Ga naar inhoud

carismo

Lid niveau 2
  • Items

    2311
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    8

Berichten die geplaatst zijn door carismo

  1. Op 4-12-2022 om 23:28, Michael Lee Platt zei:

    Er is wereldwijd geen overbevolking, er zijn geen verdwenen/verwoeste ecosystemen, er is geen manmade klimaatcrisis. Er is wel veel indoctrinatie van overheid, media, scholen, universiteiten. Ik raad u aan uw televisie een tijdje uit te laten, of beter, doe die tv gewoon weg.

     

    Ik denk dat onafhankelijke data over lucht en waterkwaliteit die jaar na jaar achteruit gaat. Het dreigend tekort aan energie en voedsel de komende periode vrij solide argumenten zijn..

     

    Het probleem ontkennen door het op wereldwijde schaal trachten af te leiden is iets te makkelijk maar als je die richting op wil gaan...

     

    Op globale schaal worden er jaarlijks 80-90 miljoen kinderen op de wereld gezet waarvan de ouders niet eens voor zichzelf kunnen zorgen...Hectaren Amazonewoud verdwijnen om hoofdzakelijk Europees veevoeder te produceren, verschillende riffen die verdwijnen door sleepvisserij, rivieren  die uitgebaggerd worden.. kortom de longen van de planeet die de fauna van zuurstof voorziet en systemen die co en co2 opnemen of opslaan worden vernietigd.

     

    Dit is geen politieke indoctrinatie die door media wordt opgelegd, ik weet intussen betreft deze materie welke bronnen te raadplegen. die wereldwijd al aardig wat dingen hebben gezien en hebben kunnen vaststellen...

     

    De echte indoctrinatie is gaan werken en het ok vinden om 50% van die verdienste zomaar af te staan, dan op alles wat je koopt nog eens een deel extra op betaald en op het einde van de rit als je sterft je nabestaanden nog eens kunnen afdragen... of regeltjes gaan opleggen hoe of wat je met je woning moet doen.

     

    Voor een deel volg ik je redenatie in het beperken van vrijheden maar voor elke vrijheid die een persoon opeist, is er een beperking voor de uitvoering van dat recht op vrijheid bij een andere partij.

     

    De tv die hier opstaat is voornamelijk voor amusement niet voor msm. 

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Leuk 1
  2. 23 uur geleden, Michael Lee Platt zei:

    Nederland heeft een grotere bevolkingsdichtheid en exporteert meer voedsel dan het importeert. Het is waar dat mensen in bepaalde gebieden concentreren. Maar er is wereldwijd geen overbevolking. De media wil u laten geloven dat er overbevolking is. U zou zich af moeten vragen waarom. En als de overheid aan de populatie gaat doen wat zijn dan de overlevingskansen voor u en uw familie?


     

     

    Sommige landen exporteren idd misschien meer dan import maar dit heeft ook een weerslag op de verzuring van waterwegen en dusdanig ook de ecosystemen.
    En buiten enkel voedsel zijn er nog andere primaire behoeftes in te vullen.

     

    Nederland heeft net als België,  Duitsland, Frankrijk en UK een serieus tekort aan zelfregulerende ecosystemen puur uit overbevolking.  Systemen die enorm bijdragen tot zuurstof en drinkbaar water.

    Op wereldwijd niveau is de max bevolking 2.5-3 miljard.  Rekening houdend met de reeds verdwenen/verwoeste ecosystemen die terug zouden moeten komen... 

    • Leuk 1
  3. Op 1-12-2022 om 09:01, Michael Lee Platt zei:

    Er is geen overbevolking. U bent gedemoraliseerd en verkondigt depopulatie propaganda. Zet uw TV uit en ga eens naar buiten. 

    Belgie telt bijna 12 milj. inwoners.

     

    De belgische oppervlakte aan grond en infrastructuur kan slechts grondstoffen bieden die beschikbaar zijn om de  bevolking zelfvoorzienend te voorzien in onderdak, voedsel, water, energie, bouwmaterialen en kledij voor nog geen derde van de huidige bevolking..

  4. Op 30-1-2022 om 09:14, mevr.Grijpstra zei:

    Het verbaasd me niet dat je met het voorbeeld van een rijbewijs  op de proppen komt!

    Ik wilde het zelf eerst nog aanstippen, maar ik dacht, ach dat doet Martin wel!  😊

     

    Zeker heb je gelijk, dat ook aan een rijbewijs  voorwaarden verbonden zijn.

    Er zijn best mensen zo wakker, dat ze hier achter gekomen zijn, hoor, dus wat jij hierboven zegt

    klopt sowieso al niet !  😎

    Maar indien die voorwaarden niet uitvoerbaar of haalbaar zijn ,kan men om zich te kunnen verplaatsen

    altijd nog kiezen uit een aantal alternatieven :  fiets , brommer, scooter of openbaar vervoer.

    Om je doel: het verplaatsen van A naar B te bereiken zijn er dus andere mogelijkheden waaruit je vrij kan kiezen.

    Dus heb je geen rijbewijs dan zijn er toch andere vormen van vervoer mogelijk.

    Bovendien : niemand verplicht je om een rijbewijs te hebben,tenzij je de keus maakt auto te willen rijden...

    Niemand verplicht je auto te rijden.

     

    Voorzien in je levensonderhoud moet je wel, dus zul je een inkomen moeten genereren.

    Als een werkgever je verplicht een QR code te tonen  en je hebt die niet is er voor je baan niet een gegarandeerd alternatief.

    Dus geen code, geen baan.  (Dit is dus het toepassen van pure dwang, waarbij tonen van  de QR code als voorwaarde wordt ingezet )

    Bovendien valt het aan kunnen tonen van je rijvaardigheid  niet onder de privacyregels , inzage in medische gegevens wel.

    Over het doel en effectiviteit van de QR code ga ik hier niet op in, dan raakt het wel erg off topic .

     

     

     

     

    Om je te verplaatsen zonder auto brommer of scooter ( zijn gebonden aan verzekering en taxenop brandstof) van punt a naar punt b zijn er altijd regels in bv in Belgie moet je ten alle tijde je e-id bijhebben. Neem je het openbaar vervoer moet je ook een vervoersbewijs tonen, wil je gewoon wandelen, fietsen mag je als voetganger of bestuurder niet over de snelweg wandelen of fietsen. Of een drukke baan oversteken aan het zebrapad als het rood is. De burger moet op openbare plaatsen altijd kledij  aanhebben en de 'edele' delen bedekken.

     

    Het komt erop neer dat er altijd voorwaardes zijn om van een bepaalde 'vrijheid' gebruik te maken, meestal zijn deze ook niet gratis...  Waar er rechten zijn, zijn er ook plichten: zo moet je als Vlaming een zorgverzekering hebben en een solidariteitsbijdrage betalen,... als je werkt moet je een bankrekening hebben... Kinderen hebben leerplicht...En zo kan men ook alles uit context trekken.

     

    Ik merk vooral op in mijn omgeving van een meerderheid van de mensen die geen  QR willen gebruiken, maar wel willen deelnemen aan het publieke leven van oordeel zijn dat mensen met onderliggende medische problemen maar thuis moeten blijven...

    In hoeverre wordt hun vrije keuze dan beperkt om deel te nemen aan het publieke leven?

     

    Het publieke leven wordt vooral in gang getrokken  door mensen die in een dienstverlenende sector werken. Zoals ik in een ander topic al aangaf is een werkgever volgens de arbeidswetgeving verplicht om  zijn/haar personeel in de meest veilige situatie zijn of haar werk te kunnen laten doen, maar ook een zekere eindverantwoordelijkheid heeft voor gasten/ klanten ( destijds ook de grootste reden van het algemene rookverbod in horeca en openbare plaatsen) de qr code is een manier om een controlerende factor uit te oefenen ( die al dan niet effectief werkt..) maar het is in een tijdelijk wettelijk kader gegoten.

     

    Terug ff on topic

     

    Bij de mensen die destijds in de kampen werden gestoken ging het over nationaliteit en identiteit, zij hadden geen keuze. de streepjescode die getatoeëerd werd was geen vrije keuze (wie weerspannig was werd per direct afgemaakt) Of je al dan niet een qr code wil gebruiken is dan een vrije keuze (een toegang ontzeggen is niet gelijk te trekken met een dodelijk gevolg) dat er aan de keuze om de QR niet te willen gebruiken tijdelije beperkingen aan vasthangen doet er eigenlijk niet toe.  Aan alles wat je doet of kiest zijn er wel enkele voorwaardes aan verbonden...

     

    Als mensen een QR code nodig hebben om te gaan werken ook dat is een keuze of ze dat werk al dan niet verder blijven doen  (en kunnen kiezen voor werk in een sector waar dit niet vereist is) net zoals een vrachtwagenchauffeur er mogelijk voor kiest om bv rij en rusttijden niet te respecteren of al dan niet alcohol drinkt tijdens de werkuren. En eens betrapt bij controle hij of zij ook het beroep tijdelijk niet kan uitvoeren..

     

    Het enige punt waar ik een probleem qua keuze het beetje moeilijk heb is dat scholen kids weigeren die niet gevaccineerd zijn aan de andere kant is er ook hier een optie van afstandsonderwijs, maar dat werkt heel moeizaam bij gezinnen waar er thuis geen Nederlands gesproken wordt..

     

    Verdeeldheid gaat er ook altijd zijn, ieder wil zo weinig mogelijk zijn of haar gewoontes aanpassen en niet enkel uit kritisch oogpunt...

     

     

     

     

     

     

     

     

  5. Zo zijn er ook nog andere onderzoeken die op grote schaal negatieve connecties leggen tussen dagdagelijkse verslavende consumptiemiddelen en chronische aandoeningen. Ook met deze 'opeenbaringen' ziet men weinig gedragsverandering, zelfs als men een negatieve diagnose krijgt. Juist uit principieel oordeel vanwege het recht op vrijheid van keuze of om rebels te kunnen doen tegen het systeem...

     

    Ik hoorde onlangs in een debat dat er geen algemeen draagvlak is voor verplichte vaccinatie omdat er geen comissie van wetenschappelijke medici is die dit zal ondersteunen.. echter werkt dat in 2 richtingen en stel me de vraag met alle berichten die hier in dit topic zijn gepasseerd of er een gelijkaardige commissie al deze stellingen ook openlijk ten volle zouden beamen en steunen...

     

     

    • Leuk 1
  6. 17 uur geleden, Sterredag zei:

    de gevolgen van wel of niet vaccineren, een keuze maken mbt dit onderwerp wat een  vrije keuze zou moeten zijn is wel het onderwerp van dit topic. En ik denk laat de natuur zijn ding doen. En de gezonde mensen weerstand opbouwen voor later en latere varianten. Dat lijkt me voor de langere termijn een betere oplossing die op korte termijn haalbaar is.

     

    De gezonde mensen die plots op een paar weken tegelijk een paar dagen tot een week out zijn in de cruciale beroepen is net een doodsteek voor de economie( niet de zogenaamde lockdown).. Weet je hoe duur dan primaire producten gaan worden? 99% van de huisartsen kunnen geen sociale zorg meer bieden omdat nu alles wordt opgeslokt door covid... Opschalen van zorgpersoneel zit er de eerste maanden niet in, integendeel .. de zorgkundigen in mijn kenniskring hebben op enkele na hun mondkapje aan de haak gehangen en voor ander werk gekozen...

     

    Vergeet ook niet dat er een wetgeving is dat werkgevers hun werknemers op de meest veilig mogelijke omstandigheden hun werk moeten laten kunnen doen en aansprakelijk gesteld kunnen worden.. Momenteel lopen er rechtzaken van werknemers die ondanks sluiting van de zaak moesten komen werken besmet raakten en met longcovid verder moeten leven..

     

    Ook de zelfstandigen hebben een verantwoordelijkheid en kunnen aansprakelijk gesteld worden. Een shoarmaboer die ondanks besmetting en ziektesymptomen open bleef en leveringen deed aan het bejaardenthehuis 100 meter verderop... Het plots opengooien van de samenleving zonder enige maatregelen gaat een shitstorm zan rechtzaken teweeg brengen als blijkt dat hoogrisicomensen ( klanten) niet voldoende beschermd zijn geweest.

     

    Qua overbevolking is het keuzes maken welke opofferingen gedaan moeten worden.De tijden van grote gezinnen waar iedereen op het veld werkt zijn een schaarsheid geworden. Ook lenen modernere ( vooral kleinere) huizen daar de faciliteiten niet toe.. Veel volk op kleinere oppervlaktes leidt tot frustraties, stress en uiteindelijk tot een pak ongelukkige mensen. Dat werd reeds duidelijk door verschillende maatregelen...

     

    Mensen zonder kinderen krijgen minder vrijstellingen, dragen meer belastingen af en betalen in België(geen idee of dat in Nederland ook zo is) in het geheel meer voor huisvesting, energie, water, ...en krijgen 25-35% minder bij uitkeringen ( werkloosheid, ziekteverzekering  of invaliditeit) en dit los van de kinderbijslag... Vanaf 4 kids is er amper verschil tussen bruto en nettoloon...Waar is de o zo belangrijke vrije keuze hierin? Moeten mensen met gezondheids en/of geldproblemen die bewust kinderloos zijn dan echt gaan kweken om meer te krijgen waar ze evengoed recht op zouden hebben. Zodat die kinderen wanneer ze kunnen, gaan werken om zogezegd de pensioenen van de volgende generaties te betalen...  Koppel fiscale voordelen af van kids en je zal zien dan op lange termijn die overbevolking zichzelf zal regelen.

     

     

    • Leuk 1
  7. Tuurlijk maar ik zie liever veel minder kids geboren worden die niet alle menswaardige kansen krijgen. Zelfde met dieren die geen vrij leven kunnen leven..

     

    Dan de 'overschot' puur aan de natuur over te laten.. enkel daar is het voor deze planeet reeds te laat vrees ik.. juist die rauwe vorm van survival of the fittest meer en meer terugkomt in noodsituatie. ( Denk maar aan het hamstergedrag in het begin van de pandemie)

     

    Het grootste knelpunt is dat men kinderen maken in vele culturen als een recht ziet en men zich van de plichten en verantwoordelijkheden vaak geen zak aantrekt...

     

    Maar dat is geheel ander materie

  8. Zoals ik reeds zei survival of the fittest in de meest rauwe vorm..

     

    Quarantaine komt van het getal 40. De hoeveelheid dagen dat de wereld, een continent of een of een land ff geheel stil zou moeten staan om transmissie te laten uitdoven.. waarna nog eens 40 dagen nodig zijn om de economie te herstellen..

     

    Echter door slecht beleid alsook door het gedrag van de burgers zelf mensen zelf wordt een pandemie endemisch en spreekt men eerder van 40 maanden voor alles zich kan stabilisere zowel besmettingen als economie..

     

    We zijn nu aan maand 23...

     

    Het spelen met blootstelling om het doorgemaakt te hebben al dan niet met vaccinatie, daar zijn ook nog niet genoeg gegevens van op lange termijn... Als moest blijken na 5 jaar dat de niet gevacineerden bv sneller chronische ziektes ontwikkelen. Dan pas gaan de poppen aan het dansen...

     

    Net op het nieuws dat gezonde kinderen kunnen weken na covid besmetting zonder symptomen Mis-c (multisystemisch inflamatoire syndroom bij kinderen) krijgen waarbij meerdere organen in overdrive gaan door ontsteking waarbij de bloeddruk gevaarlijk laag komt en alsnog op de ic terecht komen.  De huidige gevallen zijn momenteel 1 op 5000 (0,020%) wat ook weer heel laag is, maar nogmaals het zal je kind maar zijn en wie is er zeker dat er uit deze symptomen geen andere variant( meer ingrijpende)komt... 

     

    Bij vele zaken begint het vanuit een theoretisch oogpunt, een mogelijke theorie uit Azië was dat kinderen evengoed maskers moeten dragen omdat ze voornamelijk superverspreiders zijn ( veel virusdeeltjes met weinig symptomen) en mede geholpen hebben aan de mutaties... De groep die in Europa meer dan 18 maanden een vrijgeleide kreeg op die maatregel... Ik weet uit goede bron van gemeentes in de buurt hier dat kinderen die positief hadden getest,  men ook niet binnen hield, droegen geen kapje. En staken zo andere kinderen, ouders en grootouders aan vaak met niet zo'n onschuldige gevolgen.  9 gevallen hiervan bekend in mijn kenniskring en die is niet bijster groot...

     

     

  9. 3 uur geleden, Sterredag zei:


    Nu is de kans op overlijden 0.5% als je corona krijgen geen vaccin hebt. Waarom is het dan zo moeilijk te begrijpen dat gezonde mensen dat risico acceptabel vinden. Ze liever geen gloedje nieuw vaccin laten inspuiten waarvan lange termijn effecten nog niet bekend zijn? En vooral dat laatste, waarbij er nog steeds een testfase (4) loopt. Maakt het bizar dat zoiets als verplichten uberhaupt ter sprake komt. En liever vertrouwen op de verbetering van het immuunsysteem zonder ingrijpen in moedertje natuur?

    Iedereen moet zelf kunnen en mogen kiezen om wel of geen vaccin te nemen, zonder daarbij veroordeeld te worden of beperkt te worden in vrijheden.

     

     

    De kans op overlijden is theoretisch idd 0,5% en voor sommigen verwaarloosbaar, echter het zal je familie zijn waar 10 van de 15 leden aan een stikkend einde komt, is een familie op 2 km hier vandaan overkomen. Van de mensen die in 2020 door covid zwaar ziek zijn geweest (IC, intubatie en kunstmatige coma), heeft 20-35% nu nog steeds een bepaalde beperking ( vooral vermoeidheid, spierverlammingsverschijnsels, concentratieproblemen en serieus longinhoudsverlies.)  Dit is vooral van voor de vaccinatie,. Sinds de vaccinatie is dat % sterk afgenomen. Ook is dit een aanname aangezien er niet genoeg data is wat eerdere besmettingen op lange termijn met het lichaam doen, net zoals dat met vaccinaties het geval is.

     

    Er zijn ook heel wat mensen die lichte symptomen hebben gehad hebben deels antistoffen die na 3-4 maanden al volledig weg waren en alsnog ziek werden van de deltavariant en het niet meer kunnen navertellen.  Dat mensen een zekere weerstand moeten opbouwen is een feit (Daar dienen ook de vaxxies voor) maar denk dat  met die 1% kwetsbaren/risicopatiënten het geheel wat onderschat wordt.  

     

    Het gevaar is dat mensen zich blind staren op die 0,5% mortaliteit , deze is van toepassing op mensen met geen onderliggende kwetsbaarheden, geen overgewicht, geen ziekte,.. wetende dat ruim de helft van de mensen in de Benelux overgewicht heeft en voeg daarbij drank en tabakconsumptie aan toe (belastend op longen, maag en lever) voeg daar de oudere bevolking, mensen die chemo en bestralingen ondergaan, ... En je % van risicopatiënten zal opmerkelijk hoger liggen.

     

    Die 0,5%  is zodanig theoretisch gemiddelde omdat een gehele bevolking nooit in dezelfde periode positief zal zijn... En moest dat zo zijn kom je aan enorme oversterfte door gebrek aan zorg...  Een gehucht in een buurtgemeente waar ik woon had 8% mortaliteit, hun nabestaanden gaan niet echt troost vinden in het 0,5% verhaal.

     

    Het is nu reeds dat er een lange tijd dringende operaties uitgesteld worden. Deze mensen moeten zich werkelijk opsluiten omdat een significante minderheid de statistiek van 0.5% mortaliteit voor ogen heeft...  In het begin kwamen best mooie initiatieven naar voor de kwetsbaren echter blijkt het een jaar later meer dan eens de rauwe vorm van survival of the fittest sterk van toepassing is.  Ik ervaar dit heel merkbaar in mijn eigen omgeving.. Waar het dragen van een neus-mondmasker in bepaalde wettelijk verplichte binnenruimtes al te veel gevraagd is...

     

  10. Als burgers van een land in 'lockdown' de grens over kunnen om niet essentiële winkels en horeca te bezoeken... Is je land niet in lockdown.

     

    Het argument dat men aangaf dat Belgen ook over de grens kwamen klopt niet. Toen was Belgie niet meer in lockdown, men mocht terug de provinciegrenzen over en niet- essentiële winkels waren open enkel de horeca niet... Sommige Belgen hadden nood aan een overprijsde pils op een terrasje..

     

    • Leuk 1
  11. 38 minuten geleden, Raff445 zei:

     

    Ook hiervoor geldt natuurlijk dat verwacht mag worden dat de mensen die dit zeggen ook hier allert op zijn. Ik weet ook dat er een heleboel mensen zijn die zomaar iets roepen omdat ze iemand iets hebben horen roepen, maar er is ook een grote groep die juist wel alert hierop is. (niet roken, beperkt alcohol, zo min mogelijk e-nummers, geen BPA bakjes enz.) Zelf zijn we hier in ieder geval; wel heell veel mee bezig.

     

    Ik kan je zeggen dat een groot deel op een paar uitzondering na van de mensen die ik van de  verschillende preppersfora irl heb ontmoet met aangekaarte zaken hier niet zo alert op zijn... Niet om met het vingertje te wijzen maar gewoon uit oprechte interesse of men werkelijk denkt dat de bijwerkingen van de vaccins meer levensbedreigend zijn dan de schadelijke stoffen die we dagelijks tot ons nemen.. voor onderliggende problemen zorgen en die dan al dan niet sneller naar boven komen door het vaccin..

     

    Maar hoeveel concrete doden zijn er nu al gevallen door het vaccin en enkel alleen door het vaccin... Niet dat mensen onwel zijn geworden op dag 2 na hun booster en zich tegen een boom parkeren...

     

    Over de verplichting is voor mij beetje dubbel ergens leven we al jaren in een systeem van rechten en plichten zoals dat met andere vrijheden is... echter als de spelregels om de zoveel weken veranderen... Met de cst buiten beschouwing gelaten.

     

     

     

     

    • Leuk 1
  12. Sinds 2020 behoor ik tot de risicopatiënten en zit met amper t-cellen en weerstand in mijn lijf door een ingrijpende operatie waarbij een complicatie was en nu verder met een beperking door het leven moet...
    Voor mij was het zeer duidelijk.. ofwel vaccinatie ofwel binnen blijven en afzonderen tot alles overgewaaid is want een besmetting was voor mij 95% kans ineens intuberen en in KC brengen...

    Dus heb ik gekozen voor de vaccinatie.  Ik kreeg van sommige mensen de reactie 'ik hoop dat je het einde van het jaar haalt'  voor de boosterprik tot ik hoop dat je  het voorjaar nog haalt... echt?  Hebben deze mensen zo weinig vertrouwen in de wetenschap dat ze mensen die hoop hebben gevestigd op een vaccin om niet in het ziekenhuis te belanden zo gaan behandelen?  Wetende als een merendeel van de mensen die echt er iets aan over gaat houden,  meerdere landen uit hun voegen zullen barsten...

    Qua opvolging laat ik zoizo om de 3 maand mijn bloed  uitgebreid onderzoeken en men ziet niets abnormaal (genoeg antistoffen)... ook heb ik zelf buiten 3 dagen wat vermoeidheid na de eerste prik niet veel geweten van bijwerkingen.

    Ik vind het  raar dat men risico's tijdens de zwangerschap gaat aanhalen... terwijl mensen ondanks de gekende risico's bij consumptie van  tabak,(nicotine, teer), alcohol en  zware metalen dit toch blijven doen en het enige waar men dan streng op is, is dat men geen rauwe dingen gaat eten... En dat men in tijden van een pandemie überhaupt aan gezinsuitbreiding doet...

    Ook het argument dat er een afbraak zou zijn van het immuunsysteem wetende dat nicotine, teer, alcohol, zware metalen, dioxines, microplastics, CO en CO2 en vele E nrs  hetzelfde zo niet meer afbraak doen... en ok er bestaat iets als vrije keuze maar op dat vlak is mij de logica een beetje zoek als de volledige focus op de zogenaamde nadelen van vaccinatie ligt.

    Zijn de bijwerkingen van vaccinatie zo veel meer levensbedreigend en ingrijpend dan de chronische opbouw van ongezonde rommel dat men dagelijks (al dan niet uit vrije wil) inneemt?





     

    • Leuk 2
  13. Op 29-12-2021 om 12:51, 652 zei:

    Moet je een goed mes op budget hebben is mora je beste optie.

    Heb overal wel een mora basic liggen. Gebruik hem ook op werk. Meestal om dingen los te wrikken, af en toe voor afbramen en verpakkingen open te snijden. Is hij daar te bot voor ga ik er een paar keer met een slijptol langs. Gaat zo al een jaar mee



    Een beste optie bestaat niet... enkel een minst slecht denkbare wanneer het fout gaat.😉

    Voor echt zwaar gebruik (qua fieldcraft) heb ik reeds een paar van deze budgetters gebroken...  

    Op 1 van de belangrijkste tools kunnen rekenen is belangrijk...


     

  14. Op 27-12-2021 om 20:44, pjotr78 zei:

    @carismo ik denk zeker ook dat er bepaalde (duurdere) messen zijn waarmee het prima kan, maar die zou ik liever niet riskeren, dan zou ik liever zo'n mes van een euro of 5 willen riskeren. Maar dat is uiteraard persoonlijk. 

     

    greetz

    Pjotr78

     

     


    Ik moet het eerste allround kampeermes (lemmet van 10-20 cm lang,  3-4 cm breed en een rugdikte van 5-6 mm) voor een winkelprijs van 5 euro nog tegenkomen.

    Alle begrip dat er financiële elementen meespelen in bepaalde preps echter een goede 'in the middle' is naar mijn gevoel nog altijd beter dan budgetaire prullaria.
    Om budgetaire reden koop ik ook nooit kwalitatievere tools nieuw in de winkel maar schuim regelmatig marktplaats ed af.

     

  15. Op 24-12-2021 om 17:22, 652 zei:

    Als je het mes er met de hand diep genoeg in krijgt zou ik het knap vinden. 

     

    Afhankelijk van welke houtsoort en het mes.

     

    Op 2-3 meter met een no spin worp is het zeker mogelijk. Echter er gewoon insteken met de mes in de hand om ermee te klimmen moet ik ook nog zien.  Dan zijn er wel veiligere opties...

     

    Initieel was mijn punt dat een mes waar je mee door knoeste gaat batonnen en schors afwrikken sterk genoeg moet zijn, mijn manier om te testen destijds was eraan te gaan hangen... Enkele jaren later ik komt er een deel ervaring mee dat je aan het model en dikte al kan zien of het hiervoor geschikt is ( met een kleine marge op een slechte harding)

     

     

     

     

     

    Op 24-12-2021 om 12:13, pjotr78 zei:

    Dat is een goeie vraag, ik denk ook dat de vraag wat ver gezocht is, en niet goed voor de boom, maar als je perse zoiets wil proberen zou ik niet een mes van 60 of meer euro willen riskeren, dan liever een van een euro of 5 met risico op schade of niet meer (goed) uit de boom krijgen

     

    De prijs van een mes wordt door verschillende factoren bepaald echter de waarde is voor iedereen anders. 

     

    Ik heb er alle vertrouwen in dat een 5-6 mm dikke tops met een hoger prijskaartje mijn gewicht zal houden... Daar er messen zijn van onder de 10 euro zijn waar ik het er destijds niet eens mee zou proberen.

     

  16. In grote lijnen zijn we het qua overbevolking dus eens enkel kijken we heel anders aan qua evolutie en fysiologie van de mensen..wat op zich geen probleem hoeft te zijn.

     

    Hopelijk zak je in beter tijden eens af naar een meeting om een vervolggesprekje aan het "milieu onvriendelijk" kampvuur👍

    • Leuk 1
  17. 23 uur geleden, Esmeemeer zei:

    In mijn ogen verdraai je de geschiedenis. We zijn geen roofdieren, we zijn jagers. Doordat we konden samenwerken en hulpmiddelen konden maken en gebruiken zijn we zo geëvolueerd met grote hersenen met hoge energiebehoeften. Het is simpelweg onmogelijk om in het wild op langere te overleven met alleen planten. Vraag iemand met bushcraft ervaring, vraag een neuroloog, vraag iedereen die niet door Bill Gates is gesponsord waarschijnlijk.
    Dit blijft toch een nietes/wellus discussie, dus ik ga hier nu niet verder op in. Over 10 of 20 jaar blijkt wel wie er gelijk heeft. Genoeg testpersonen nu.

    Elk jaar komen er nieuwe bevindingen over de verre geschiedenis.. Zo zijn oa de punten getest van de speren en deze gingen niet eens door de vacht en huid van de mammoet... Ze werden vooral gestenigd en vaak ook met menselijke slachtoffers. Wel is zo dat men toen wel sneller dingen ontwikkelde qua techniek en afkeken van de apex roofdieren maar in een eerste fase was de oermens een scavenger en at van reeds gedode dieren... https://www.history.com/news/prehistoric-human-diet-scavengers-vs-hunters

     

    Bushcraft en survival zijn 2 verschillende dingen en in het kader van als land zelfstandig je inwoners voeden qua benodigde oppervlakte ondergeschikt als argument..  Men kan de huidige overgesupsidieerde landbouw niet vergelijken met een tijd dat er amper volk rondliep en amper impact had op het milieu en ecosystemen..ook niet met volkeren die tot nu veel primitiever wonen, geen mogelijkheid hebben om gewassen te groeien en met de jacht hun eigen leven op het spel zetten voor enkele kilo's vlees. 

     

    Je gaf grasgraaiende koeien en bizons aan maar deze worden niet op dezelfde manier gevoed als bij de landbouw, de meeste koeien die in de Benelux rondgrazen komen niet toe met de weinige grassprietjes die erop staan... Enig idee hoeveel grasland er nodig is om 50 koeien tot eindproduct van enkel van gras te voorzien?  Een volwassen persoon eet gemiddeld tussen de 50- 100kg rund per jaar, uit berekeningen is gekomen dat er per kg over de 10000 liter water per kg vlees eindproduct nodig is.. hierin zit ook een veelvoud van bewerkte gewassen in als voedsel die perfect consumeerbaar is voor de mens die in het geheel meer voedingswaarde bevatten dan het dierlijk eindproduct..

     

    Grasgrazende runderen die op de wei hun vlaaien leggen, vervuilen niet maar wat er in de volledige sector aan veekweek in de stallen wordt opgevangen en daarna wordt mee besproeid en het teveel wordt geloosd in de waterwegen waardoor men een negatieve spiraal krijgt van te veel metalen in gewassen... Het Europees hof tikt bijna alle (vooral overbevolkte) landen op de vingers omdat ze zich niet houden aan de  richtlijnen van maximaal hoeveelheid nitraten in de waterwegen.

     

    Ik heb vroeger in een veevoederfabriek gewerkt dus heb ook gezien dat de visolie dat ze bij de maisflakes bijvoegen tot de grens van het aanvaardbare qua dioxines, zware metalen ,... Waarvan ook bewezen is deze consumeren op de grens nefast is voor de ontwikkeling van een kind in de buik van de moeder.

     

    Hoe hoger de ph waarde in je maag hoe beter deze slechte bacterien neutraliseert. PH waarde 2 is  best wel aan de lage kant, waarschijnlijk deels verzuurd door een teveel aan ongezonde voeding en tekort aan alkalische elementen in de voeding dus plantaardige elementen met honing als uitzondering.. Maar ook de maag niet de tijd geven om te herstellen in de verwerking van bepaalde bacteriën in voeding kan een oorzaak zijn.

     

    We zullen idd zien wat er over 10-20 jaar overblijft van bepaalde industriële takken qua voeding... En de bevolking die al ruime tijd uit de voegen aan het barsten is. Als blijkt dat veganisme bijdraagt aan een minder snelle bevolkingsgroei kan ik dat enkel maar toejuichen.

     

     

     

     

     

     


     

    • Leuk 1
  18. 11 uur geleden, Esmeemeer zei:

    Ik kom tot andere conclusies. We stammen af van jagers die de vetste mammoeten aten. We zijn kwetsbaar, maar doordat we door de jacht konden samenwerken konden we wel dieren vangen die groter en gevaarlijker waren. Net als honden. Ons verteringsgestel lijkt veel meer op een beer dan op een herbivoor. Onze magen zijn even zuur en belangrijkste verteringsorgaan. Deze stuurt ook de darmen aan.

     

    Kijk naar praktisch alle natuurvolkeren en wat ze aten, toch allemaal zeer ruim in dierlijk, ongeacht wat voor dierlijk.

     

     

     

    De vetste mamoeten dat de mensenachtige aten waren vooral kills van de apex roofdieren.. Toen waren de mensachtigen vooral scavengers ( lijkenpikkers) met een levensverwachring van ergens in de 20, pas na het eten van zetmeel uit uit wortelsen knollen van planten is het brein zich gaan ontwikkelen.  

     

    https://www.nporadio1.nl/nieuws/wetenschap-techniek/c1310cde-2484-4bfb-9095-ac7359b5e818/danken-wij-ons-grote-brein-aan-zetmeel

     

     

    Verwijzen naar groepen die in andere delen van de wereld hun patroon verwijzen waar meisjes van 16 al 3 of 4 kids op de wereld hebben gebracht en waar kaniballisme geen taboe is. Tja daar kan je idd nog spreken van humane consumptie 🙄

     

    Overzichtje van fysiologische eigenschappen per taxonomische groep -->https://alchetron.com/Frugivore

    spacer.png

     

    Verwerkte voeding zowel plantaardig als dierlijk is niet gezond en probleem voortkomend uit gemakzucht.. Indien een plantaardig eetpatroon alle nodige voedinsstoffen bevatten is er juist minder kans op complicaties bij zwangerschappen, gezonder gebit, stabiele waardes in bloeddruk, cholesterol en zuurstofwaardes in het bloed... Ook is er een groot verschil qua werking tussen soorten koolhydraten en vetten.

     

    Ook bevatte dierlijke producten amper vezels wat een gezonde darmflora stimulleert, doordat een mens langere darmen heeft dan omni en carnivoren zijn deze ook langer blootgesteld aan het rottingsproces van dierlijke stoffen wat op langere tijd meer risico vormt om chronische ziektes te ontwikkelen tegenover de plantaardige stoffen...

     

     

     

     

     

  19. Depopulatie is al 20 jaar nodig... niet door mensen uit de weg te ruimen maar wel de extreme geboorteaantallen in te perken bij mensen die niet in staat zijn  om zelf voor hun kids te zorgen en ze de kansen te geven die ze verdienen...

    Veganisme en vegetarisme ( zelfde dieet als vegan maar wel met gebruik van dierlijke producten als kledij, sanitaire producten, ...  En met lacto, ovo en pesco aangegeven als uitzondering in dat dieet)  zijn een levenswijze waar vooral de ethiek een grote rol speelt  onder het mom van "doe een ander niet aan wat je zelf of een naaste niet wil zien ondergaan".
    Van de moment men praktijken van dieren gaat vermenselijken, wordt het in vele gevallen beetje ongemakkelijk als argumenten gebruikt als ernstig misbruik en moord... echter gebruikt men wel een term die enkel van toepassing zijn op mensen maar eigenlijk verboden zijn op mensen zelf (humaan slachten)

    Mensen zijn frugivoren (hybride van herbivoren) dus groenten, fruit, noten, zaden, vruchten, bloemen... met de mogelijkheid om dierlijke proteïnen te verwerken maar zoals de primaten is dit vooral op basis van ongewervelden... (lage inspanning vs maximum opbrengst, minimaal risico op verwondingen...) mensen zijn fysiologisch geheel anders samengesteld dan een omnivoor, laat staan een carnivoor... (gebit, kracht en snelheid, samenstelling nagels/klauwen zuurtegraad speeksel, verteringsstelsel, snelle opname van nutriënten en ontdoen van ontlasting vanwege een te lang darmstelsel,...) 

    Wat er niet aan bod komt in het filmpje is de mestvervuiling hoe deze bron en drinkwaterwegen verontreinigen waardoor er binnen 10-15 jaar een drinkwaterschaarste zal zijn, ecosystemen die daardoor in elkaar vallen omdat er bijna geen zuurstof meer in het water zit..  en de verzuring door de omzetting van ammoniak naar nitraten zorgt voor een oplossing van de kalkhoudende organismen die in de oceaan de co2 vasthouden en omzetten...waardoor er nog meer co2 vrijkomt...

    Ook dat er door die mest een verandering is qua dna in plantaardig voedsel waardoor het minder nutriënten bevat dan bv enkele decenia jaar geleden (maar ook door andere pollutie (pfos/fas).   De wetenschap nu al bijzonder ver staat in het ontwikkelen van bodemvoeding op basis van plantaardige compost.
     

     

     

    Als er juist 1 sector baat heeft aan de lobby van de veeteelt is het wel de farmacie. (kijk naar subsidiëring en waarvan deze juist komt en welke bedrijven onder dezelfde holding zitten)
     

    Na verschillende jaren onderzoek er een link is gelegd bij de landen met de hoogst zuivelconsumptie en de landen met de meeste gevallen van osteoporose.

     

    https://www.robkalmeijer.nl/voedingsmiddelen/zuivel/osteoporose_zuivel.html

     

     

     

  20. Voor een jaarlijkse aanbeveling hoeveelheid groenten en fruit is er per persoon 30-40 m2 nodig aan landbouwgrond ( ideale omstandigheden dus geen verlies van oogst door welke omstedigheden dan ook).

     

    Van de moment er 2-3 keer per week vlees op het bord.. komen er heel wat variabelen bij.. berekeningen gaan over de 2500 m2 per persoon in landbouwgrond.

     

    Nu is dit nuanceerbaar omdat men in vele centrumsteden mensen in de hoogte op elkaar stapelt, men niet overal even groot woont, vegetarisme, veganisme en fexitarisme in opmars is...waardoor men dankzij deze variabelen kan uitgaan qua ideaal scenario op 200-250 mensen per km2 in verrekening van de totale bewoonbare grond van een land.

     

    In 2018 was mondiale bevolkingsdichtheid naar landoppervlakte 52 per km2.. echter is dit op de gehele grond er geen rekening genomen met plaatsen waar geen landbouw mogelijk is..waar de visvangst een optie kan zijn, echter de manier van superslepers zijn dan weer zo nefast voor de ecosystemen...

    In 2020 Nederland was de bevolkingsdichtheid 717 per km2 in België 375. Er zijn landen met een dichtheid boven de 5000 inwoners per km2 alsook nog heel wat ongerepte natuur is maar met de dag afneemt...

     

    Dus om de vraag te beantwoorden. Ja, vele landen alsook hier in de Benelux hier komt men grond te kort om zelfstanding in te staan voor de productie van enkel het voedsel en zijn afhankelijk van import waardoor het leven voor de burger alsmaar duurder wordt...En grond te kort betekend meestal dat er volk te veel is en dus best vol is... Te weinig eigen grondstoffen voor woningen en infrastructuur nog buiten beschouwing gelaten.

     

    https://www.vork.org/nieuws/nederland-heeft-te-weinig-landbouwgrond-om-eigen-bevolking-te-voeden/

     

  21. Messen die onder de olie zitten kunnen ook roesten. een patina erop met azijn of gunblue en dan heel het geheel beetje polijsten met een doekje en wat lijnolie kan al heel werk besparen .. Voor de scharnierpuntjes bij vouwmessen gebruik ik meestal de fijne olie van victorinox.  Dan alles beetje bewegen en het teveel aan olie terug verwijderen met een keukenpapier.  Tussendoor eens het tooltje schoonmaken met wattestaafjes ( platgeknepen met een tang)  of een nagelborsteltje is eengoede routine.

     

    Als de snede begint te roesten volstaaat stroppen meestal. En terug deze beetje lijnolie en droogwrijven. 

     

    Het mes te vettig houden in een foedraal zorgt dat het vuil aantrekt en in het slechtste geval gaat kleven...

     

    Er zijn mensen die misselijk worden van de geur van balistol. Ikzelf ben er ook geen fan van..

  22. De beste manier is hoe de persoon zelf zijn/haar mes in max 5 minuten scherp krijgt.  😉

     

     

     

    Ik ben reeds een tijdje afgestapt van slijpstenen wegens te weinig werkruimte en gaf niet echt een mooie afwerking in de convex en scandivex sneden waar ik mijn messen in zet.

     

    Voor touch ups itf gebruik ik schuurbanden van een bandschuurmachine 70x3 cm vanaf korrel 180 en hoger, snij deze door en maak aan de beide uiteinden een lus om deze te bevestigen ( met paracord of een carabiner aan een boom, tak , auto, rond je schoen...om te slijpen op de zelfde manier dat je een mes op en riem stropt.

     

    De schuurbanden gaan best lang mee, natuurlijk niet zo lang als een steen maar werken snel, zijn lichtgewicht en makkelijk ergens rond te wikkelen.  Zijn ook handig voor kleine houtprojectjes fijner af te werken.

     

    Om te stroppen heb ik van diezelfde lengte een stuk nylon zekeringsband langs 1 kant fluffy gezet  met een schuurpapiertje en een beetje polijstpasta erop... dit kan ook perfect met een reep spijkerbroek en polijstpasta.

     

     

     

    • Leuk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...