Ga naar inhoud

dr.acula

Lid
  • Items

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dr.acula

  1. @dr.acula

     

    Kijk hier even, staat al het een en ander geschreven. Inhoud is wel al weer een stuk aangepast. http://preppers.nl/forum/threads/190-Wat-zit-er-in-jouw-EDC?p=145541&viewfull=1#post145541

    Netjes en overzichtelijk uitgelegd! Hoop dat je het weer zo uitgebreid doet met de volgende review.

     

    Ik zit er ook aan te denken dingen te gaan reviewen.

    Is er hier animo voor reviews over weekdieren? Erg voedzaam en ben je dicht bij zee dan heb je altijd eten ten tijden van een SHTF situatie.

     

    Groetjes, Dr. Acula

  2. Haai @dr.acula

     

    Ik ben het met je eens dat je wat sneller bent met sportschoenen aan als je moet rennen. Toch denk ik dat het belangrijk is jezelf de vraag te stellen: (iets)meer snelheid of veiligheid.

     

    Als ik naar mijzelf kijk is 150m rennen toch echt wel de limiet voor nu, dus kan ik beter kisten aan hebben waarmee ik mij wellicht beter langzamer kan verplaatsten en hopelijk beter kan verdedigen.

     

    Wat natuurlijk het beste is om de keuze te hebben in je bob :D

     

    Groetjes,

     

    Appelflapje

    Wat heeft de Bob zijn hier precies mee te maken?

     

    Ik ben redelijk nieuw met preppen dus...

     

    Groeten Dr. Acula

  3. @dr.acula

    Verhaal

    Groetjes,

     

    Appelflapje

    Als je het zo bekijkt heb je zeker gelijk, maar toch vind ik het belangrijk om altijd zo mobiel mogelijk te zijn. Mocht je in een situatie komen dat je snel moet verplaatsen lijken kisten mij niet de beste optie, maar over de andere punten heb je zeker een punt (zo is die niet bedoeld)

     

    Gr Dr. Acula (Geen echte dokter)

  4. Haai,

     

    Ik heb altijd kisten aan, het ligt aan de temperatuur welke soort ik aan doe. Ik heb de m90, m92 en m95 kisten, dus keuze genoeg, maar allemaal even sterk. Knie hoge sokken in de winter wat dat is lekker warm. En kuit hoog voor in de zomer, werkt prettig. Altijd wel lache om te zien dat mensen toch wel even interesse hebben in mn schoen keuze. Wat betreft broeken altijd iets met veeel zakken, daar word ik altijd helemaal happy van :D. Een goed vest is essentieel als je het aan mij vraagt. Een jas ook uiteraard, maar ik wil graag ook een tussen oplossing. Ga voor een gevoerd vest, zit heerlijk, en blijft warm. Een jas is bij mij altijd zwart, vind ik mooi en valt minder op vind ik. Dit aangezien je s'avonds veel slechter te zien bent, en het overdag niet zo veel laat zien. Een riem die lekker zit en ook stevig genoeg is om mn multitool en fenix ld20 in houders comfortabel op m'n riem te laten hangen. Tja...wat dan nog....Een pet is zo nu en dan wel prettig, vooral met regen. Een muts vind ik vreselijk dus dat draag ik niet :p. Oohja, een sharmag of een PLO sjaal, dat is echt heerlijk in de winter.

     

    Dat is het wel zo'n beetje denk ik. Ik kijk altijd naar stevige stoffen, en het moet goed blijven zitten ook in onmogelijke posities, staand, liggend, kruipend, whatever.

     

    Groetjes,

     

    Appelflapje

    Zijn kisten niet meer wat voor metal liefhebbers? Of hebben ze ook echt nut? Ze lijken me namelijk nogal tegenwerken in een situatie dat je bijvoorbeeld moet rennen.

     

    Dr. Acula

  5. Haai Dr.acula,

     

    Ik hoef niet af te vallen hihi, ik heb een spierziekte die mij elke dag een paar uur verlamd. Het gaat er mij niet eens om dat ik win, want dat vind ik niet belangrijk. Mijn punt is dat het voor ieder een gelijke kans is.

     

    Hoe kwam je bij het afvallen uit :o Ik moest wel even lachen ;)

     

    Fijne avond,

     

    Appelflapje

    Ooh daar ging ik vanuit, wist niet dat het een ziekte was. Kan jij natuurlijk ook niks aan doen. Maar als er met alles rekening word houden blijf je nou eenmaal bezig. Misschien is er volgende keer weer iets waar je aan mee kan doen :)

     

    Gr Dr. Acula

  6. Haai,

     

    Dit is écht te simpel uitgedrukt. Het verschil zit hem in het niet willen of hoeven werken aan je conditie, en het niet kunnen werken aan je conditie. Als mn benen het niet doen, kan ik nog zo graag willen dat ik kan staan, dan word het hem toch niet.

     

    Laat ik vooropstellen dat ik je niet wil aanvallen, het is simpelweg mijn visie op jou idee.

     

    Mijn eerste reactie was uitgaande van je mudrun vergelijking is dat een pure conditie test. Vandaar mijn reactie.

     

    Ik denk dat het het beste is dit soort (awesome) prijsvragen/verlotingen of wat dan ook binnen het forum te houden aangezien dat wel de "core" van alles is. Uiteraard is dat alleen mijn mening.

     

    Groetjes,

     

    Appelflapje

    Hey Appelflapje,

     

    Ik kan niet inzien hoe jou situatie is, maar zeggen dat je niet kan afvallen is gewoon onzin. Met een beetje wilskracht kom je al een heel eind. Het zal zwaar zijn, maar dat is geen reden dat het niet kan. Je hoort wel is verhalen dat mensen 50 kilo kwijtraken, waarom kan jij dat dan niet? Dat is natuurlijk geen reden om deze wedstrijd oneerlijk te noemen, als je ervoor traint kan iedereen meedoen.

     

    Gewoon even mijn mening :)

     

    Gr Dr.acula (Geen echte dokter)

  7. De kans dat wij hier direct iets gaan merken van dat conflict is klein, al kan het natuurlijk altijd escaleren. Waar we het denk ik wel met z'n allen overeens kunnen zijn, is dat er hier veel meer aan de hand is. Het bekende olie verhaal van Amerika is ook hier deels van toepassing. Rusland heeft een hoop investeringen in Syrië en haalt er grondstoffen vandaan, dat is de belangrijkste reden dat ze de VS in de weg staan en het feit dat ze bondegenoten waren van de Soviet-Unie zal ook meehelpen.

     

    Nou is er laatst een voorstel geweest vanuit Sauoedi-Arabië om een hoop olie te leveren aan Rusland mits het stopt Syrië te verdedigen. (Bron: http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/energy/oilandgas/10266957/Saudis-offer-Russia-secret-oil-deal-if-it-drops-Syria.html) Het zou mij niets verbazen als dit voorstel naar de VS te herleiden is, aangezien het ze heel mooi uitkomt.

  8. Haai, de multitool heb ik altijd om mn riem. Samen met een ld20 van fenix en een aansteker. En een nekmesje, om mn nek, maar fat lijkt me duidelijk haha.

     

    De rest van de fotos en info komt vanavond

     

    Een nekmesje? Wat moet ik me daarbij voorstellen? :cool: Enlighten me.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...