Ga naar inhoud
GENEGEERD

gedwongen Bug-out door electrabel in de toekomst


Gast idefix

Aanbevolen berichten

vandaag een stukje op tv Maastricht over haarscheurtjes in de reactor wanden van Kerncentrale Tihange 2 en 3,

na nieuwe onderzoeken is gebleken dat de haarscheurtjes iets groter zijn en er meer aanwezig zijn dan gedacht,

wat inhoud dat bij elke nieuwe opstart van de reactor de scheurtjes groter worden en een breuk kunnen veroorzaken,het koelwater in het reactorvat zal dan met hoge druk uit het scheurtje spuiten en als een sinkhole groter en groter worden , met als grande finale een Melt-down en een algehele ontruiming van het gebied , Maastricht zal ook ontruimd moeten worden omdat ook deze stad binnen de radius ligt van het besmet gebied.

 

wat meer informatie :

Geschiedenis :De kerncentrales werden gebouwd in opdracht van het energiebedrijf INTERCOM dat in 1990 opging in Electrabel. Het ontwerp werd uitbesteed aan het Belgische ingenieursbureau Tractebel. Naast Belgische bedrijven werkten ook Westinghouse en Framatome (nu beiden onderdeel van het bedrijf Areva) mee aan het ontwerp en de bouw van de centrale. Tihange 1 is de oudste centrale en werd in gebruik genomen in 1975. Tihange 2 in 1983 en Tihange 3 in 1985.

 

Op de site bevinden zich drie kerncentrales van het type PWR met samen een totaal vermogen van 3024 MW(e) of 52% van de Belgische nucleaire elektriciteitsproductie

 

De kerncentrale Tihange (Frans: Centrale nucléaire de Tihange, CNT) is een van de twee kerncentraleparken van België.

 

Tihange is een Belgische deelgemeente van de stad Hoei in de provincie Luik. Op het grondgebied van het dorp Neuville-sous-Huy dat in 1952 bij Tihange werd gevoegd, staan drie kerncentrales langs de rechteroever van de Maas. Deze nucleaire site is eigendom van energiebedrijf Electrabel en Société coopérative de Production d'électricité

 

Incidenten:

Een incident werd in 2002 geclassificeerd als een niveau 2 op de INES-schaal.

 

Sinds 2006 lekte er per dag een enkele liter water weg uit een desactiveringsbad voor afgewerkte brandstofstaven wat tot ongerustheid leidde.[7] Het water wordt opgevangen en teruggepompt naar het reservoir.

Aan de kerncentrale van Tihange kwamen op 17 september 2011 zo'n 2.000 mensen uit België, Nederland en Duitsland samen om te betogen tegen kernenergie] en tegen de verlenging van de levensduur van Tihange 1.

 

Op 30 november 2014 is de kerncentrale Tihange 3 stil gelegd na een brand in een hoogspanningspost.

 

Aanwezigheid waterstofvlokken

Tihange 2 werd op 16 augustus 2012 stilgelegd voor een geplande onderhoudsbeurt. In september werd de reactor gecontroleerd op fouten, omdat deze net als die van Doel 3 door de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij was opgeleverd en er in Doel 3 laminaire indicaties van eventuele defecten waren ontdekt in een onderdeel van het reactorvat. Uit de controle van het reactorvat van Tihange 2 bleek dat in de reactorwand gelijkaardige foutindicaties aanwezig zijn als bij Doel 3. De resultaten van de bijkomende testen bevestigen dat de foutindicaties ontstaan zijn door insluiting van waterstofgas in het metaal tijdens de productie van de reactorkuip. Volgens metaaldeskundigen zou de kans, dat deze fouten tot scheurtjes konden uitgroeien, bijzonder klein zijn.

Eind augustus 2012 werd ontdekt dat het betonnen omhulsel van de kernreactor van Tihange 2 is beschadigd door erosie ten gevolge van betonrot. De erosie verzwakt het beton op bepaalde plaatsen tot 30 centimeter diep. Er is echter geen gevaar, omdat de reactor stilligt. Na internationaal onderzoek en analyse van alle uitgevoerde testen gaf het FANC op 17 mei 2013 een positief advies voor de heropstart van Tihange 2. Op 7 juni 2013 werd Tihange 2 terug verbonden met het Belgische net.

 

Aan de heropstart was een actieplan met veertien voorwaarden verbonden, waaronder een controle naar de materiaaleigenschappen van bestraalde monsters uit het reactorvat. Een van deze controles leidde tot voorlopig onverklaarbare resultaten die afweken van wat door experts verwacht werd. Electrabel schakelde Doel 3 en Tihange 2 daarom conform de regels van nucleaire veiligheid uit op 26 maart 2014. Beide kerncentrales zouden volgens uitbater Electrabel niet opnieuw opstarten voor 15 juni 2014. Tegen dan zouden de resultaten van bijkomende onderzoeken bekend moeten zijn. In juni meldde Electrabel dat bijkomende testen de onbeschikbaarheidstermijn zeker tot in de herfst van 2014 verlengen. Dit is opnieuw uitgesteld tot juli 2015.

 

de grote vraag is wat nu ? verhuizen ? waarheen ? welke maatregelen moet en kan ik nemen m.b.t beschermings middelen e.d ?

bij een eventuele breuk in het reactor vat hoeveel tijd is er om te vluchten ? voor een meltdown hoe staat de wind ? kunnnen we wel vluchten of is alles in paniek en rep en roer ? staan alle vluchtwegen muurvast ?

 

kortom geen leuke vooruitzichten na veel geld in deze woning te hebben gestoken , en veel tijd met het opknappen en verbeteren kunnen we weer overnieuw beginnen .........

 

mensen die kennis hebben m.b.t nucleaire zaken graag een beetje advies .......

 

(glow) in de dark ......

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

@idefix

Een meltdown gebeurd niet zo maar er zijn bij de meeste moderne reactoren, in tegenstelling tot sommige ontwerpen uit de voormalige Sovjet-Unie, enkele inherente veiligheidsmechanismen die ervoor zorgen dat in abnormale omstandigheden de reactor subkritisch wordt en de kettingreactie stopt. Zo is in watergekoelde reactoren het water zowel koelmiddel als moderator, waardoor bij een verlies van koelwater in principe de reactie stopt. Daarnaast is het gebruikelijk dat bij technische storingen of bijvoorbeeld een aardbeving de reactor zeer snel wordt uitgeschakeld (een zogeheten noodstop of scram) door de regelstaven binnen enkele seconden volledig in te brengen, waardoor de reactor 'subkritisch' wordt en de kettingreactie stopt.

 

Noodstop

 

Dus In geval van nood kan de nucleaire kettingreactie binnen een aantal seconden gestopt worden met een noodstop (scram), bijvoorbeeld als de stroomvoorziening van de koelsystemen uitvalt, of bij grote trillingen zoals bij een aardbeving.

 

Dus voor een meltdown moet er al een onverwachte ramp gebeuren waardoor de beveiligings-procedures niet meer kunnen worden uitgevoerd.

Men heeft enkele seconden de tijd om een noodstop (scram) uit te voeren om de gevreesde nucleaire kettingreactie (meltdown) te voorkomen.

Nee, je hebt geen garantie op een levenslang veilig woonoord.:(

 

Maar ik maak me pas zorgen bij een zeer ernstig scenario als bij een nucleaire kettingreactie de reactormassa zich door de bodem van het reactorvat en het reactorgebouw heen de grond in gaat smelten.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Kernsmelting

 

Maar goed daar hebben we dus onze BOB's en BOV's voor klaar staan om dus snel te verkassen. En waar je dan heen moet kun je op het laatste moment bepalen. Hopelijk is je noodopvang (BOL) buiten de gevarenzone, daarom ook een Mobiele BOL locatie mee op pad in bijvoorbeeld je BOT (Bug OUT TRAILER). http://preppers.nl/forum/threads/9932-Nieuwe-BOT?highlight=trailer

 

Maar daar kun je op het forum genoeg over vinden hoe je dus je het beste kunt voorbereiden (preppen):cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

In de Iphone app store vind je o.a. apps die je vertellen waar kerncentrales wereldwijd zijn gevestigd.

 

Een link is deze: https://itunes.apple.com/us/app/nuclear-power-plants/id881763575?mt=8

 

logo.png.38adc5d4658062928386f8526ebea0b9.png

 

Op deze manier kun je een beetje kijken welk gebied relatief veilig zou kunnen zijn.

 

Verder deze muziektip, omdat jij een jonkie bent ...

 

[video=youtube;sE2yz-L64ag]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...