Ga naar inhoud

Leutjejong

Lid
  • Items

    8
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Leutjejong

  1. mja, sorry dat ik niet helemaal duidelijk was wat betreft de "mishandelbaarheid" , het was niet het idee dat je er een spijker mee in de muur zou moeten slaan. het ging me meer om een gevoel, kan je hem een keer laten vallen, bij een scheef aanschroeven knapt er dan meteen iets etc. dus bestand tegen stevig normaal gebruik. hoe dan ook, dank je voor je reactie.
  2. Graag nog wat meer info. De hendel om te pompen lijkt van plastic te zijn. is dit voldoende solide uitgevoerd? (zwabber tijdens pompen etc) Is het filter voor je gevoel bestand tegen schokken en stoten ? Wat me het meeste intresseert, zou je in een SHTF situatie volledig vertrouwen op dit filter of verwacht je bepaalde problemen bij langdurig gebruik?
  3. @Keyser Suze vanuit mijn persoonlijke beleving valt het mee maar ik ben de eerste om toe te geven dat persoonlijke voorkeuren belangrijk zijn. http://www.ddhammocks.com/tips/tarp-tutorial laat een aantal manieren zien om een tarp te gebruiken
  4. mja, ik ben hem vaak tegengekomen in de uitgebreide set van de regel van 3 3 seconden zonder nadenken 3 minuten zonder zuurstof 3 uur zonder beschutting 3 dagen zonder water 3 weken zonder eten 3 maanden zonder sociaal contact ik heb begrepen dat na die 3 maanden je toch wel psychologische schade oploopt, persoonlijke observatie is dat mensen die veel alleen zijn tegen zichzelf gaan praten. leuke film waarin dit word uitgebeeld is castaway met tom hanks
  5. hmmm lastige vraag. misschien is dit makkelijker als je de volgende overwegingen maakt. wat mag het kosten? hoe vaak verwacht ik het te gebruiken? wat mag het wegen? hoeveel comfort eis je? hoe ga je het vervoeren? waar ga je heen? laten we even zeggen dat je niet zozeer een tarp zoekt maar een slaapsysteem. dan zijn de opties : tarp met slaapzak en slaapmat tarp met hangmat , als je niet in je kleren wil slapen ook een slaapzak en of onder/boven quilt tent met slaapzak en slaapmat bivakzak met slaapzak en slaapmat poncho met liner als je goedkoop,licht en compact wilt is de poncho erg goed, zit tegen een boom en je kan slapen comfort niet aanwezig slaapzak met bivakzak (kijk eens naar een m90) zwaar, groot maar erg plezierig ook ver onder nul graden tarp met hangmat,slaapzak en eventueel quilt, comfortabel,warm en mijn persoonlijke voorkeur, onder andere omdat je het in delen kan gebruiken (alleen de tarp om een dagkamp te maken, alleen de hangmat als het droog en warm is etc.) tent met slaapzak , kan goed zijn maar is dan meestal groot en zwaar/duur . naar mijn mening de minst goede optie, goedkope kleine tenten zijn erg gevoelig voor condens vorming en wakker worden in een natte slaapzak in een plas water is geen pretje. hoe groot en zwaar is je BOB? in mijn ogen is het maximaal 1 rugzak waarmee je gaat lopen. mocht je zeggen dat het 2 sporttassen is en achter in de auto ligt worden de overwegingen natuurlijk anders.
  6. ik heb zelf een m65 in zwart, ding is door mij geimpregneerd en is nu al een jaar of 10 in gebruik zonder door te lekken. vanuit een bushcraft achtergrond heb ik een hekel aan de meeste kunststoffen (1 vonk en je hebt een gat in je jas) een materiaal wat mijn aandacht heeft is ventile maar moet bekennen dat de prijs me redelijk goed weg jaagt. ventile is een speciaal gewoven type katoen, het is van zichzelf niet echt waterdicht maar als het nat word zwellen de vezels op en sluiten dan alsnog het water buiten, voordelen zijn slijtvastheid en vonkbestendigheid. nadelen prijs en de noodzaak van een onderlaag om te voorkomen dat je alsnog nattigheid voelt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...