Ga naar inhoud

Lies

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lies

  1. 2 uur geleden, MamaM zei:

     

    Dit lijkt op wat die Amerikaanse arts in het filmpje zei (een paar pagina's terug denk ik, op mn telefoon is het lastig zoeken) ; dat hij de verschijnselen vaak niet vindt passen bij longontsteking, ook niet het soort/de manier van zuurstoftekort. Hij noemde iets van hoogteziekte en dat hij bang is dat mensen nu op de verkeerde manier zuurstof toegediend krijgen (met de verkeerde druk of zoiets, ik ben niet medisch onderlegd, dus geen idee hoe dat precies zit) wat wellicht zelfs kwaad zou kunnen doen. 

     

    Is er iemand die hier al meer over weet? Wellicht horen bij dat ziektebeeld andere kenmerken waar je als patiënt op kunt letten, om maar iets te noemen. 

    Ik hoorde Gommers tijdens de briefing vanochtend zeggen dat er stollingsproblemen lijken te zijn wat doet denken aan longembolie. Artsen hebben daar gisteravond over gesproken  in hun overleg zei hij. Zou deels een verklaring kunnen zijn voor dat sommige mensen het niet benauwd hebben maar toch zuurstoftekort hebben.

     



    Dat zijn inzichten die momenteel wereldwijd onderzocht worden en draaien om de stolling van het bloed.

    Trombosepatiënten zullen het woord kennen: D-dimeer. Dat is een stofje in het bloed dat vrijkomt wanneer een bloedstolsel afgebroken wordt. Wie een verhoogde d-dimeerwaarde heeft, te meten aan het bloed, heeft een grote kans op bloedstolsels in de aderen. Dat heet trombose. Zo’n bloedstolsel kan ook terechtkomen in de longen, waarbij bloedstolsels de functie van de longen doen verslechteren, mogelijk zelfs met een dodelijke afloop. Nu blijkt dit stofje veel voor te komen bij ernstig zieke corona-patiënten.


    https://www.ftm.nl/artikelen/ftm-selecteert-coronacrisis-update-8-april-2020

     

    Edit: link toegevoegd 

    • Leuk 3
  2. De afvlakking van positieve testen.. kantelpunt of andere oorzaak? Er zullen vast meer ziekenhuizen zijn die net als in Dordrecht zieke patiënten niet testen. Misschien dat hier zelfs steeds vaker voor wordt gekozen wat een verklaring zou kunnen zijn vd afvlakking. 

     

    “In het Dordtse ziekenhuis wordt er ook soms voor gekozen een patiënt niet te testen, omdat de test te belastend zou zijn. ,,Dat betekent dat er mensen zullen zijn die overlijden van wie we niet zeker weten of ze het coronavirus hadden. Ook achteraf is dat niet meer vast te stellen. Maar alleen testen voor de statistieken doen we niet.’’

     

    https://www.ad.nl/dossier-coronavirus-in-de-drechtsteden/hier-wordt-getest-wie-corona-heeft-het-virus-kan-in-elk-buisje-zitten~a109f56a/

     

    • Leuk 2
  3. De cijfers van het rivm kloppen sowieso niet. In mijn woonplaats liep het op tot 6 bewezen besmetten, toen toch 5, daarna toch weer 6..  Maar geval nr 3 is een bekende van mij en die is weer hersteld verklaard. Nr 1 en 2 heb ik alweer bij de supermarkt gezien (wel met handschoenen en mondkapje) maar die zijn wss ook weer hersteld verklaard. Maar het cijfer blijft maar op 6 staan. Dus de cijfers zeggen niets over actuele besmettingen.

     

    En dan nog dat een groot deel van de wss besmetten niet eens getest worden. De sterfgevallen van ouderen die niet getest zijn tellen ook niet mee.  Enige wat enigszins betrouwbaar is, is het aantal ziekenhuis opnames.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...