Ga naar inhoud

Alikoekie

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door Alikoekie

  1. ik heb nog geen uitrusting, maar ik sta wel open voor dit soort dagjes uit om eens goed in te komen
  2. ik was er even tussenuit op vakantie, ik moet zetten @JJ&A dat ik het heel mooi vind om te lezen hoe je het beschrijft inderdaad. ik heb altijd al grote afkeer gehad tegenover de moderne medicijn en ben ook meer vanuit wellicht ouderwetse geneeswijze opgevoed. dit zijn kleine lifehacks als het ware zoals bij buikgriep , olijfolie lauwwarm opsmeren op je buik, bij oorpijn druppel olijfolie waar knoflook in heeft gezeten in je oren, zwarte zaad olie lepeltje nemen bij aanvoelen van onwel (ziek) worden. helaas zijn dit alleen kleine hacks maar zoals je aangaf Lindebloesem etc. zijn gewoon volgens mij goed te vinden in nederland in de natuur. en zal goed zijn dus om hier en daar beetje bij beetje natuurlijke kruiden op te slaan of nog beter zelf te kweken in hoeverre het kan. ik ben ook pas sinds dit jaar echt begonnen met bijvoorbeeld kamille thee en naaldboom thee drinken. en ik hoop ook dus zo snel maar gelijdelijk door te groeien in iemand die voornamelijk natuurlijk eet ipv die overheerlijke paprika waarvan stoffen in zitten waardoor je alleen maar meer wit consumeren, redbulls -_-'een van mijn gevaarlijkste verslaving geweest dronk het zo vaak dat ik letterlijk een dag wakker werd gemaakt omdat mijn hart wat raar klopte en ik wist dat dit gewoon door dit soort troep is ontstaan.
  3. hi @JJ&A bedankt ik zal er naar kijken dit lijkt me naast het preppen een van de meest belangrijkste skills te zijn.
  4. Hi Allen, mijn eerste Topic dus feedback is wenselijk. ik ben al enige tijd aan het lezen en filmpjes aan het kijken omtrent Bushcraft en Bag out bags. echter zijn dit meer mensen uit Amerika of Canada waar camperen in bossen gewoon grotendeels toegestaan is mogelijk. nu vraag ik me af kan je dit in Nederland ook ergens uitproberen. ik weet dat nederland aardig wat leuke en mooie bossen hebben maar in hoeverre mag je daar bezig zijn. ik zou graag willen oefenen met shelters te bouwen en dus mezelf wat skills aanleren. (ik raak geen levender bomen aan. alleen houd wat dood is of dat afgebroken is). skills dat ik wil beoefenen: Shelterbouwen. meerdere variaties, windshutting maken en eventueel lijkt het me ook leuk om dan mandjes te maken. in Nederland weet ik alleen dat je bij Soesterduinen de betonnen platen heb waar je een kampvuur op mag maken. zonder dat je de wet overtreedt. dus dit is meteen een perfecte plaats om kampvuur te maken dmv firesteel en/of vuursteen. is er een soort community waarbij je met een klein groepje erop uit gaat met alleen een BOB en dan met doel elkaar te leren hierover. ps. ik wil natuurlijk als beginner stapgewijs leren wat zijn de must have voor zo een dagje uit om bij je te hebben
  5. Heel Leuk dit, ik ga denk ik ook maar eens binnenkort experimenteren, zou wel leuk zijn om dit uit te proberen en dan nog even te gebruiken in de tuin kijken hoe het werkt. heb niet eerder dit soort DIY projecten uitgevoerd. wel de vraag die eruit vloet; waarom is glaswol of cement noodzakelijk? mijn aanname zal zijn dat het ervoor zorgt dat het de onderkant niet te heet maakt waardoor brand kan ontstaan maar wellicht is het voor meer dingen belangrijk.
  6. goed om te lezen, ik vond al die reclame van die waterontharder die je alleen maar aan de buitenkant van de waterdoorvoer hoeft te monteren al apart en in het bijzonder veel aangeboden worden en dit is voor mij altijd al een signaal van moet even nader onderzocht worden. goed artikel en duidelijke onderbouwing, ik kreeg vaker ook in omgeving te horen van een waterontkalker aan te schaffen. ik laat dit wel even varen. zelf ben ik niet scheikundig aangelegd dus zou niet 1 2 3 een oplossing weten. wel lees ik dit artikel op happy drops website zelf en vraag me dan ook af in hoeverre dit een betrouwbare bron is aangezien ze zelf ook in de marketing zitten voor waterontkalking en ook met een aardige prijskaartj 649,of 899.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...