Ga naar inhoud

Jackiegoal

Lid
 • Aantal items

  12
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Jackiegoal's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Volledig mee eens. Maar als je het echt nodig hebt ben je wel blij dat je wat PM hebt.
 2. Dan bankier je niet bij ABN of Rabobank Toch gebeurt het vaker dan je wil weten!
 3. Voor de volledigheid: Panda's worden inderdaad los verpakt geleverd (ik ken geen aanbieder die ze vervolgens uit de capsule haalt), maar American Eagles worden per 20 in kokers (in een doos van 500) geleverd. Ze zijn dus zo vriendelijk geweest om een munt voor je in de capsule te doen. Een tip: haal ze er nooit meer uit! Nu 1 keer aanraken betekent dat ze volgend jaar onherkenbaar wit zijn. En dat is toch zonde van je mooie munt.
 4. Spannend, we zijn weer op weg naar de 1600!
 5. 100% mee eens. Maar ik kan elke belegger aanraden om een klein percentage van zijn of haar vermogen om te zetten in fysiek PM, als onderdeel van een vermogensbeschermende strategie. Om dezelfde reden kopen sommigen nog steeds vastgoed, terwijl dat als beleggingsstrategie wellicht ook niet het meest handige moment is.
 6. Als het om SHTF gaat, kun je ook prima goud kopen. Grote voordeel is dat het beter te verbergen is. Je kunt makkelijk tot wel 4 kilo goud op je lijf dragen, maar 2 kilo zilver zal al lastig worden. Als belegging zou het misschien inderdaad interessanter kunnen zijn zilver te kopen (opslag op 1 gram goud loopt al snel naar de 10 euro) als je geen groot vermogen hebt. Al begint er nu ook een kleine consumentenmarkt in sloopgoud te ontstaan, wat voor jou misschien wel interessant kan zijn. En gouden tientjes natuurlijk!
 7. Nee, troy ounce munten met numismatische waarde worden doorgaans onder de margeregeling verhandeld en zodoende betaal je er als consument geen BTW over. Wel heb je bij de nieuw geslagen troy ounce munten (maple leaf, silver eagle) te maken met importbelasting die je in de prijs zult terugzien. Maar veel handelaren bieden dan ook meer dan de zilverwaarde voor die munten. Dat maakt zilver met BTW (zoals bijv. deze muntjes of de gewone baren) voor consumenten buitengewoon oninteressant.
 8. Voor SHTF wellicht, maar dan moet je het nog steeds aanvullen met baartjes in kleine coupures (0,1 en 0,5 gram)
 9. Het waren ooit twee bedrijven die nu gefuseerd zijn: https://www.thesilvermountain.nl/nl/historie
 10. Helaas gaat rond de spotprijs zelden lukken. De gemiddelde juwelier blijkt zelfs slechts rond de 70% te bieden. Probeer zelf vooraf goed uit te zoeken wat het werkelijk waard is (karaat / 24 * aantal gram * goudprijs) en reken met de juwelier mee. Op een bod van 85% kunnen ze zeker wel wat verdienen, dus ze zullen je echt niet laten gaan als je niet minder wil accepteren. En nu kun je inderdaad ook sieraden laten taxeren bij Inkoop Edelmetaal, dat zal inderdaad vaak meer opleveren.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...