Ga naar inhoud

Robijn

Lid
 • Items

  16
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Robijn

 1. Hallo Allen, Helaas is mijn oude noodradio overleden en ben ik opzoek naar een nieuwe. Wie weet wat op dit moment een goede radio is. Wie kan mij op weg helpen. Mijn wensen: - handcrank - lithium batterij - zonnecel (- uiteraad via het net kunnen opladen maar dat is nagenoeg standaard) Voor iedereen het vraagt nee hij is ECHT niet meer te repareren. De radio heeft gedaan aan acute zelfontbranding. Het beestje was al 9 jaar oud en er is kortsluiting ontstaan in de lithium batterij.
 2. Ik weet uit dat Ubuntu voor de mobiel dat deze ook LUKS support. Voordat je dit ten uitvoer brengt: backup, backup, backup Als je handig bent met *NIX dan zou je eventueel ook kunnen kijken naar software voor GPS jamming of scrambling als deze extern worden opgevraagd. Ja, dit is mogelijk, sommige android OS overlays doen dit al standaard. Looking at you samsung. ET phone home enzo. Klopt driehoek triangulatie is en blijft een dingetje. 1 vraag hoe is de Wifi dekking ten opzichte van Oxygen OS.
 3. Ik ben van plan om voor in de achtertuin en voor het camperen een "fatsoenlijke" olielamp te kopen. Na wat zoekwerk (hier en internet) kom ik uit op een feuerhand. Nu zit ik met een aantal vragen. Waar kan ik deze het beste halen? of hebben jullie een plek/site waar je goede ervaringen mee hebt. Ik zie op het forum in de oude berichten ook oude DDR lampen en de opvolgers ervan. Op dit moment vindt ik voornamelijk de 276 series. Is dit op dit moment de enige? Graag hoor ik van jullie ook de ervaringen met deze lamp
 4. even een kickback. Ook even na het verhaal van martin. Blik groenvoer, 3 jaar over datum. Geen beschadigingen afgezien van het label. Prima te eten geen ziekteverschijnselen, alleen de smaak was er wat vanaf naar mijn idee. Did not die yet. dit begint aardig off topic te raken. mijn antwoord op zevenblad is beantwoord dus ik laat deze thread voor wat het is
 5. Ik heb het "nog" niet maar als ik het heb en ik maak een receptje ja waarom niet dan post ik het. Kwam er vandaag wel achter dat ik een blik heb staan dat al bijna 3 jaar over datum is. Voor prepper sake ga ik dat eerst proberen. See what happens, uiteraard wel eerst even de ruik, kijk, proef test.
 6. [evil_grin] Dus..... beetje guerilla gardening bij de gemeente en hallo voorraadje [/evil_grin]. Maar wel goed om te weten dat je dit niet in je tuin wilt.
 7. dus op zich best wel eetbaar.... Heb je dit gewoon in de tuin staan of in een bak ter voorkoming van wildgroei?
 8. Ik heb gelezen dat zevenblad (voor ons het bekende onkruid) goede voedingswaarden heeft. Heeft er iemand hiermee ook ervaring, hoe is de smaak, waar smaakt het lekker bij.
 9. tja, dat heb ik nu wel ingezien. Hide and stash, mensen willen ook nog weleens wat vergeten.
 10. De supermarkten zijn hier gewoon leeg.... Dit is mijn eerste ervaring dat er iets gebeurd en dit neem ik nu zeker mee als les. Misschien reageer ik ook wel te snel, misschien ook niet. Het voelde voor mij gewoon ff (...) zeker omdat het voor mijn gevoel ook zo dichtbij was.
 11. Allen, Ik heb zojuist een alleenstaande moeder met kind bij de deur gehad en totale paniek omdat alles nu zo langzamer hand dicht gaat. Ze heeft bar weinig geld en wellicht net genoeg eten om haarzelf en de kleine te voeden. We kennen elkaar redelijk en ze weet van mijn voorraad. Ik wil heel graag meningen en adviezen wat ik nu moet doen. Ik heb haar nu wel wat van mijn voorraad gegeven zodat ze kan overleven met de kleine. Nu ik dit typ gaat ze samen met mijn vrouw nog even de supermarkten langs om zoveel mogelijk te halen. Ik hoop echt dat ze nog wat kan vinden, want het er is nu een ordinaire plundering gaande bij de supermarkten. Vertel mij wat jezelf zou hebben gedaan, ik weet nu niet of ik als prepper hier goed aan heb gedaan, ik heb geprept voor 2 personen voor (nu) 2-3 maanden. Dit voelt voor mij enorm dubbel.
 12. Robijn

  Bordspellen

  We zijn met z'n allen goed aan het preppen. Helemaal top natuurlijk! Maar stel je voor we gaan een keer de deuren sluiten voor langere perioden. We hebben genoeg voedsel, water en alle basis survival dingen hebben we klaar en liggen klaar. Alleen......... Je verveelt je helemaal de t..... Welke (bord)spellen hebben jullie allemaal in huis. Ik denk dat bordspellen een best goede bijdrage kan leveren aan Bug In. Het houd je geestelijk "in stand", het is leuk tijdsverdrijf en het is gewoon leuk om te doen. Als je een spel hebt die een onbekend is vertel eens wat over het spel en waarom is het zo leuk om te doen. We kennen allemaal wel colonisten van catan, monopoly, enz.
 13. Ja ik weet het gravedigging op oude topics en zo. Data bewaar ik op de volgende manier, ook gedekt in het geval van EMP SHTF. 1 kopie extra thuis 1 kopie in een van de afrikaanse landen (uptime is tot op heden 99,9%) 1 kopie in australie (transfer tijden zijn rampzalig) 1 hier vlak over de grens in Duitsland Toko mag van mij afbranden EMP's mogen vallen. De kans dat alles wordt geraakt acht ik behoorlijk klein. Heb 3 raspberry pi's waarvan 1 PXE boot is met OS (linux). Deze wil ik wel graag EMP shielden uiteindelijk. De overige 2 in gebruik voor security en media/print/SMB/what not server
 14. Robijn

  Meelwormen

  Dank je ik heb het direct aangepast PEBKAC hier
 15. Robijn

  Meelwormen

  Meelwormen zijn gefrituurd best lekker. Zoals het wormpje de naam al heeft smaakt het ook naar meel. Daarnaast kan ik ook gefrituurde krekel aanraden. Van vrij weinig wordt je al snel vol. Wat de nutritiewaarde ervan is heb ik geen idee van. Maar wel lekker met een chili sausje.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...