horizontale moestuin Krijgt veel minder zon en doet het dus ook een stuk minder goed. De pompoen (linksachter) is ondanks de volle grond, maar minder zon niet zo groot als die in de pallet. Geeft niks, zo hebben we op 2 momenten pompoenen en niet alles in 1 keer. Lenteui komt niet op, waren waarschijnlijk geen goede zaadjes... Op foto 4: Foto van de andere kant. Zoals je ziet is het niet zo groot. Er staat nog een ui in. En in de bakken onder de rechterpallet zit Indische Kers! Onder de linkerpallet staan nog wat moerbeien en frambozen. Nu nog weinig zon, straks meer (in hoogzomer). En natuurlijk de munt: die doet het al jaren heeeeeeel goed!
 7. Hey, ho, let's go!

 8. Nee, niet gezien! Wel afgelopen zaterdag flink wat afleveringen van 8 bikkels die in Alaska wedstrijdjes overleven doen.
 9. Wie zijn er nog meer bij tijdens de WinterKampeersessie over een paar weken? Ik ben er iig, dus wil je me ontmoeten en eens stevig aan de tand voelen of gewoon samen bikkelen: grijp uw kans!
 10. December is wat drukker, dus moet even checken dat het allemaal te doen is. Kun je me in een mail of pb sturen in welke regio/stad je woont, i.v.m. reistijd. Hopelijk kan @Heksenboot wat succesvolle telefoontjes plegen.
 11. Haha, alleen de lang houdbare producten heb ik dubbel gekocht (blikken, potten e.d.) Ik ga nu niet opeens van mn verse groente en fruit alles dubbel kopen, haha, dat krijg ik niet op! Enne, mag ik in jouw tentje komen kijken? Dat klinkt goed in mijn oren!
 12. Ja inderdaad. Je zult in de winter toch ook moeten overleven? ;-) En er zijn ook geen andere bijeenkomsten? Als dat zo is, dan zou ik graag individueel kennis maken met zoveel mogelijk mensen. Ik heb vorige keer van de helft van mijn boodschappen 2x ingeslagen en heb de voorraadkast leeg geruimd met rotzooi, zodat er ruimte is voor opslag van nuttige spullen.
 13. Idee overigens: een instructieboek over wat preppen precies inhoudt en 'what it takes'. Mijn ideeen worden altijd bijgeschaafd en ik laat me meevoeren a la 'go with the flow', maar het leek mij een prima vorm. Een soort startersguide voor preppers-to-be en de weg die ze nog moeten afleggen. En ja, dat betekent dus dat ik ga meepreppen om het mee te ervaren. Mijn kat heeft overigens sinds gisteren een camera :-) Vanavond de eerste resultaten bekijken.
 14. Hoi hoi, ik ben benieuwd wanneer ik kan aanhaken! Ik heb goed nagedacht en heb een fantastisch plan over de uiteindelijke vorm :-) Maar had gedacht van @Heksenboot inmiddels een mail te hebben ontvangen over de nieuwe bijeenkomst. Ik wil jullie zo graag ontmoeten. Verder zag ik een nieuwe oproep voor een fotoreportage van een studente. Ik denk dat jullie aan mij wel genoeg hebben, toch? Ik wil er graag helemaal induiken namelijk :-) Lieve groet, Kim
 15. Nee voor in de auto. En je hebt mijn mailadres, dus ik zie de updates wel verschijnen. Heb al hele gave idee├źn voor de fotoserie, heb er megaveel zin in om jullie te ontmoeten en te beginnen!
 16. "KimPattiruhu, je hebt geen toegangsrechten tot deze pagina. Hiervoor kunnen diverse oorzaken zijn: Je gebruikersaccount heeft onvoldoende toegangsrechten voor deze pagina. Probeer je wellicht het bericht van een ander te wijzigen, toegang te krijgen tot beheerdersfuncties of andere systeemtaken uit te voeren? Probeer je een bericht te plaatsen? Mogelijk heeft de beheerder je account uitgeschakeld of is het account nog niet geactiveerd." Ik kan dus niet in de agenda kijken... Maar zodra er een datum is (locatie kan altijd wijzigen lijkt me) zet ik die meteen in de agenda en sla ik vast een extra tankje benzine in, onder het mom 'Preppalicious'
 17. Nee, waar kan ik ze precies vinden in jouw linkjes? Enne, Shelter Camping betekent dus overnachten in een tentje! Bikkels! Ik dacht bij een meeting meer aan een soort houten clubhuis met een lange tafel, haha.
 18. Ja natuurlijk! Vandaag wat filmpjes weer ontwikkeld. (overigens fotografeer ik ook met Lubitel 2, maar meer voor onderweg: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lubitel) hier een van de resultaten:
×
×
 • Nieuwe aanmaken...