Ga naar inhoud

Ruben

Lid
 • Aantal items

  46
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Ruben's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

12

Community reputatie

 1. Een zoutwater filter kan je beter zelf maken (prijsgewijs) het is in principe een fluitketel met een slang waarin de zoutvrije damp weer water wordt en in een container druppelt. Het gaat niet heel erg snel, vooral op kleine schaal. maar het is wel effectief. (zo krijg je gemakkelijk genoeg water voor de hele dag, per dag)
 2. Ruben

  Paracord handles

  Bij smederij atelier Alkmaar, in enkuizen. De workshops daar zijn zeker een aanrader.
 3. Ruben

  Paracord handles

  Niet als je er nog een fietsband en van alles overheen doet
 4. Ruben

  Paracord handles

  Dit noem ik een twist Bij mij is het geknoopt.
 5. Ruben

  Paracord handles

  Nee, volgens mij denk jij aan een andere wrap.
 6. Ruben

  Paracord handles

  Je mes nooit boven een vuurtje houden, haal je de harding eruit.
 7. Ruben

  Paracord handles

  Het is niet een twist maar een weave he heel anders.
 8. Ruben

  Paracord handles

  Met een cobra weave heb ik nog nooit blaren gehad, ook niet met hakken. Nadeel van 1 stuk omwentelen is dat het erg makkelijk los raakt zonder het vast te lijmen-smelten etc, en het is een stuk gladder. En een cobra weave gebruikt meer paracord dan alleen omwentelingen (maar iets van 15 cm per meter),
 9. Ruben

  Paracord handles

  Thanks Ik heb het niet behandeld, maar als het handvat vochtig is, haal ik de wrap eraf, even schoonmaken en gaat er een nieuwe op.
 10. Ruben

  Paracord handles

  Probeer het een keer op mijn manier Precies hetzelfde zoals het hier is gedaan, alleen de 2 groene stukken paracord is het mes, en dan zorg je ervoor dat de "knopen" aan de zijkant zitten (dit zal niet comfortabel zijn met ronde handvatten ) http://www.instructables.com/id/Survival-Bracelet/step3/The-Cobra-Weave/
 11. Was een voorbeeld, ik ken die site niet eens
 12. Ik zou gewoon een lichtgewicht driepoot stoeltje aanschaffen, dingen wegen niks, zijn compact en zitten toch redelijk. http://www.countrystore.nl/jacht/shop/zitstokken-krukjes/opvouwbaar-krukje--3-poots.html
 13. Ruben

  Schede maken

  2 stukken van een oude riem afknippen (iets langer dan het lemet) Beetje lijm ertussen in de onderkant. Stukje karton in het midden aan de buitenkant van beide kanten lijmen. Paracord (of ander nylon touw) er omheen binden (strak) tot 1 of 2 centimeter voor de bovenkant, afknopen en je hebt een prima schede.
 14. Ruben

  Paracord handles

  Volgens mij is er nog geen thread over paracord wraps voor mes hanvaten, dus bij deze. Wat vind jij een goed handvat gemaakt van paracord, en waarom? (dit is een zelf gesmeed carbon staal mes) Het handvat is gemaakt met een cobra weave een kwartslag gedraaid (daar maken ze bijna altijd die "survival bracelets" van Het zorgt voor een goede verdikking van het handvat en komt echt niet los bij normaal gebruik (in tegenstelling tot de meeste andere wraps)
 15. Even een simpel design ervoor gemaakt, ik heb photoshop minstens een jaar niet gebruikt dus het ziet er niet echt netjes uit. En er staan geen maten bij, maar dat is niet zo moeilijk. Blauwe vlak is de bodem, vlak daarnaast hang je omhoog, en daarnaast weer omlaag zodat je een driehoek tent krijgt en dan kan je de rode streepjes verbinden dmv, touw/paracord door ringen in de tarp te halen de groene driehoeken zijn de deuren, als deze goed uitgemeten zijn komt het precies uit met de driehoek, die kan je dus verbinden met ringen op de paarse streepjes. heel simpel design, kan je tussen 2 bomen hangen en enkel 4 (of meer als je daar behoefte aan hebt) haringen vastzetten (in de hoeken) Voordeel? geen tentstokken, 100% (regen) water dicht (als je er dus wat flappen over de plekken waar de ringen zitten vast maakt) licht. snel op te zetten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...