Ga naar inhoud

LifeStraw Nederland

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LifeStraw Nederland

  1. Urine geen problemen mee. Die wodka komt met en zonder lifestraw ook wel op. Maar die sloot zit ik me wel even af te vragen. De lifestraw is geen katadyn. In principe zou ik slootwater eerst met doek filteren en koken voordat ik die.straw er in hang....

    Tips mensen!!!

     

    Beste Jager,

     

    Hierbij een aantal goede links naar onze hoofdwebsite LifeStraw.com:

     

    http://www.vestergaard-frandsen.com/lifestraw/lifestraw/user-acceptability

     

    http://www.vestergaard-frandsen.com/lifestraw/lifestraw/complementary-to-ls-family

     

    http://www.vestergaard-frandsen.com/lifestraw/lifestraw/features

     

    http://www.vestergaard-frandsen.com/lifestraw/lifestraw/longevity-and-efficacy

     

    Hopelijk staan hier alle antwoorden voor U op.

     

    Hartelijke groet, Ton Pas LifeStraw Nederland

  2. Ik heb de laatste tijd wat contact gehad met lifestraw Nederland. De testen voor de houdbaarheid zijn gedaan voor die jaar, ieder jaar verder en oké is dus een jaar extra erbij. Dus misschien is de lifestraw wel 20 jaar houdbaar? Wie weet.

     

    Klopt Simurgh.

     

    Met veilige groet,

    Ton Pas LifeStraw Nederland

    • Leuk 1
  3. Goede vraag. Waar is die kerel van lifestraw nederland nu je hem nodig hebt....

     

    Waar is die vent van LifeStraw Nederland?? Hier is die vent als je hem nodig hebt en nog wel met een antwoord. Aangenaam mijn naam is Ton Pas ;-)

     

    Ik heb een splinternieuwe LifeStraw afgelopen week 2 dagen in de diepvriezer gelegd en daarna toen hij nog ijskoud was geprobeerd of hij werkte zonder water.

    Resultaat je zuigt zeer gemakkelijk koude lucht binnen. Nadat hij weer boven het nulpunt kwam werkte hij weer uitstekend.

     

    LET OP! Gebruik “NOOIT” een LifeStraw® meer als hij onder het NULPUNT is geweest!

     

    Als een "ONGEBRUIKTE" LifeStraw vaker onder het nulpunt komt en daarna weer ontdooit boven het nulpunt, dan is dit niet schadelijk voor de werking van de LifeStraw.

     

    Bij navraag op het Hoofdkantoor in Zwitserland kreeg ik wel te horen dat een "GEBRUIKTE" LifeStraw niet goed meer functioneert als hij bevroren is geweest.

    Dit komt omdat water uitzet bij het bevriezen en dat dan de minuscule opening wijder wordt. Hierdoor werkt de LifeStraw® niet meer 100%.

     

    LifeStraw® geeft ook géén garantie op de LifeStraw® die gebruikt is en bevroren is geweest. Ze kunnen dat namelijk nameten en testen in de fabriek.

    In vertrouwen hiermee de vragen over bevriezen van de LifeStraw® op dit forum goed te hebben gepareerd, zie ik reacties graag tegemoet.

     

    Met veilige groet,

    Ton Pas LifeStraw® Nederland

  4. Beste Tom,

     

    Dat is een goede vraag.Ik heb het zelf nog niet geprobeerd en zal mijn LifeStraw eens een paar dagen in de vriezer leggen van 20 graden onder nul. Ik zal jullie berichten als ik het getest heb. Wordt vervolgd.

     

    Met vriendelijke groet,Ton Pas LifeStraw Nederland.

     

    Ik ga het aan een de man van LifeStraw vragen, beste meneer van de Lifestraw is uw (en ons :) filter) bestand tegen vorst en tot welk vriespunt?

     

    Kom er maar in @LifeStraw Nederland

  5.  

    Pakken bronwater zijn dus eigenlijk onbeperkt houdbaar. Uitgaande van 3 liter water per persoon is dit 45 twee-liter pakken water per maand per persoon. Voor 1 maand is dat in mijn geval nog wel te doen maar voor een maand of drie wordt dit wel een probleem dus ben ik op zoek naar alternatieven.

     

    Beste Ulco heb je al een LifeStraw hier aangeschaft, dat bespaart je heel veel ruimte en je krijgt uitstekend gefilterd drinkwater. Zelf het lever is nu met ons in gesprekomdat ze vinden dat onze LifeStraw de allerlichtste en beste is. Zelfs het Canadese Leger is op zoek naar een nieuwe versie die lichter een betrouwbaar is.

     

    Met vriendelijke groet, Ton Pas LifeStraw Nederland

  6. Onzin, vers water bestaat niet. water is onbeperkt houdbaar mits je het goed opslaat (en de boel niet verdampt). Van een bacterie of virus heb je geen last (edit: zijn niet aanwezig), als je water schoon en luchtdicht verpakt was. Aangezien je dat laatste niet kan zien (edit2: aanwezigheid van een bacterie of virus) is een goed filter, koken of chemische zuivering (bijv bleek) verstandig.

     

    Er is een heel goed filter in de Prepshop aanwezig tegen belachelijke lage prijs.

     

    Met vriendelijke groet, Ton Pas LifeStraw Nederland

  7. ik zelf heb 1 boot waar ik 2 water tanken in heb zitten van 300 liter totaal deze word elk jaar gevult en dan gaat daar ongeveer 1 eetlepel gloor in geen dikke en kan het water het hele jaar gebruiken en je proeft er geen verschil in

     

    Beste rlsailer, leuk dat je over 300 liter water praat in je boot en een theelepel gloor si toch een chemisch gedoetje en niet bevordlijk voor je lichaam. Een veel betere oplossing is om uit die 300 liter steeds een liter af te tappen en in een melkfles doen met ruime opening, pak dan je LifeStraw, wat zeer veel schippers en kapiteins doen en drink dan met de LifeStraw uit de fles, beter kan het niet voor die paar tientjes!!

     

    LifeStraw verwijdert 99,99999% bacteriën en 99,9% protozoaire parasieten uit het water. Dud de LifeStraw is een welkome geschenk aan boord!!

     

    Met vriendelijke groet, Ton Pas LifeStraw Nederland

  8. Beste Mention,

     

    Dit is inderdaad nog de oude versie, maar hier je met een gerust hart uit de rivier, beek, kanaal, sloot etc. drinken. Ik denk dat de ANWB bijna door hun oude voorraad heen is.

     

    Ton Pas, LifeStraw Nederland

     

    Kom er maar in @LifeStraw Nederland

     

    De 1 plus 1 gratis zal ongetwijfeld nog de oude voorraad zijn en oude type. Maar natuurlijk prima aanbieding van de ANWB.

  9. @Jager en @partizan dank jullie, ik denk dat ik eind volgende maand ook zo'n tulip filter ga halen. Nu heb ik enkel de msr en een life straw. Beter nog eentje bijhalen en 7000 liter voor 33 eu is echt geen geld.

     

    Beste Amero, jouw LifeStraw gaat ook wel 4000 liter mee in redelijk water in Nederland. De LifeStraw gaat minimaal 1000 Liter mee in zeer slecht en troebel water. Dus wees maar gerust hierop en stel dat je regenwater zou filteren dan zou die nog wel 8000 liter meekunnen, want dan raakt ie niet verzadigd. Door de verzadiging stopt de LifeStraw.

     

    Ton Pas, LifeStraw Nederland

    • Leuk 1
  10. Beste Mandy,

     

    Alleen de ANWB had de oude versie in een eigen verpakking van Travel&Co., De LifeStraw uit het hard plastic doosje is al de nieuwe versie.

     

    In vertrouwen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, verblijf ik,

     

    Met vriendelijke groet, Ton Pas LifeStraw Nederland.

     

    Kwam de oude versie niet in een hard-plastic vierkant doosje en de nieuwen van nu in het zachte gesealde plastic? Ik heb nu beide versies....
  11. Beste Advivo,

     

    Op de eerst plaats onze dank voor het vertrouwen dat u hebt geschonken in ons product de LifeStraw. Graag wil ik geruststellen met mijn antwoorden.

     

    Ik heb gezegd dat de verpakking vacuüm is maar heb dat verkeerd uitgelegd. Ik had moeten zeggen ingeseald met lucht erin. De verpakking is niet vacuüm, mijn excuses.

     

    U heeft wel de nieuwe LifeStraw®, want die van u is 49 gram en 22 cm. lang. De oude is 57 gram en 25 cm.

     

    De ANWB heeft een eigenverpakking eromheen laten maken van Travel&Co. En bij PerrySport zit de LifeStraw in blauw transparant doosje.

     

    Onderaan de LifeStraw® staat een nummer gestanst, waarop de product-run staat. Dit is geen datum, maar voor eventuele fabricagefouten kan men via dit nummer alles terugherleiden.

     

    Op onze website (http://www.Life-Straw.nl) hebben we een uitgebreid stuk geschreven over de garantie en houdbaarheidsdatum. Zie bij FAQ: Wat is de garantietermijn op de LifeStraw®?

     

    In vertrouwen u met deze antwoorden voldoende te hebben geïnformeerd en hopelijk ook gerust gesteld, verblijf ik,

     

    Met vriendelijke groet, Ton Pas LifeStraw® Nederland

     

     

    Door deze post rijzen bij mij nu logischerwijs juist een aantal vragen.

     

    Ik heb mijn Lifestraw vandaag ontvangen.

     

    U stelt dat het nieuwe model vacuüm verpakt hoort te zijn.

    Maar de mijne zat gewoon in een plastic zakje (niet vacuüm verpakt).

    Betekent dit dan dat ik een oud model ontving?

     

    Dus ,

     

    Aangezien er sprake is van een "oud model" en "nieuw model", waarvan de werking en samenstelling kennelijk ook

    behoorlijk afwijkend is :

     

    - Hoe onderscheidt men de twee modellen precies? ( "oude-" en "nieuwe" variant ).

     

    Tevens leer ik nu dat de Lifestraw kennelijk niet onbeperkt houdbaar is?

    (wat het voor prep-doeleinden dus niet echt geschikt maakt)

     

    - Als het product een beperkte houdbaarheid heeft (3 jaar zoals gesteld), dient er toch

    op z'n minst een productiedatum op te staan? Ik vind die namelijk nergens terug.

  12. Graag wil ik even meer duidelijkheid geven over de houdbaarheidsdatum van de LifeStraw. Deze vraag is ook gesteld hier bij Preppers.nl. Daarom voeg ik deze ook graag even toe bij deze Review.

     

    Onze eerste LifeStraw versie had actieve componenten, maar de nieuwste LifeStraw heeft dat niet.

     

    Bij testen is gebleken dat de doorvoer langzaam afneemt bij 1000 liter zeer vuil water, waardoor dit wijst op een passief filtersysteem.

     

    Op dit moment heeft de patenthouder Vestergaard Frandsen een houdbaarheidsdatum van 3 jaar opgegeven, omdat de nieuwe LifeStraw pas 3 jaar op de markt is. Deze datum zal steeds bekeken worden naarmate hij langer op de markt is.

     

    In de LifeStraw zitten draadjes die een beetje vochtig zijn en bij langdurige warmte zullen uitdrogen. Daarom zou je ook 1 x per 2 jaar de LifeStraw even kunnen gebruiken, voor een betere houdbaarheid.

    Gelukkig zijn de nieuwe LifeStraws nu vacuüm verpakt en hierdoor zal de levensduur veel langer zijn dan die 3 jaar, mits goed opgeborgen op een donkere plek en beneden kamertemperatuur.

     

    Hopelijk heeft mijn reactie voldoende vragen opgelost over de LifeStraw.

     

    Ton Pas, LifeStraw Nederland

    • Leuk 1
  13. De meeste waterfilters, waaronder die van MSR, hebben geen uiterste houdbaarheidsdatum. Ik ben dat eigenlijk enkel tegengekomen bij de Lifesaver. Dat heeft iets te maken met een siliconenstructuur die uit kan drogen, maar de MSR-filter is gemaakt van keramiek. Ook bij de Lifestraw stelt de fabrikant een uiterste houdbaarheidsdatum, maar zegt dat dit komt doordat het filter pas 3 jaar in productie zit, en ze langer niet kunnen garanderen.

     

    Beste Rothbard,

     

    Je hebt gelijk als je over de LifeStraw spreekt dat op dit moment de houdbaarheidsdatum van 3 jaar is opgegeven en inderdaad de nieuwe LifeStraw is pas 3 jaar op de markt.

    In de LifeStraw zitten draadjes die een beetje vochtig zijn en bij langdurige warmte zullen uitdrogen. Daarom zou je ook 1 x per 2 jaar de LifeStraw even kunnen gebruiken, voor een betere houdbaarheid.

    Gelukkig zijn de nieuwe LifeStraws in plastic verpakt en hierdoor zal de levensduur veel langer zijn dan die 3 jaar, mits goed opgeborgen op een donkere plek en beneden kamertemperatuur.

     

    Hopelijk heeft mijn reactie voldoende vragen opgelost van de LifeStraw.

     

    Ton Pas, LifeStraw Nederland

     

    [note van admin] Stond eerst 'vacuüm verpakt' maar dat klopte niet. Wel netjes geseald.

  14. Beste @Simurgh,

     

    Hartelijk dank voor je eerlijke en uitgebreide review en alles wat je zegt klopt wel. Ik wil je graag de nieuwste LifStraw toesturen voor een nieuwe review.

    De nieuwste heeft betere eigenschappen, is maar 49 gram ipv 57 gram, is 3,5 cm korter en zuigt veel gemakkelijker door een nieuwe techniek die nog veiliger is.

    Hierbij een plaatje van de dwarsdoorsnede zoals de nieuwe eruit ziet.

    doorsnede.jpg.60820248114c7132cc797d82b2f9f87d.jpg

     

    Bericht mij maar als je de nieuwste wil uitproberen.

     

    Met veilige groet,

    LifeStraw Nederland

     

    Ton Pas

  15. Hallo J4ff4,

     

    Dank je voor het promoten van de LifeStraw. De ANWB had nog een oud model in haar collectie en vanaf 2011 zijn de nieuwste op de markt. Deze zijn niet te vergelijken met die van de ANWB die jij nu hebt. De nieuwste hebben geen chemicaliën binnen in maar zijn wel uitstekend. Vandaar de opruimactie van de ANWB voor het oude model. Voor meer informatie zie onze website http://www.life-straw.nl wij wijzen u graag de weg, en als er vele reacties komen van de preppers site gaan wij ook een actie invoeren van LifeStraw Nederland!! Voor dit geld geen beter persoonlijke filter voor dat geld.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...