Ik vind dit er wel interressant uitzien... heb ze niet zelf... maar wil wel een paar gaan aanschaffen.... http://www.akos.be/index.php?main_page=product_info&cPath=887&products_id=5598
op de Lifestraw website zeggen ze dit http://www.life-straw.nl/nl/veelgestelde-vragen/2012/11/heeft-de-lifestraw-een-houdbaarheidsdatum-bevat-het-levende-organismen
ziet er wel ok uit!
@ Mr. Gold : ik heb er v/d al 5 bij de anwb gekocht wil er cker nog wel 2 bij..... Thanx
Gr. P.H.
Daar heb ik niet heel veel verstand van Greener maar wikipedia zegt zelfs vitamine C uit gekookte broccoli beter opgenomen word dan de rauwe.... http://nl.wikipedia.org/wiki/Ascorbinezuur
Je hebt dan waarschijnlijk de hondsroos gebruikt... dat is een harde bottel met weinig vruchtvlees...
ik zou bijv. de rimpelroos gebruiken... daar zit veel meer vruchtvlees aan...
bottels in water doen en helemaal stuk koken... dan zeefen zoals op de foto hierboven...
ik heb het eerst door een vergiet gedaan en daarna door een theedoek dat sap aan de kook brengen met suiker en je hebt de siroop....
ter aanvulling deze foto...
Ik heb er hier jam van gemaakt. het gaat zo goed al hetzelfde alleen inplaats van 1 kilo suiker een halve kilo geleisuiker.
en ik heb vanaf het begin de bottels meegekookt.
en eerst met de blender (zie foto 2 op de afbeelding)
Ook als tip neem de rimpelroos/japanseroos die zijn veel vleesiger dan de Hondsroos...