Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

carismo

Lid
 • Aantal items

  2260
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Posts die geplaatst zijn door carismo


 1. misschien is een victorinox junior delemont 03 met een veiligheid op het mes wel een goed plan deze heeft ook een schaartje...  is de kinderversie van de huntsman (zonder de haak)

   

  203399_victorinox-delemont-junior-03.jpg

  Ik had mijn eerste zakmes ook zo rond die leeftijd echter was het meer stiekem zo'n victorinox clone dat ik een de werkplaats van m'n vader had gevonden..  en  dat ding beetje roestig was en het niet open kreeg zonder een tangetje 😉  rond mijn 10 een andere gekocht van m'n zakgeld en veel kampen mee gebouwd op de camping.

  heb zelf geen kids maar denk dat 7-8 jaar ideaal is om ze op een veilige manier te leren kennis maken... en ja ze zullen zich waarschijnlijk snijden maar het is dan beter dat ze het ervaren met een ouder in de buurt dat de wonde kan verzorgen.

   


 2. Ik heb mijn  rush 24  2dehands  gekocht  heb ook de moab 10 (slingbag) die je met het tier systeem op de rush kan riggen op het molle systeem.

   

  De 24 is voor mij een all round rugzak voor mijn job in het adventure gebeuren,  de langere wandeltochten of trainen met gewichten omdat deze comfy zit bij het dragen,   wel geen heupgordel maar die gebruik ik toch al zelden door een grotere torso omtrek.

   

  Heb er er een drinkzak van 3l insteken waarbij de drankslang en mondstuk kan doorvoeren naar de draagarmen.  

   

  de 12 heb ik wel eens vastgehad maar vond de grotere zijzakken met molle op de 24 de doorslag geven om bv een deftig vast mes en een groter vouwzaag in weg te stoppen en ook terug makkelijk terug te vinden. 

  5.11 is kwaliteit en wordt ook vaak gebruikt bij militaire en tactische ordediensten.


  Zelf nog op zoek naar een 2dehands rush 72 in sandstone (als reserve)

  • Leuk 1

 3. ik heb idd gezegd dat een mes mijn gewicht moet kunnen houden echter er is een verschil om dit te doen bij het testen of het werkelijk doen in een survivalsituatie en je maar 1 mes hebt...  

   

  messen met een rugdikte vanaf 5 mm, een breedte van minstens 3 cm en een hardheid van rond de 57-58 zouden geen problemen mogen geven --> onder de 50 zouden kunnen buigen boven de 65 zouden kunnen breken.

   

  echter is het wel aangewezen de volledige breedte van het mes voor meer dan de helft erin te krijgen. (en er achteraf ook terug uit) ook zijn  er messen met serieuze uitsparingen voor de vinger... zou ik ook niet aanraden.
   

   

   

  wat ik  onlangs  heb ondervonden is dat de haak van de victorinox zakmessen (vanaf 3-4 lagen)  vrij sterk zijn...
   

   

   

  • Leuk 1

 4. Fijn. Dat betekent dat er nul beschaafde landen zijn.

   

  Wanneer heeft straf ooit voor jou gewerkt? En heb je bemerkt dat positieve bekrachtiging veel beter werkt? Daar is niks magisch aan hoor.

   

  Als ik mensen die ik van vroeger ken en door omstandigheden die ze zelf niet aan kunnen doen in de problemen zijn geraakt, zie bedelen (Ik help ze zover ik kan...) en andere mensen hen bespuwen en zich met minachting tegen hen opstellen, dan denk ik dat er idd geen enkel land beschaafd is, In armere landen zullen ze makkelijker elkaar helpen maar daar heeft meer dan de helft van de bevolking zelf problemen met voeding, schoon water en/of onderdak hebben geen elektriciteit, wifi, mobiel internet...

   

  Ik heb heb amper positieve bekrachtiging gekregen. Ik kreeg vroeger vooral straf om me te doen nadenken wat er fout is gegaan huisarrest en geen tv, geen muziek geen zakgeld als ik met een slecht rapport naar huis kwam. kortom een vrij strenge opvoeding en Ik ben de slechtste niet, maar wel heel gering ben in het geven van kansen.

   

  Neem nu werk als voorbeeld: je doet je werk en krijg je hopelijk een correct loon, doe je je werk niet, niet goed, verlies je je baan... en als ik mijn job meer dan naar behoren doe zit ik niet in de sector dat ze me een bonus geven hoor... kortom functioneer binnen de maatschappij qua waarden en normen. binnen het kader van de wet (ja er zijn wetten die geen steek houden...) en wees een beetje medelevend met de medemens maar wees ook streng maar rechtvaardig bij mensen die dit verwerpen...

   

  Kortom wie zijn/haar reet verbrandt moet op de blaren zitten (gebeurt hier ook met bans en berispingen). En mensen die al veel mispeuterd hebben... deze met toegiften beladen gaat enkel nog voor meer frustratie zorgen bij de mensen die uit straffen (zowel in opvoeding als gerechtelijk) wel discipline hebben gekweekt.


 5. gevangenissen waar iemand inderdaad nog enige kwaliteit van leven heeft. Het hoort gewoon bij het zijn van een beschaafd en ontwikkeld volk.

   

  Ik deel die mening niet. Voor het leed dat je andere mensen en hun familie aandoet een upgrade krijgen --> mooie kamer met tv en de laatste nieuwe videogames en eten krijgen volgens je geloof hoort niet echt bij boetedoening...

   

  Een wilde hond moet je ook niet in een design woning opsluiten, dat breken ze af..

   

  Weet niet of je (De hel van Tanger) al eens bekeken hebt.. nauwkeurige verfilming van waargebeurd verhaal...

   

  Geloven dat Europa een beschaafde een ontwikkelde regio is... utopisch gedachtegoed


 6. Nee dat is niet verwonderlijk dat ze dat willen, alleen niet wenselijk en verstandig het ook daadwerkelijk toe te staan.

   

  Wat moet er volgens jou dan gebeuren?.. En wie moet er verantwoordelijk gesteld worden als zo'n kerel binnen een paar jaar terug vrij komt, nog meer radicaliseert en dan zwaardere middelen gebruikt dan een tandenstoker van 8cm en nog meer slachtoffers maakt?

   

  Een lynchpartij is niet goed te praten... maar het geeft wel een signaal aan de aspirant-jihadi's dat met het volk niet te fucken valt.. nu vallen ze onder het rechtsysteem van regio dat ze verafschuwen maar profiteren wel van een luxe-verblijf tegenover de gaten in de rotsen wat daar gevangenissen moeten voorstellen... ze kennen de mazen in de wet zo goed dat ze ze kunnen misbruiken en de mensen die er financieel voor opdraaien tegelijk kunnen uitlachen...


 7. Okay duidelijk. De politie wilde dus voorkomen dat de man gelyncht werd door omstanders. Lijkt mij goede zaak. Het laatste wat je moet willen is een maatschappij waar de bevolking het recht in eigen hand neemt.

   

  Ongeacht welke reden, als hij 3 medestanders neerprikt en de politie aanvalt omdat Europeanen in Syrië zitten en dan mogelijk vrijkomt door procedurefouten is het toch niet verwonderlijk dat mensen snelrecht willen hebben?


 8. Kijk daar kunnen we meer mee. Thanks voor de toevoeging @carismo.

   

  Het doet echter geen afbreuk aan mijn eerdere post. Het had net zo goed een persoon met een psychisch stoornis kunnen zijn. Iemand die niet gebaat is bij een gevangenisstraf maar intensieve psychische zorg en therapie. Het simpelweg 'shoot on first sight' leidt alleen maar tot Amerikaanse toestanden met meer haat en geweld tot gevolg.

   

  In hoeverre is het nodig onderscheid te maken. je hebt the real deal en je hebt de na-apers, de neppers(al dan niet met een hersenkrokel die niet in een juist baan ligt) maar hun overtuiging heeft hetzelfde doel... Mijn oordeel erover is voor beide hetzelfde, zulke mensen mogen per direct gecremeerd worden en plaats maken voor sympathiekere mensen


 9. @carismo Het staat je vrij een model te kiezen waar je interesse naar uitgaat. Voor mij was dat ditmaal de Signal.

   

  Ieder zijn interesse. Mensen geven in reactie hun ervaring en kennis alsook hun bedenkingen met andere multitools mee. Ik gebruik al meer dan 6 jaar Leatherman tools en heb zelf een 8 tal verschillende modellen met elk z'n tools met pro's en con's. Zelf vind ik de MUT een heel mooie tool qua design maar er zijn te veel dingen op die ik niet gebruik... andere mensen zijn er dan weer laaiend enthousiast over.

   

  Reviews worden ten zeerste gewaardeerd. Die van jou is lekker duidelijk en geeft de kwaliteiten van de tool goed weer waarvoor dank.

   

  Ik heb de Signal in handen gehad en ben niet onder de indruk van de vijl en van de firesteel... m'n Fosco firesteel van 7 euro domineert de vonkenbattle tegen de firesteel van de Signal en past perfect in het foedraal van de multitools van leatherman.

  Bij het hanteren van het mes en de zaag zorgde het gele stukje dat uitsteekt van de vijl voor irritatiepuntje, bij het verwijderen ervan zat de pin in de weg voor het comfort --> dat na veel gebruik blaren zal opleveren. (is op te lossen met een overgrip als je deze lang moet gebruiken)

   

  Ik verwacht binnen een paar jaar een nieuwe generatie van dit model...


 10. wat me nou al even bezig houd, waarom zou je een convex/ concaaf geslepen mes willen hebben ? en dan ga ik uit van een shtf situ.

   

  Die convex vorm zorgt ervoor dat het mes het meeste materiaal bevat tegenover een flat, scandi of hollow grind > Hoe meer materiaal hoe sterker.

  Ik slijp tools in een materiaal dat je niet kan harden maar door die convexvorm kan je er veel meer mee doen tegenover een andere grind.

   

  Convex is voor voor mij het beste om mee te batonnen en te choppen. Snijden gaat ook maar een mes vanaf 5 mm dik met een convex snede ga je geen filterdunne tomaat of komkommerschijfjes mee kunnen snijden (niet dat je dat nodig hebt in noodsituatie)


 11. Als Pre-order en korting kwam ik incl. verzending op €134,--

   

  hmm ok. Alhoewel ik een echte lm fan ben word ik om een of andere reden niet wild van dit model... is het omdat ze nu meer de commerciele toer opgaan 'survival' dat het beetje overpriced lijkt? ik heb onlangs een nieuwe surge gekocht en dan een firesteel voor in de zijkant van het lm hoesje en heb voor minder dan 90 euro een tool met iets meer opties. de hamer en de carabiner hoef ik niet direct.


 12. Als het iets meer mag kosten en het moet vrij snel gaan kan je opteren voor een bandschuurmachine met een geleidingswiel op veerspanning en enkel op de band neemt deze automatisch de vorm van je convex aan. je kan ook de steun aanpassen of verwijderen

   


 13. Ik heb er deze week tijdelijk een ruitenwisser van een telehandler mee gefixt tot ik er een nieuwe arriveerde. Echter vond de werfleider het blijkbaar niet meer nodig een andere te bestellen... :confused:

   

  typ 'uses for duct tape' maar eens in op de zoekbalk van youtube :rolleyes:


 14. Een hangmat is in combinatie met een tarp een vrij makkelijk op te zetten shelter.( indien je deze kan bevestigen aan 2 punten)

   

  Maar een probleem dat vaak voorkomt is insijpelend water via de bevestigingslijnen als de regen met bakken uit de lucht valt.

   

  Hieronder een filmpje van een simpele maar effectieve methode om dit probleem op te lossen maar tevens een beetje uitleg over andere systemen.

   

  [video=youtube;c0-uOekjcU0]

  • Leuk 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...