Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Menno874

Lid
 • Aantal items

  4
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

10 Goed

Over Menno874

 • Titel
  Jr. prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Koop in iedergeval een enkelfase aggregaat (singlephase) tenzij je echt 400 volt apparaten hebt.
 2. Het probleem zit in het type aggregaat/type compressormotor. Een compressor met 3-fase aansluiting zal hier prima op draaien. Zware enkelfase apparatuur op een 3fase aggregaat gaan niet samen. Beter is een enkelfase aggregaat voor een enkelfase apparaat. P.S. vuistregel voor het belasten van een 3 fase generator is de 3 fase ongeveer gelijk belasten. Bijvoorbeeld als je 1500 watt nodig hebt voor een kookplaat op fase1. Dan op fase2 een apparaat van bijvoorbeeld 1450 watt en op fase3 een apparaat van bijvoorbeeld 1525 watt en tegelijk inschakelen.
 3. Ik ben op het internet in de spoorweggeschiedenis iets interresants tegen gekomen. De houtgas generator. Deze werd in de tweede wereldoorlog gebruikt om de benzine te vervangen. Na enig speurwerk ben ik een openbare handleiding tegen gekomen voor dit apparaat. http://www.woodgas.net/files/FEMA_emergency_gassifer.pdf. De handleiding is in het Engels maar voor de echte prepper een gouden document. Ik ben van plan er zelf een te maken. Voor de mensen die er meer ervaring in hebben tips zijn welkom.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...