Ga naar inhoud

Vault 101

Lid niveau 2
 • Items

  362
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Vault 101

 1. Stukje van Nu.nl: 'Doemdag' begint zonder opmerkelijke gebeurtenissen

   

  In de Amerikaanste staat Michigan is een dertigtal scholen twee dagen eerder dicht gegaan voor de kerstvakantie. Geruchten over mogelijk geweld tegen studenten in navolging van de schietpartij van een week geleden in Newton waren gecombineerd met de voorspelling van het einde van de wereld voor de schoolbesturen reden genoeg om de deuren te sluiten.

 2. Ik ben ook maar een leek, maar ik heb dit een tijd terug op Wikipedia gelezen.

   

  The breakdown products of tetracyclines are toxic and can cause Fanconi Syndrome, a potentially fatal disease affecting proximal tubular function in the nephrons of the kidney. Prescriptions of these drugs should be discarded once expired because they can cause hepatotoxicity.

   

  Ook hier staat dat het het syndroom van Fanconi kan veroorzaken. Ik weet alleen niet hoe snel deze giftige afbraakproducten vrijkomen?

 3. Ik heb zelf geen ervaring met baby's, maar ik denk dat beschutting en een schoon bedje erg belangrijk is. Dus misschien is het een idee om een paar goede (fleece) dekentjes te kopen en deze ook WTSHTF regelmatig te wassen. Verder zorgen dat mensen die zich niet goed voelen/ziek zijn niet in de buurt van je baby komen.

   

  Daarnaast is het een goed idee om extra vitamine D in te slaan. Volgens mij wordt het aangeraden om baby's/kinderen tot en met 4 jaar 10 microgram vitamine D te geven.

 4. Was het een ontsteking van je gehoorgang? Dan kun je ook azijn in je oor doen met een propje watten als het mild is. Tip!

   

  Jep, ontsteking van de gehoorgang inderdaad. Het was alleen niet echt mild en er was denk ik vrij weinig plaats (door de zwelling etc.) voor een propje watten. Ik heb het laten uitspuiten bij de huisarts en heb oordruppels (Otosporin) meegekregen.

   

  Als ik ooit weer eens last begin te krijgen van een (beginnende) ontsteking ga ik een propje met azijn wel eens proberen. :)

 5. Heel goed punt Tom!

   

  Ik ben net af van een dubbele oorontsteking. Deze infectie heb ik ook opgelopen door contact met 'besmet water' terwijl mijn weerstand optimaal was (gezond eten, voldoende slaap etc.). Als je abrupt je huis moet verlaten en geen ontsmettingsmiddelen hebt kun je ook gebruik maken van je speeksel of traanvocht, omdat deze ook antibacteriële bestandsdelen bevatten. Toch lijkt me het me lastig om infecties te voorkomen als je een lange tijd in een 'besmette omgeving' moet doorbrengen.

 6. Klopt, ik heb inderdaad meegewerkt aan de website. You got me. Maar als ik het zo niet schrijf dan worden dit soort berichten meestal ook niet gelezen. In vele gevallen worden ze gewoon verwijderd van het forum :( ...

  Het was een leuk initiatief van mijn collegas en ik heb er het artwork voor mogen maken.

   

  Haha, je pakte het nog best subtiel aan hoor. :p

   

  Ik zie dat je collega zich inmiddels ook heeft aangemeld. :o

 7. Koken en andere toebereidingswijzen zijn imo vooral ontstaan om slecht verteerbaar eten makkelijker verteerbaar te maken.

  Of om ziektekiemen te doden voordat ze ingenomen worden.

   

  Natuurlijk is de mens daarin weer doorgeschoten, zoals we dat altijd lijken te doen.

  Maar om nu te stellen dat rauw altijd beter is dan gekookt, nee dat klopt zeker niet.

   

  Inderdaad. Daarnaast verbetert koken ook regelmatig de biologische beschikbaarheid van voedsel. Enkele voorbeelden:

   

  - Het eiwit in rauwe eieren heeft een biologische beschikbaarheid van 51%, koken verhoogt dit percentage tot circa 91%, wat betekent dat het eiwit van gekookte eieren tweemaal beter wordt opgenomen dan dat van rauwe eieren. (bron: Wikipedia)

  - Lycopeen wordt beter opgenomen in gekookte vorm, doordat lycopeen onder invloed van hitte omgezet wordt in een meer biologisch beschikbare vorm (chemisch : isomerisatie van een trans- naar een cis-configuratie), wat betekent dat er meer lycopeen voor het lichaam beschikbaar is. Vandaar dat de rijkste bron geen rauwe tomaten zijn, maar bereide producten, zoals: tomaten soep, tomatensap, ketchup, tomatenpasta enz. (bron: Food-info)

   

  En zo zijn er nog veel meer voorbeelden waarbij koken een gezondere keuze is.

 8. Ik wil toch iets kwijt over het hele Doemdenken. ik wil jullie alleen iets geven om over na te denken. Bijv iemand houdt mogelijk heel erg van voetballen. Of van neuspeuteren. Maakt mij niet uit waar hij van houdt, neem iedere parallel. Misschien is het iets waar ik een enorme hekel aan heb. Kan toch? Misschien haat ik geverfd haar of vind ik spijkerbroeken lelijk. Maakt niet uit.

   

  Ik bedoel ik zou me ook wel wezenloos kunnen ergeren aan voetballiefhebbers en hun uitlatingen die ze overal ventileren. Tja. Als die mensen gelukkig zijn met voetbal, dan laat ik ze in hun waarde ook al snap ik het niet.

   

  Als iemand in de trein in het openbaar naar olie aan het boren is in zijn neus, dan erger ik me daar aan. Maar is het aan mij om die meneer of mevrouw op te voeden? Neh, ik laat die meneer of mevrouw lekker boorwerkzaamheden doen en ik kijk de andere kant op. Ik laat ze hun waarde.

   

  Wat ik dan zo jammer vind, is dat mensen die denken dat er wat op 21-12-12 gebeurt, kennelijk geen recht hebben om dit te mogen denken.

   

  Je hebt natuurlijk gewoon een goed punt. Leven en laten leven.

  Soms is dat alleen moeilijk. Ik heb namelijk vaak het idee dat de '21-december preppers' zorgen voor een verkeerde beeldvorming van preppers en dat maakt mij meteen wat minder tolerant. Terwijl iedereen gelukkig het recht heeft om te geloven en doen wat ze zelf willen. :)

 9. Leuke gedachtekronkel Blik(voer) op oneinding. Het lijkt me bij deze methode alleen wel moeilijk om het verdampte water te scheiden van zweet (water met zout etc.). Bovendien verlies je, volgens mij, vooral veel vocht met uitademen. Ik schat dus dat het hooguit een paar druppels zijn. Het lijkt me ook niet echt slim om 's nachts een plastic zak aan je mond te bevestigen. :rolleyes:

   

  Daarnaast heeft zweet ook belangrijke functie (lichaamstemperatuur op peil te houden), al zal het met één arm niet veel uitmaken. Als je dan toch vocht van je lichaam wilt hergebruiken kun je het beste urineren in het gat van je condensation trap. :o

 10. Koken, filteren en/of chemisch bewerken zijn natuurlijk goede manieren om water te zuiveren, maar wat doe je als je door omstandigheden bijvoorbeeld geen vuur kan maken, geen filter hebt of alleen zout water tot je beschikking hebt?

   

  Ik heb een aantal manieren gevonden om op een relatief makkelijke manier toch (kleine hoeveelheden) drinkwater te verkrijgen. Toevoegingen en verbeteringen zijn natuurlijk welkom!

  1. Condensation trap/solar still.

  solarstill.gifats41130_survival-still.gif

   

  2. Transpiration bag

  get-water-6.gif

  3. Solar water disinfection

  Eventueel kun je het water nog extra desinfecteren met zonlicht/straling. (SODIS)

  800px-Pictograms_SODIS.jpg

  • Leuk 1
×
×
 • Nieuwe aanmaken...