Ga naar inhoud
GENEGEERD

zelf eten inmaken in en hogedruk ketel (geen wecken)


food prepper

Aanbevolen berichten

hi iedereen,

Heb een beetje meegelezen hier omdat ik graag een presto zou aanschaffen. Ik vraag me eigenlijk af hoe je weet dat de temperatuur boven de 121 graden gaat, er staat toch geen temperatuurmetertje op de ketel alleen een drukmeter?

 

bedankt om te reageren

 

Maddy

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 maanden later...
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • 2 weken later...
Op 6-6-2024 om 22:48, Esthe76r zei:

superleuk om te zien allemaal ik heb sinds kort een pressure canner. moet er nog mee gaan werken. maar beetje angstig voor de eerste x gebruiken

mooie zaak. ik wens je veel plezier met je aanwinst, ik hoop ook nog eens foto's te mogen zien van uw projecten.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 2-9-2023 om 10:06, Maddy zei:

hi iedereen,

Heb een beetje meegelezen hier omdat ik graag een presto zou aanschaffen. Ik vraag me eigenlijk af hoe je weet dat de temperatuur boven de 121 graden gaat, er staat toch geen temperatuurmetertje op de ketel alleen een drukmeter?

 

bedankt om te reageren

 

Maddy

beste Maddy wees er op voorbereid dat de rubberen ringen van de presto kapot gaan.

de temperatuur is uit te rekenen na je druk op de meter. ik heb het gewicht verzwaard dus kom dan hooger uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Op 16-2-2023 om 18:57, PurifieR zei:

Ziet er top uit allemaal!
Als je met een hogere druk werkt begrijp ik al een stuk beter waarom die ringen los raken. Volgens mij adviseert Presto zelf 11 psi op zeeniveau, maar hoger gaan heeft meen ik geen nadelen.
Hoe komen die gepureerde soepen eruit? Wortel met aardappel en massala klinkt erg goed!

sorry weer van deze late reactie.

inderdaad is dat de rubberen ringen van de weck potten zullen het begeven onder Hooge druk.

ik probeer op 18psi uit te komen en dat lukt mij ook. dit geeft genoeg hitte om te steriliseren.

de soepen komen er uit en smaken alsof je net soep hebt gemaakt heerlijk.....

de mais is en bite geworden maar wel gaar.

al om al is het leuk om recepten in te maken.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...