Ga naar inhoud

Wimiam

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Wimiam

  1. Oke, dat is een mooi en eenvoudig waterfilter, zelfs mij is het gelukt om deze in elkaar te zetten. Maarre, als we het water eerst hebben gekookt (alvorens het door het filter te gieten) moeten we dan nog wachten tot het is afgekoeld of kun je het er direct doorheen gieten?
  2. rijst, thee, pasta’s > zeer lang houdbaar (jaren) * macaroni, mie e.a. > jaar of langer Macaroni is toch ook een pasta? Of begrijpt iemand wat hier bedoeld wordt? En dan ook nog: (voor alles geldt: mits de verpakking onaangebroken is), dat lijkt mij logisch, maar als je nu bijv. rijst luchtdicht wilt verpakken (met Vacumeer apparaat), om zo de houdbaarheid omhoog te krikken, is het dan geen probleem? Je maakt nl. wel de verpakking eerst open om het daarna opnieuw te verpakken.
  3. Oke, als ik wat samen mag vatten dan blijkt zuurstof een grote boosdoener als het gaat om houdbaarheid. Blik en glas zijn luchtdicht en de houdbaarheid is dus afhankelijk van de kwaliteit van het totale product. Helaas is niet alles in blik en/of glas verkrijgbaar. Ik ben net begonnen als prepper en ga denk ik snel een "dhz vacumeren-apparaat" aanschaffen. En als ik dit zo schrijf denk ik dat aluminiumachtige zakjes een betere verpakking zouden zijn dan plastic zakjes. Heeft iemand hier ervaringen mee en suggesties welke winkel een goed apparaat met alu) zakjes verkoopt? Een constante koele maar ook droge plek als een kruipruimte(?) zou dan een goede opslagplaats zijn, of kan ik daar beter wegblijven? Ik denk er aan om alles in luchtdichte kratten te zetten. Oh ja, een paar suggesties van mijn kant. Honing - onbeperkt houdbaar. Appelstroop (ijzer!) Suiker is onbeperkt houdbaar, dus ik denk hoe meer suikergehalte hoe langer de houdbaarheidsdatum Blikken zalm (heb een paar blikken al een twee jaar staan en de datum staat op juni 2015) Alcoholhoudende dranken, hoe meer alcohol hoe langer houdbaar:p Voor de niet drinkers onder ons, is een uitstekend ruilmiddel (tabakwaren ook trouwens). Weet iemand overigens de houdbaarheid van medicijnen? Ik heb daar onlangs navraag gedaan en mij is verteld dat gebuikelijke medicijnen als paracetamol, aspirientje, neusdruppels e.d. nooit bederven, maar slechts de werkzame stof terugloopt (nemen we er gewoon 2 in;) )
×
×
  • Nieuwe aanmaken...