Ga naar inhoud

RedJezelf

Lid
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

RedJezelf's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Ik weet niet hoe serieus we deze site moeten nemen, ze zeggen zelf dat ze vanuit allerlei bronnen (zowel open source als afgeschermde bronnen online en offline) een dossier opstellen. In ieder geval melden ze het volgende: https://terrorismemonitor.nl/alert-dreiging-voor-aanslag-in-nederland/
 2. Als alle doemscenario's uitkomen valt er toch niet tegenop te preppen? Als uitkomt dat er een burgeroorlog komt of dat Nederland en andere Europese landen wetteloze "moslimstaten" worden, dan is dat langdurig. Ik kan me niet voorstellen dat we er dan met een half jaar weer vanaf zijn en om nu voor vijf jaar voedsel en andere spullen in huis te halen lijkt me ook niet echt een goed plan. Daarbij, woon je op een beetje slechte locatie zoals een grote stad, dan kun je wel opdoeken. Als je de middelen hebt (jammer genoeg heb ik ze niet) is het misschien het verstandigst om een BOL ergens buiten Europa in te richten. Ergens in Nieuw Zeeland, Zuid Amerika of heel misschien IJsland lijken mij (mochten de meest erge doemscenario's uitkomen) de beste opties. Aan de andere kant heb ik ook zoiets: laat je niet opnaaien door al die doemdenkers, maar er komen steeds meer verhalen bij. Ook wordt er niet echt ingegrepen, maar worden voor de bühne een paar grenswachtertjes naar Griekenland gestuurd terwijl ze nu wel vluchtelingen met vliegtuigen verder Europa insturen. Zullen die doemscenario's dan toch gaan uitkomen en wordt dit allemaal van hogerhand geregisseerd?
 3. Maar dan alsnog snap ik dat mensen het oneerlijk vinden dat mensen die nog geen week in Nederland zijn een huis krijgen terwijl mensen die hier geboren zijn soms wel tien jaar wachten op een huis. Beetje het "eigen volk eerst" principe, ik snap de gedachte gang, maar aan de andere kant kan ik me ook verplaatsen in de situatie dat die mensen hier niks hebben en dan dus gedwongen op straat zouden moeten slapen. Ik kan me dus voorstellen dat dit wrijving in de samenleving geeft, die als het te lang aanhoudt kan escaleren en voor grote onrust zorgt. Waar we nu al een beetje de voorlopers van zien met protesten en dreigementen aan allerlei adressen.
 4. Dit is nu precies waar de onvrede bij veel mensen vandaan komt. Deze mensen zijn nog geen week in Nederland en hebben nu al een huis. Nu snap ik dat je gezinnen met kleine kinderen niet op straat kan laten slapen, maar ook in Nederland zijn er veel mensen die staan te trappelen om een huis. Als die mensen dan horen dat er een huis wordt weggegeven aan mensen die nog geen week in Nederland zijn, snap ik de frustratie wel.
 5. Ik vind het toch lastig rond dit onderwerp te preppen, ik bedoel: waar prep je voor? Ga je uit van het ergste en verwacht je bijvoorbeeld een totale burgeroorlog? Nou dan wens ik je veel succes met preppen: hoe lang gaat dat dure? Moet je jezelf bewapenen en hoe ga je aan die wapens komen en welke mensen kun je nog meer een wapen toe vertrouwen? Bij welk kamp sluit je jezelf dan aan of ga je met een klein groepje je eigen hachje redden tegen twee vijandelijke kampen? Ga je voor een BOL ergens in Nederland, lijkt me niet toch? Ergens in Europa? Zelfde verhaal, heel Europa kampt met dit probleem. Denk dat de beste oplossing nog is om de hele zooi achter te laten en de eerste mogelijkheid te pakken om naar Nieuw Zeeland te vliegen en daar lekker de rest van mijn leven te vertoeven. Die Kiwi's hebben het goed bekeken, laten de boel lekker de boel en bemoeien zich nergens mee.
 6. Maar hoe bepaal je of het volk genegeerd wordt? Het volk is rond dit onderwerp zo verdeeld dat er nergens naar te luisteren valt. De ene groep komt over het algemeen met sympathieke verhalen waarom we wel zouden moeten opvangen en de andere groep staat daar met schreeuwende tokkies die op basis van onderbuikgevoelens reageert tegenover. Welke groep is groter? En dan nog, stel dat de voorstanders van opvang in de meerderheid is, dan wordt er dus naar het volk geluisterd. Maar omdat er een kleinere, gefrustreerde, groep is die hard kan schreeuwen dat er "naar het volk geluisterd moet worden" begint het hele circus weer opnieuw. Het is een lastige kwestie.
 7. Hoe bedoel je dat? Dat overige bewoners je horen als je de wc doortrekt bijvoorbeeld? Ik ga in eerste instantie uit van een langdurige stroomstoring, dus de pompen die het water door de leidingen in het complex verdelen zullen dan sowieso niet meer werken. Ik ben van plan een ton op mijn balkon te zetten waarin ik regenwater in kan opvangen, aangezien ik geen dakje boven mijn balkon heb moet dat geen probleem zijn. Dit kan ook een drinkwater voorziening worden, uiteraard naast de flessen en pakken water die ik opgeslagen heb.
 8. Ik zal dit oude draadje even nieuw leven inblazen, aangezien ik hier nieuw ben. Ik ben beginnend prepper, tenminste, ik ben informatie aan het inwinnen om te gaan beginnen met preppen. Ik zelf woon samen met mijn vriendin en kat in een appartement op de derde verdieping, de bovenste, van een complex met enkele tientallen woningen. Ik heb best wat kastruimte en een redelijk balkon, deze zit niet vast aan die van de buren, waar ik het een en ander kan verbouwen/opslaan. Nu is het zo dat de woning van de woningbouw is en ik er dus geen ingrijpende veranderingen in kan aanbrengen. Wat raden jullie aan om sowieso, qua veiligheid, te doen? Zelf heb ik een lijstje gemaakt: - Balkon afschermen - Touwladder of iets dergelijks om in noodgevallen, ook bij bijvoorbeeld brand, via het balkon naar beneden te kunnen. Alleen komen we dan wel in de tuin van de bewoners van de begane grond terecht. - De voordeur heeft een klein raam, heb ik folie overheen geplakt, en is beveiligd met twee klauwen en een slot. - Alle kamers aan de voorzijde, waar mensen over de galerij langslopen, zijn afgeplakt met folie tot op ooghoogte, met daarboven een verduisterend rolgordijn. Naar binnen kijken kan dus al niet. - De achterzijde, waar de woonkamer zich bevindt, is voorzien van roljaloezieën, die het grootste gedeelte van de dag dichtzitten.
 9. Met de vluchtelingencrisis dagelijks in de media, wordt er ook op internet uiteraard veel aandacht aanbesteedt. Nu heb ik een artikel gevonden waarin veel beschreven staat waaraan ik ook wel eens zit te denken. Even in het kort voor mensen die niet de zin hebben om het hele artikel te leven: IS en andere groeperingen hebben via de migrantenstroom al vele duizenden strijders Europa binnen gekregen die wachten op het bevel onze steden over te nemen. Het gaat hierbij dan om grote Europese steden, waarbij wapendepots zullen worden overvallen om vervolgens chaos te creëren door de autochtone bevolking te bedreigen, intimideren, verkrachten en vermoorden. Daarbij wordt ook infrastructuur zoals bruggen en treinverbindingen vernietigd zodat het ingrijpen door machtstroepen zoals politie of leger langzaam tot stand komt. Uiteindelijk zullen wij Europeanen onze steden terug veroveren. Hierbij een link naar het artikel: http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/10/Insiders-over-migranteninvasie-Europa-wordt-erger-dan-Irak. In hoeverre schatten jullie in dat dit scenario reëel is en wat doe je als prepper, feitelijk moet je jezelf dus voorbereiden op een staat van totale oorlog waarbij je toch volledig op jezelf bent aangewezen. Ga je voor een Bug In of Bug Out, voor hoelang moet je dan voorbereiden en zijn (vuur)wapens in dit geval dan niet noodzakelijk om in huis te halen? Mod: Verplaatst vanwege bestaand draadje. (Voor gesprekken over vuurwapens wijs ik graag naar de forumregels)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...