Ga naar inhoud

Jackiegoal

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jackiegoal

  1. @Kans ....zodra mijn zakgeld het toelaat ga ik ook PM doen hoor :o

     

    Ik zie mijn eigen inzet voor de samenleving en mijn kunde wel vaak als een 'verzekering' in barre tijden omdat ik hoop en verwacht tzt iets te kunnen betekenen voor deze en gene. Ik denk dat meer mensen hier dat gevoel wel hebben. Wie weet, kan ik tegen woekerprijzen goud verdienen met een botbreuk reponeren, of voor een compleet zilveren bestek een doosje antibiotica ruilen....hè bah, ik moet er niet aan denken. Dan voel ik me toch een beetje een NSB-er. Ik ruil het wel voor een kip en een bloemkool.

    Volledig mee eens. Maar als je het echt nodig hebt ben je wel blij dat je wat PM hebt.

  2. Weer een pluspunt:

    De munten zaten in de originele muntcapsules zoals ze geleverd zijn door de mint.

    Is dat boeiend? Ja!

    Ik heb wel eens munten ontvangen die zonder deze capsule los in een dichtgekit envelopje zaten.

    Voor de volledigheid: Panda's worden inderdaad los verpakt geleverd (ik ken geen aanbieder die ze vervolgens uit de capsule haalt), maar American Eagles worden per 20 in kokers (in een doos van 500) geleverd. Ze zijn dus zo vriendelijk geweest om een munt voor je in de capsule te doen.

     

    Een tip: haal ze er nooit meer uit! Nu 1 keer aanraken betekent dat ze volgend jaar onherkenbaar wit zijn. En dat is toch zonde van je mooie munt.

  3. Zodra je PM als een mogelijkheid ziet om geld te verdienen wens ik je veel succes ik geloof dat dit een van de moeiijkste markten is voor een particulier om op voorspelbare wijze geld te verdienen...

     

    100% mee eens. Maar ik kan elke belegger aanraden om een klein percentage van zijn of haar vermogen om te zetten in fysiek PM, als onderdeel van een vermogensbeschermende strategie. Om dezelfde reden kopen sommigen nog steeds vastgoed, terwijl dat als beleggingsstrategie wellicht ook niet het meest handige moment is.

  4. Geld voor zilver heb ik wel, maar goud is mij nog te duur. Ik weet niet of ik daar ooit aan toekom. Zou wel mooi zijn, op twee paarden kunnen wedden!

    Als het om SHTF gaat, kun je ook prima goud kopen. Grote voordeel is dat het beter te verbergen is. Je kunt makkelijk tot wel 4 kilo goud op je lijf dragen, maar 2 kilo zilver zal al lastig worden. Als belegging zou het misschien inderdaad interessanter kunnen zijn zilver te kopen (opslag op 1 gram goud loopt al snel naar de 10 euro) als je geen groot vermogen hebt. Al begint er nu ook een kleine consumentenmarkt in sloopgoud te ontstaan, wat voor jou misschien wel interessant kan zijn.

     

    En gouden tientjes natuurlijk!

  5. Dat zijn alle troy-ounce munten in NL volgens mij. Alleen oud-zilvergeld uit de guldentijd is naar mijn weten BTW-vrij. En euromunten natuurlijk.

    Nee, troy ounce munten met numismatische waarde worden doorgaans onder de margeregeling verhandeld en zodoende betaal je er als consument geen BTW over. Wel heb je bij de nieuw geslagen troy ounce munten (maple leaf, silver eagle) te maken met importbelasting die je in de prijs zult terugzien. Maar veel handelaren bieden dan ook meer dan de zilverwaarde voor die munten. Dat maakt zilver met BTW (zoals bijv. deze muntjes of de gewone baren) voor consumenten buitengewoon oninteressant.

  6. Oeps, verkeerd gelezen. Verkopen kan hier: https://www.inkoopedelmetaal.nl/

    En ook met dit kun je eens rondkijken in je woonplaats. Hoe voordelig dat is ligt aan de zaak. Sommige zaken geven inderdaad veel te weinig, anderen rond de spotprijs.

    Helaas gaat rond de spotprijs zelden lukken. De gemiddelde juwelier blijkt zelfs slechts rond de 70% te bieden. Probeer zelf vooraf goed uit te zoeken wat het werkelijk waard is (karaat / 24 * aantal gram * goudprijs) en reken met de juwelier mee. Op een bod van 85% kunnen ze zeker wel wat verdienen, dus ze zullen je echt niet laten gaan als je niet minder wil accepteren.

     

    En nu kun je inderdaad ook sieraden laten taxeren bij Inkoop Edelmetaal, dat zal inderdaad vaak meer opleveren.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...