Ga naar inhoud

houthe

Lid niveau 2
  • Items

    1955
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Berichten die geplaatst zijn door houthe

  1. Laatste berichtje van mij op deze site, ik weet nog niet of ik naar de Preppers.zone ga of naar Prepperlink ( maar ja dat is Facebook en daar wil ik niet aan! )

    En begrijp nu niet of het wel of niet Facebook gelinkt is.

    Dus mocht iemand zich geroepen voelen dat aan mij uit te leggen graag per pm dat kan ik morgen nog wel lezen.

     

    Allemaal tot ziens, het hele leven is afscheid nemen en soms ben je daar helemaal niet klaar voor net zoals nu.

    Maar we moeten wel door en zoals Calimero zijn laatste stukje zin zei; en dat is niet eerlijk hoor!!!!!!!!!!

     

    Lieve groet aan allen op deze site

    Calimero

    Pb sent :)

     

     

     

     

    Verstuurd (waarschijnlijk) vanuit een lekker warm bedje :)

  2. Nog steeds niet te geloven.

    Inderdaad, ze zeggen ook niet voor niks dat je pas beseft wat je hebt tot je het kwijt bent...

     

    De 48 uur van dit topic nadert, daarmee komt het onvermijdelijke weer iets dichterbij...

     

    Ik ben al wel blij dat een deel van de contacten zich al op prepperlink.nl aangemeld heeft, maar ook daar mis ik nog 'grote' namen als KS, JB, een aantal van de mods en zeker onze geliefde admins. Een nieuw forum ben ik nog niet aan toe maar een plekje waar iedereen te vinden is is wel wenselijk, zeker nu.

     

    Het gaat iedereen goed hoop ik en wie weet wat de toekomst ons zal brengen.

     

     

     

     

     

     

    Verstuurd (waarschijnlijk) vanuit een lekker warm bedje :)

  3. Hoezo niet? Heb zelf een website, al dan well geen forum, ik betaal daar een beetje geld voor 1 keer per jaar, en dat wordt automatisch afgeschreven.

    Uitgaande dat er mensen blijven bezoeken, mods aanwezig zijn die het forum onderhouden en er af en toe een donatie gemaakt wordt moet dit makkelijk te halen zijn.

    Ik weet niet bij welke overpriced organisatie preppers.nl gehost wordt, maar die zijn dan zekers wel stukken duurder dan one.com

     

     

    als het om de community pod gaat, dan ben ik heel benieuwd naar waar het dan wel besteed aan gaat worden. aangezien iedereen dit forum kwijt is.

     

    Het forum is recent overgegaan op snellere hosting, meer bandbreedte en een dedicated server. Het werd dusdanig groot dat de hoeveelheden dataverkeer en opslag ver boven die van een simpele hosting uitsteeg. De community heeft hier fantastisch op gereageerd en de volledige kosten op zich genomen. Met de huidige pot zouden ze max 2 jaar door kunnen gaan maar ik ga er van uit dat de community hiervoor opnieuw zou zijn ingesprongen.

  4. En eigenlijk wil ik drP en mrG vragen om hetzelfde te doen. Trek de stekker er niet uit, maar log even uit en relativeer. Draag desnoods tijdelijk het forum over aan mensen die jullie er mee vertrouwen, dan kan je over 2 maanden of een half jaar altijd nog zien wat je er mee doet.

     

    Mooi gezegd (het hele bericht hoor :) ), en deze opmerking is een goede, alhoewel ik zo lees dat ze al een tijd aan het relativeren zijn geweest....

     

    Zoals al door meerderen gezegd is, er zitten hier zeker mensen die voldoende vertrouwen hebben/krijgen van de community om de admin rol (tijdelijk) naar over te hevelen. Stoppen is zo definitief, men (ik incluis) voelt zich depri, heb bijna de behoefte aan koffie met droge cake....

     

    Voor mij is dit forum ook een soort van 'thuis' en ik denk dat ik zeker 1/3e van al mijn tijd online hier zit (en dat is veel), geen idee wat te doen zonder dit forum :(

    • Leuk 1
  5. Dat je er mee stopt, prima. Maar dat je dit forum, met vele honderden vaste bezoekers, plat legt zonder alternatief is op z'n zachts gezegd nogal raar, en doodzonde ook. Dat jullie ( @Mr. Gold en @Dr.Prepper ) er geen tijd meer voor hebben snap ik best, maar stel dan een set nieuwe admins aan die er wel de tijd in willen steken. Het forum kost jullie geen geld, dit word immers al tijden door de community betaald en zou ook zeker op die manier door kunnen gaan, dus dat is ook geen reden om nieuwe admins aan te stellen.

     

    Een forum als deze, met zoveel bezoekers en informatie, mag je eigenlijk niet zo maar stoppen vind ik. Dit zou vergelijkbaar wanneer Google ineens zou besluiten om geen zoekmachine meer aan te bieden (ok, dat is misschien wel meer impact maar toch). Als er nou bijna niemand meer zou komen dan kan ik het me nog voorstellen dat je de boel dichtgooit, maar nu is het meer een luxe probleem, en dat mag je niet zo maar stoppen.

    • Leuk 3
  6. Gewoon uit nieuwsgierigheid: @houthe , bedoel je dan de "pesto uit een potje" of "verse pesto" (met hoogst waarschijnlijk basilicum)?

    Want tussen vers en uit een potje zit een enorm verschil en die uit het potje heeft inderdaad een duidelijk typisch (vies) luchtje/smaakje...

     

    Maar als je hem dus zelf maakt heb je zelf controle over wat je er in doet en of je dat lekker vindt. Als je de ingrediënten allemaal lust dan zal de pesto die daaruit ontstaat ook lekker moeten zijn.:cool:

     

    Pesto zoals deze in de winkels verkocht word, of gerechten waar 'winkel' pesto in/op zit :) De doordringende geur alleen al wil mij het liefst zo ver mogelijk van dit spul weghebben, maar ook de smaak is verschrikkelijk, allesoverheersend waardoor de rest van de ingrediënten volledig overschaduwd worden. Zelfgemaakt nog nooit gedaan, vanwege de afgunst zal dit ook niet snel gebeuren (old habits die slow)..

  7. Geen idee hoe het met deze recepten zit, maar normale pesto vind ik absoluut verschrikkelijk. De geur alleen al is voor mij voldoende om het gerecht waar het in zit volledig over te slaan.

     

    Verstuurd (waarschijnlijk) vanuit een lekker warm bedje :)

  8. op survival summit filmpjes was er eentje over het beveiligen van uw huis, waaronder ook langere schroeven in uw deur te steken

    "je kan eiken deuren hebben, maar als de schroefjes maar 1 cm zijn word deze er meteen uit gestampt"

    hier ben ik dus momenteel mee bezig, langs de kant van de muur gaat helaas niet want kom direct op de muur uit (tenzij ik begin te boren)

    de schroeven in de deur haal ik er 1 voor 1 uit en vervang deze door schroeven van 4 cm lang ipv 1, zullen ze uiteindelijk ook in kunnen beuken, maar het gaat om "delay", tijd winnen...

     

    Als je dan toch bezig bent is het dan niet veel handiger om gelijk juist wel langere schroeven te nemen en deze, na gaten te boren in de stenen muur, hierin te verankeren?

  9. Het zinnetje 'als de nood aan de man is dan zijn er geen wetten' werkt twee kanten op hé. Compleet lamlendig worden geslagen als dief valt tegenwoordig onder het 'inbrekersrisico' of 'risico' van het vak en daar vallen plunderaars bij mij ook onder want je kan niet plunderen zonder eerst in te breken.

     

    Verder, naarmate je zoveel waarde in huis hebt dat plunderaars het op je gaan voorzien dan heb je al zoals die vreemde snuiter zei 'kapitalen' uitgegeven. Ik neem aan dat toch een aanzienlijk daarvan wordt beschermd op een zodanige manier dat het op zijn minst gelegenheid plunderaars geen kans geeft. En zo wel, er zijn voldoende mogelijkheden om je op (geheel legale) manier te beschermen indien nodig.

     

    Gewoon zorgen voor een 'voorraad' die semi-verstopt zit welke je dan aan plunderaars kan 'geven' als ze je overvallen. Je echt voorraad heb je dan nog steeds :)

  10. Nou ken ik de Belgische wet niet zo goed als de Nederlandse, maar dat lijkt me onzin.

    Dat je het niet (zomaar) terug mag leveren zonder beveiliging mag nergens, maar niets kan je ervan weerhouden om geheel off-grid (dus geheel los van het reguliere net) een aantal panelen neer te zetten.

     

    Er zijn tenslotte ook mensen die een schuur zonder voorzieningen op een stuk land hebben staan, met een klein generatortje voor de hoogstnodige elektra.

     

    Misschien dat hij bedoeld dat je niet in een huis kan wonen zonder aansluiting op de nutsvoorzieningen, dat kan in Nederland namelijk ook niet. Geheel offgrid gaan is hier ook geen optie, je zit altijd vast aan een vaste aansluiting, transportkosten etc ook al verbruik je in theorie niks.

  11. well, you saved the day bro! hihihihhi

     

    ff zonder gekheid, ik denk dat de meesten, al probeerden we ons nóg zo goed voor te bereiden, geen schijn van kans maken bij een nucleaire oorlog...

    Alleen met een bol op max. 3-4 minuten afstand en minimaal 1 meter onder de grond (best ook nog in het oosten van het land)

    en een jaar voedsel en watervoorraad ondergronds,

    maak je enige kans.

     

    Helaas heb ik daar de financien nooit voor gehad.

    Wat dat betreft hebben rijkere mensen een voordeel als ze op tijd op de juiste manier geïnvesteerd hebben...

     

    Voor de rest kun je niet veel doen.

    Met slechts 4 minuten waarschuwing van te voren is er ook te weinig tijd om met zandzakken de ramen te versterken en de straling zoveel mogelijk buitenhuis te laten.

    Zonder kelder in huis...

    Nee. Wij zijn in dat geval vrij kansloos.

    Volgens de eerder genoemde website waarbij je het effect kan zien van een atoombom, zal de schade bij één van de zwaarste russische bommen op bijvoorbeeld Amsterdam/denhaag/rotterdam of Utrecht tot een straal van 67 km direct zo ernstig zijn dat je kansen wellicht maar 1% is om het levend en gezond ervan af te brengen.

    Daarbuiten is de fallout tot 360km, afhankelijk van windrichting. Aangezien in nederland de wind bijna altijd uit het westen komt...

    In het oosten heb je een enorm en langdurig probleem als je in eerste instantie overleeft.

     

    Zittend in het oosten is er dan in elk geval nog een kleine kans om te vluchten, maar als er 1 valt vallen er meer, waar moet je dan heen.... redelijk hopeloos inderdaad, kan je nog zo voorbereid zijn, geluk is dan de enige factor die nog telt.

  12. Snap je strekking, maar zou puntje twee even flink willen belichten.

     

    Zoals ik in mijn vorige post noemde gedraagt de westerse wereld zich als vazal staten van de VS (waar denk ik toch wel de roots van de schaduw elite ligt, Amerika en elite overlapt elkaar behoorlijk). Grote internationale organisaties (Navo, EU, VN in zekere zin, IMF etc.) spelen een grote rol om de vazal staten in het gareel te houden. Een enkele keer krijg je het gevoel dat regeringsleiders moeite hebben met datgene wat opgelegd wordt, maar ja wat kun je??? Je zit nu eenmaal in hetzelfde schuitje... De coalitie is dermate groot dat eruit stappen geen optie lijkt. Misschien kent iedereen het wel van school. Je weet wel groepsdruk :o.

     

    Deze organisaties doen waar ze voor bedoeld zijn. Een organisatiestructuur handhaven. Controle. Dat dit op langere of korte termijn een confrontatie oplevert met datgene wat dit controlesysteem uitdaagt lijkt me een open deur.

     

    Ik bedoelde dubbelzinnig eigenlijk, zowel militair verwacht ik vrij weinig van de NAVO en daarnaast heeft Putin al helemaal lak aan ze...

     

    De Turken zijn zo hypocriet als de pest. De Turk zegt de Rus 10 maal gewaarschuwd te hebben. De Yank bevestigd dat de Rus zich in het Turks luchtruim begaf...voor de duur van 17 sec.

    De Turk heeft 2014 het Griekse luchtruim opzettelijk gezonden. Niet 1 keer, maar 2244 keer.

     

    Het is provocatie wat die Turken doen, maar wel behoorlijk gevaarlijke provocatie. Wat ze in ieder geval hebben bereikt, is dat enkele miljoenen Russen hun vakantie naar Turkije annuleren en dat Poetin extra maatregelen neemt een soortgelijk incident te voorkomen. Zie link.

     

    Ik ben nooit een fan van Turkije geweest, ik ken enkele turken en allemaal zijn ze trots op het 'ottomaanse rijk' van vroeger en vinden ze dat er een opleving gaat komen van dat rijk. Er zullen vast turken zijn die er anders over denken maar ik ken die in elk geval niet. Turkije is wat mij betreft achterbaks en de opmerking van Putin, een mes in de rug, past wel bij ze...

    • Leuk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...