Ga naar inhoud

Supervivere

Lid
  • Items

    92
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Supervivere

  1. Ik vind dat je gelijk hebt. Dank dat je deze gedachte deelt.

     

    Ik vind het helemaal niet hypocriet.

     

    Parijs, Frankrijk, we zijn er vrijwel allemaal weleens geweest. Daarnaast delen wij, als Nederland heel veel met Frankrijk. Cultuur, geschiedenis, handel enzovoorts.

    Tevens is het geweld in Parijs ook gericht tegen ons en zou het ook hier plaats kunnen vinden.

     

    Laten we eerlijk zijn, als er een overval plaatsvindt op de snackbar waar je vast klant bent, dan raakt je dat meer dan als het gebeurt bij een snackbar in een andere stad. Of als je buurvrouw overlijdt is dat anders dan als het iemand betreft die je helemaal niet kent.

     

    Stilstaan bij Parijs betekent niet dat de rest van alle ellende niets betekent.

     

     

     

    vivere, aut mori

    • Leuk 1
  2. Ik kom dagelijks op een groot OV knooppunt en na de aanslag op de Thalys ben ik begonnen met bedenken wat ik kan / moet doen.

     

    Ik ken de plattegrond en de nooduitgangen. Ik let meer dan voorheen op verdachte zaken. Ik heb iets om mijzelf te verdedigen, een eventuele dader vast te maken en EHBO-kit in mijn EDC.

    Voorts probeer ik het nodige qua zelfverdediging op te steken.

     

    Tevens heb ik de volgende manuals gelezen (en zoek ik nog andere):

    'Emergency response to terrorism'

    'US Marines manual FMFRP 12-80'

    'SAS Urban Survival'

     

    Al deze preps gaan er natuurlijk vanuit dat ik niet meteen uiteengereten op het plaveisel lig.

     

     

     

    vivere, aut mori

  3. Met iedere terroristische aanslag wordt weer 'n stukje van onze vrijheid afgenomen.

    Als er 'n anti-terroristische oefening plaats vindt zorg dat je uit de buurt blijft. Iedere keer hetzelfde en nu in Parijs ook weer. Overal bij zo'n gelegenheid vindt er ook 'n aanslag plaats en dat gebeurt niet zomaar. Haal je nieuws niet uit krant of tv want dat is allemaal propaganda.....oorlogspropaganda.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=EcBijXic0dE

    [mod] het is ons niet geheel duidelijk waar het filmpje zelf over gaat ;) en is een korte uitleg fijn :)[mod]

     

    Sorry hoor maar vind het erg zwak. In Londen ging het, en dat zegt die Londense bedrijfsvoerder in het filmpje, om een overleg over veiligheid van zijn bedrijf met een consultancy bureau en ze kozen als casus een terreuraanval. Dat vind ik iets heel anders dan de geplande oefening in Parijs waar verschillende hulpverleningsinstanties bij betrokken waren.

     

     

    vivere, aut mori

  4. No problem.

     

    Het lijkt mij niet dat wat gesteld wordt over het geweld tegen Islam ook zal gaan gebeuren. Als ik de reacties over het algemeen zo zie dan hebben de gebeurtenissen in Parijs juist geleid tot toenadering, ook vanuit gematigd Islamitische kant. Maar misschien dat ik iets heb gemist...

     

     

    vivere, aut mori

  5.  

    Thanks. Deze lijst is echter zeer beknopt en lijkt vooral met impact op westen / NL in het achterhoofd samengesteld. Ik mis bijvoorbeeld, gek genoeg, aanslagen door IRA in Limburg, RAF in Utrecht, aanslagen door separatisten uit Corsica etc.

    Verder zie je, in deze lijst, vanaf 2006 een omslag waarbij aanslagen in Irak en Afghanistan, welke gericht zijn op Moslims, sterk toenemen en zeer veel slachtoffers vallen.

     

     

    vivere, aut mori

  6.  

    Als we de lijst erbij pakken van de aanslagen vanaf 1970 wereldwijd door de islam, is dat vooral enorm veel gericht tegen christenen.

     

     

    Ik heb altijd begrepen dat het overgrote deel van de terreuraanslagen niet in het Westen plaatsvonden en dat er vooral Moslims bij omkomen. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar de lijst.

     

    Hier een database waar (vrijwel) alle terreuraanslagen in zijn opgenomen.: http://www.start.umd.edu/gtd/

     

     

     

     

    vivere, aut mori

    • Leuk 1
  7. Ik ben echt geschokt door sommige (egoïstische) reacties hier :eek: Ben ik blij dat mensen zo niet dachten toen IK het nodig had. Daar word ik -echt- kwaad van. Er schieten verschillende gedachten door mij heen, maar kan alleen maar hopen dat deze mensen nooit iets meemaken waar ze moeten rekenen op anderen. Want met je preppen alleen kom je in zo'n situaties echt niet ver op je eentje.

     

    En ik ben blij dat er gelukkig genoeg mensen zijn die op zo'n moment wel onzelfzuchtig handelen.

    http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20151114_01970063?

     

    Waar doel je op? Ik heb die EHBO-kit heus niet (alleen)voor mijzelf bij me. Ik doe dit juist om anderen te kunnen helpen.

     

     

    vivere, aut mori

  8. @jobs Tsja, dat is lastig. Ik loop, denk ik, vnl. risico in het OV waar ik dagelijks door een high profile target loop.

    Ik ben maar begonnen met in ieder geval een EHBO-kit en wat klein zelfverdedigingsspul bij mij te dragen. Verder heb ik een en ander gelezen over aanslagen en hoe je daar op kan reageren (dekking zoeken is algemeen het devies) en mij enigszins verdiept in escape routes van de locatie.

    Dit gaat er allemaal vanuit dat ik niet meteen het loodje leg, maar iets is beter dan niets dacht ik zo.

     

    Betaalbare bescherming voor het lijf? Ik heb daar geen verstand van en ook geen budget voor. Los van de vraag of ik überhaupt met een stalen plaat rond wil lopen ?

     

     

    vivere, aut mori

  9. Ik bedoel dat ik mij afvraag wat de belangen zijn van het COA, of de individuen er achter, in deze kwestie.

    De berichtgeving laat het er op lijken dat het COA een nogal dwingende en dominante organisatie is, die allerlei eisen kan en mag stellen aan bijvoorbeeld gemeenten. Dat is althans de indruk die ik krijg.

    Door zich zo dwingend op te stellen wekken ze bij mij de indruk er een bepaalde agenda op na te houden die iets verder gaat dan het simpelweg onderdak bieden. Of zou dat echt puur en alleen te maken hebben met de druk?

     

    Eventuele belangen die ik kan bedenken: geld, macht, verborgen agenda van de regering (welke dat dan ook moge zijn).

     

     

     

    vivere, aut mori

×
×
  • Nieuwe aanmaken...