Ga naar inhoud

FincaInSpanje

Lid niveau 2
 • Items

  9150
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  23

Berichten die geplaatst zijn door FincaInSpanje

 1. 20 uur geleden, Albis zei:

  Waarom alleen kijken naar de kust? In het binnenland is meer dan genoeg te vinden voor prima prijzen. Je moet de taal dan wel absoluut leren (hier in NL / BE alvast met cursussen beginnen!). Vrienden van mij hebben dat gedaan en het grote voordeel is, is dat als je je best doet met het integreren, dat je in een dorp goed opgenomen wordt. De mensen zijn behulpzaam en er is nog sociale controle op een goede manier. Lijkt mij veel prettiger dan anoniem ergens aan de kust te zitten, tussen de vakantiewoningen die meestal leeg staan.

   

  Het is waar je jezelf het beste bij voelt. Ik heb een boerderij landinwaarts waar ik me verder prima voel, maar mijn vrouw zou nooit permanent op die berg willen vertoeven.

   

  We hebben ook een woning op nog geen kilometer van zee, waar het in de zomer wat drukker is maar in de winter wonen er ook mensen (Locals, gepensioneerden en emigranten).

   

  Aan zee minder grond maar meer faciliteiten, relatieve luxe, etc. Landinwaarts meer ruimte, basics etc.

  • Leuk 2
 2. Onroerend goed prijzen fluctueren altijd met een langzame trend omhoog (inflatie, vraag en aanbod,  hoog- of laagconjunctuur etc). In Nederland zitten we ondanks corona op een piek qua prijzen,  maar dat is omdat er te weinig aanbod is en de rente historisch laag is. Bovendien is er veel geld beschikbaar bij de banken.

   

  Voor Spanje ligt dat verhaal weer anders. Het aanbod is gigantisch, er is een corona crisis en bijna een kwart van de Spanjaarden heeft geen werk of inkomen. Daarnaast ligt de (vakantie)verhuur markt op zijn gat op een paar grote steden na.

   

  De komende periode hier, vanaf nu tot misschien wel de volgende 1-2 jaren moet je dus je slag slaan om een leuke slag te slaan. Daar kun je nooit tegenop sparen @Hermanusb.

   

  Stel de vraagprijs van een leuk object ligt op de top op 100.000€. Dan kun je hiervoor nu voor 60-65.000€ bieden bijvoorbeeld. Over een paar jaar kost het weer 100.000€ of meer. Dus tegen economische omstandigheden kun je bijna niet tegenop sparen.

   

  Ook hebben de banken veel inbeslagnames momenteel omdat mensen hun rekeningen niet kunnen betalen. Die kijken maar deels naar de waarde van de woning en meer naar de schuld die er tegenover staat. Hun main business is niet onroerend goed beheerder spelen, maar de geldmarkt.

   

  Zo kocht ik bijna twee jaar terug mijn toekomstige BOL bij de bank. Ik kocht het van de bank 85.000€ onder de onafhankelijke taxatie van de toenmalige marktwaarde.

   

  Mijn advies is dus om als het lukt nu juist iets te zoeken en mogelijk te kopen, omdat de omstandigheden erg gunstig worden/zijn.

   

  Over het algemeen geldt voor een buitenlander hier dat je 60-70% hypotheek kunt krijgen. Voor een object van 100.000€ is dus 30-40.000€ eigen geld nodig en voor de rest krijg je een 20 jaars hypotheek tegen iets meer dan 2% rente momenteel.

   

  Eerder aflossen mag altijd tegen 0.25% boete. Dus 10.000 extra aflossen kost je 250€. Dan kun je kiezen het hypotheek maandbedrag hetzelfde te houden (dus dan ben je eerder afgelost) of gewoon je 20 jaar aan te houden (dan daalt je maandbedrag).

   

  In de kleine gemeente waar mijn BOl ligt wonen formeel iets meer dan 11.500 personen, dus zeg even 5.000 gezinnen. Er staan momenteel 600 woningen te koop. Dus dat is best veel.

  • Leuk 2
 3. Er zijn verschillende manieren om voor je ouders te zorgen en ik vind het niet meer dan normaal dat je dat doet voor mensen die jou hebben grootgebracht en verzorgd.

   

  Ik heb geen grootouders meer maar niemand heeft er in een verzorgingshuis of bejaardenflat gezeten. En dat gaat ook niet gebeuren bij mijn ouders en de ouders van mijn vrouw, mits er natuurlijk iets medisch aan de hand is waardoor het niet mogelijk is om voor hen te zorgen.

   

  Sterkers nog mijn ouders en schoonouders wonen in NL al ruim 10 jaar op 100 meter van ons huis. In Spanje wordt de nieuwe BOL/BIL ingericht voor meerdere gezinnen compleet met lift. Nu ben ik vaak in Spanje en mijn ouders wonen al 3 jaar bij mij. Ze zijn gepensioneerd en 70+ maar nog redelijk fit en hebben hier relatief een wereld leven vergeleken met NL achter de geraniums. 

   

  Mochten ze gebreken krijgen dan zullen wij gewoon meer moeten doen en ze hier verzorgen. 

  • Leuk 1
 4. Over Smac gesproken. In het AD nasi maken uit de voorraadkast.

   

  https://www.ad.nl/koken-en-eten/koken-met-blik-met-deze-verrassende-ingredienten-maak-je-een-snelle-nasi~a0076109/

   

  Snelle nasi met diepvriesgroente
  INGREDIËNTEN
  Scheut zonnebloemolie
  1 blikje Smack, in blokjes
  1 el knoflookpoeder
  1 el uienpoeder
  1 el ketoembar
  300 g gekookte rijst, het liefst van een dag ervoor (van de Chinees)
  100 g wortelrijst
  200 g Mexicaanse groenten
  4 eieren
  2 el zilveruitjes
  2 el sambal badjak

  BEREIDING
  1 Verhit een scheut olie in wok en bak de smack krokant, voeg dan specerijen toe en bak kort mee.
  2 Voeg de rijst toe en bak goed aan, breng op smaak met zout en peper.
  3 Voeg de diepvriesgroenten toe. Bak spiegeleieren. Serveer met de zilveruitjes en wat sambal.

  • Leuk 1
 5. Het gaat er bij deze regering niet om hoeveel doden er vallen, maar ze willen het volk slechts doen geloven dat ze er alles aan doen de ziekenhuizen en het personeel te voorzien in voldoende middelen. Zolang de IC's niet vol lopen, hebben zij het goed gedaan. En blijven ze populair bij het schaapjesvolk.

   

  Dagelijks vallen er 100+ doden en dat zijn slechts de positief geteste corona gevallen. Je hoort Rutte niet zeggen, joh laten we vanavond eens stilstaan bij de al 1000 doden en een momentje van respect tonen. Veel nabestaanden hebben nl. niet eens afscheid kunnen nemen. 

   

  Hoe meer ouwetjes er gedoseerd sterven, des te beter voor Rutte. Het scheelt toekomstig AOW en pensioen, woonruimte,  zorg en de vergrijzing. Per saldo dus allemaal voordelen, want ouwetjes kosten geld.

   

  Er wordt nu al gediscussieerd dat mensen van 70+ misschien straks beter niet meer op de IC kunnen gaan liggen, m.a.w. sterf maar. Ik ken 70 plussers die fitter en gezonder zijn, dan menig 40 plusser. 

   

  Het hele verhaal lijkt dan ook één grote rekensom te worden,  waarbij het de economie zo min mogelijk beschadigd mag worden en waarbij de regering een zo gunstig mogelijk imago houdt.

  • Leuk 5
 6. Je moet de zee niet onderschatten en als je zeeziek wordt dan is dat geen pretje. Dat kan ik uit ervaring vertellen.

   

  Ik heb ooit gedacht zo'n ondankbare reddingsboot te kopen die ze op doe cruise schepen hebben. Hierin de basis voorzieningen en een klein zuinig dieseltje plaatsen. Daarnaast de mogelijkheid om elektrisch te varen door het hele ding vol zonnepanelen te plakken (a la solar challenge) en een paar windmolentjes.

   

  Toen ik ging uitrekenen wat het zou kosten en hoe zwaar dat ding zou worden ..... toen waren er ook nog geen lithium accu's die betaalbaar waren.

   

  Dan kun je inderdaad beter gaan zeilen, al is een catamaran ook niet slecht. ?

 7. 2 minuten geleden, Pats zei:

  Hel veel sterkte daar, mag je in Spanje wel je eigen tuin in?

   

  Ja, hoor. Ik zit hier op 1.2 hectare afgesloten van de buitenwereld met elektrisch hek en een eigen weg/oprijlaan van 100+ meters.

   

  In geval van nood kan ik naar andere locatie van 12 hectare volledig off the grid, maar ik wacht momenteel op een nieuwe omvormer want de oude heeft wat kuren.

   

  Ik ga gemiddeld om de dag even de deur uit om boodschappen bij te kopen om de voorraad op peil te houden.

  • Leuk 5
 8. 1 uur terug, DutchPublisher zei:

  Veel sterkte gewenst daar!

  Wordt er nog getest op het virus in Spanje?

   

  Andere vraag: vermoedelijk zijn ze daar nog wat gezagsgetrouwer/volgzamer daar dan wij hier, voor wat betreft de overheidsregels? Hier zie je nog steeds mensen buiten, die totaal geen afstand tot elkaar onderhouden. Misschien moeten we alle automobilisten oproepen om luid te claxoneren, als ze dit waarnemen. Dat zal dan wel een enorme herrie worden, maar wellicht gaat dat helpen......

   

  Hier wordt volop getest bij elk mogelijk Corona geval.

   

  Iedereen houdt zich trouw aan de regels en alles verloopt zeer gemoedelijk, ook wanneer iemand een "foutje" maakt door te dichtbij te komen.

   

  In het dorp waar ik momenteel zit spreekt, waarschijnlijk de burgemeester, dagelijks door de speakers het volk toe. Het lijkt wel of je dan direct merkt dat het nog rustiger op straat is.

 9. Na een tijdje meer lezend te zijn geweest zal ik een kleine bijdrage proberen te leveren uit Spanje.

   

  De noodtoestand is van kracht en je mag alleen de straat op met een reden, bijvoorbeeld inkopen, apotheek of doktersbezoek. Een aantal beroepen hebben een vrijbrief om te werken.  Denk dan vooral aan zorgmedewerkers.

   

  Je mag maar met één persoon in de auto en wordt je aangehouden en je overtreed de regels dan krijg je een boete van 600€ die kan oplopen tot wel 30.000€.

   

  Spanje is het land van de toeristen en die mogen nog het land uit, maar niet meer in. Binnen 7 dgn gaan alle hotels dicht.

   

  Mensen houden zich in het algemeen goed aan de regels. Mijn respect hiervoor.

   

  Madrid is het epicentrum van de Corona ellende. Een zus van een collega werkt daar in het zkh en dat valt haar zwaar. Regelmatig zit ze erdoor en belt ze huilend op. Ze is afhankelijk van het OV en wordt soms al na 4 uur rust weer opgeroepen. 

   

  Elk kwartier sterft er iemand in Madrid aan Corona. De mensen hebben veel pijn op de borst, hoesten hard en hebben vaak hoge koorts. De patiënten komen het zkh aan de ene kant binnen en de lijkwagens rijden de doden er aan de andere kant weer uit. Zo erg is het momenteel.

   

  De noodmaatregel zal waarschijnlijk tot na de Paasweek van kracht zijn, dat is hier 12 april.

  • Leuk 13
 10. https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/03/het-bloederige-prijskaartje-van-ruttes-corona-groepsimmuniteit-tot-63-000-doden-nederland-tien-jaar-ziek/?fbclid=IwAR0w0VUU3KIxhR4hjSN2VQ6a1FM8Bm0vG58Mgan2IkLoXRYwv1F_W75mpCI

   

  Kan oplopen tot 65000 volgens dit bericht. Een goeie griep geeft 2000 doden.

   

  Verder vind ik persoonlijk dat speculeren lastig is als we geen nauwkeurige cijfers krijgen en onvoldoende tests worden gedaan.

  • Leuk 1
 11. Er is geen voedselcrisis en die komt er ook niet voorlopig. Dus je kunt de voorraden op peil houden vooralsnog. Dus iemand helpen lijkt me geen probleem. Kook desnoods een aardappeltje extra voor haar en haar kind.

   

  Voorbeeld

   

  Een kennis van mij heeft een restaurant,  zijn koeling en vriezers liggen vol. Hij moet zijn zaak sluiten voor een paar weken.

   

  Hij gaat nu gratis koken en bezorgen voor minder bedeelden.

   

   

  20200315_164250.jpg

  • Leuk 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...