Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

henkg

Lid
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

19 Goed

Over henkg

 • Titel
  Jr. prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee
 1. Inderdaad, die bruine aanmaakblokjes (o.a. Action) zijn prima bruikbaar: Het makkelijkst is natuurlijk om die blokjes gewoon los mee te nemen. Maar als je een uitstekend houdbaar voorraadje bij je prepper-spullen wilt: dan vooraf vacuum verpakken. En een beetje prepper heeft al een vacuum-apparaat (o.a. Lidl: ca 30,-). Ook voor o.a.: - Alles wat echt niet nat mag worden: lucifers, batterijen en zo. - Droge sokken + een gastenhanddoekje. - Verschoning (T-shirt + onderbroek + ?) Spullen blijven droog, schoon, en nemen (vacuum gezogen) weinig plek in.
 2. @hamster: dank voor reactie. Waarom de vraag: De buitensensor (oa thermometer) van mijn weerstation heb ik gemonteerd in een pvc pijp waarbij een luchtstroom wordt verzorgd door een mini zonnepaneeltje en een fan (http://www.ebay.com/itm/Solar-Cell-Fan-Sun-Power-Energy-Panel-Clip-on-Cooling-Cooler-Camping-Hiking-R1-/390738827338?pt=Laptop_Adapters_Chargers&hash=item5af9d9584a) Die fan draait nu uiteraard alleen als de zon op het panel schijnt. Met het Ikea paneeltje + batterijen krijg ik een luchtstroom ook op momenten dat de zon niet schijnt. De fan draait nu al bij een waterig zon
 3. Je eigen stuwmeer: Bij gebruik van water zou je een groot vat (ibc container of zo) zo hoog mogelijk, direct onder de regengoot kunnen monteren. Vullen van het vat is dan gratis. Regenwater, dus alleen zolang de voorraad strekt. Pijp met kraan, daaronder een schoepenrad + dynamo. Alleen toepasbaar in gebieden met behoorlijk wat neerslag, en de praktijk alleen goed te verwezenlijken bij/aan je huis. (Geen flauw idee of 1000 liter water op ca 5 meter hoogte een beetje rendement geeft)
 4. @hamster: Kun je vertellen of de bovenkant en de zijkanten van de solar module waterdicht is? Het gaat me niet om onderdompelen, wel om buiten laten als het kan gaan regenen. En wat zijn ongeveer de afmetingen van het zonnepaneeltje.
 5. Een beetje off topic: Met een simpel en goedkoop plaatkompasje met verdraaibare roos kom je al een heel eind in het vlakke NL. Uiteraard zijn zaken als nauwkeurigheid, degelijkheid en toepasbaarheid van belang. Nauwkeurig peilen zal met een vizier/spiegelkompas wel beter gaan dan met een simpel plaatkompas. Veel belangrijker is dat je ermee om weet te gaan. Icm met een fatsoenlijke kaart. Een driehoekje erbij (geo-driehoekje voldoet al) is ook wel handig, en een lineaal en kaartpasser erbij is helemaal ideaal. Als je echter niet weet hoe een koersje in de kaart te zetten, of andersom een k
 6. Winnen tomatenzaad, een basishandeling voor ieder met zaadvaste (=heirloom) tomaten. Werkt uiteraard ook met bv supermarkttomaten, maar die zijn niet zaadvast. Veel advies te vinden, oa op: http://www.moestuinforum.nl/post345.html?hilit=winnen#p345 De gistmethode bevalt mij het best. Dat geeft mooi schone, niet plakkende zaadjes, makkelijker te drogen. De andere methodes werken ook ... In alle gevallen: zaad heel goed laten drogen voor het opbergen. Koel, donker en droog bewaren.
 7. henkg

  Ondergrondse kas

  In de winterperiode is niet alleen de temperatuur, maar ook het gebrek aan licht een probleem. Op het moestuinforum is iemand heel enthousiast bezig met een broeibak: http://www.moestuinforum.nl/blog/martin.b/broeibak_deel_1_b-2812.html
 8. henkg

  Opinel mes kopen

  Over invetten: Ik gebruik een vet dat ik altijd bij mij heb. Neusvet. Daar zal ongetwijfeld ook een beetje zout inzitten, maar dat geeft geen probleem. Even je neus tussen duim en wijsvinger wrijven. Bij aanbrengen wel even opletten dat je je niet snijdt. Werkt alleen niet de eerste uren na een douche / wasbeurt. Invetten voor langdurig opbergen doe ik met olijfolie. Is net zoals neusvet zeker niet giftig.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...