Ga naar inhoud

mias_nl

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mias_nl

  1. Heb je ook gelijk in. Ik heb nu een Sawyer mini en een firesteel gekocht. Op mijn lijstje staan in elk geval nog een multitool, opdraaibare radio/lamp, een bijl, en een fatsoenlijk mes of machete. Dat gaat gelijk een klap met geld koste, maar IK vind het wel essentieel. Mijn vrouw echter niet.

     

    Maar het klopt wat je zegt. Als ik het fatsoenlijk verdeel moet er wat mogelijk zijn.

  2. al eens aan gedacht om kaarsen zelf te maken ?

     

    Nee, nog niet serieus mee bezig geweest. Ik vraag me alleen af of het zelf maken van kaarsen -in elk geval op dit moment- niet veel omslachtiger is dan het kopen van kaarsen in de winkel.

    Ben het met je eens dat indien SHTF het handig is om de skills te hebben, maar mijn prio op dit moment is gewoon het hele zwikje in huis te hebben just in case. Hoe ik ze zelf moet maken komt dat later wel weer.

     

    Bedankt voor de tip in elk geval.

  3. Als papa is het ook je taak om je gezin te beschermen, oftewel papa moet gewoon even doorzetten;)

     

    Makkelijker gezegd dan gedaan. Ja, ik vind het mijn verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat er spullen in huis zijn om door "periodes van ongemak" te komen. Maar nee, ons geld valt nog steeds onder de verantwoordelijkheid van mijn vrouw en mij. Ik kan niet zomaar voor honderden euro's aan spullen prepper en verwachten dat het allemaal "oke" is. Ze zien het thuis nog steeds als een bevlieging. Vandaar dat een langdurige(re) uitval best eens van pas zou kunnen komen om wat meer begrip te kweken. Stapje voor stapje...

  4. Bedankt voor het delen @Loreen. Zo te zien een erg leuke en leerzame ervaring. Ik hoop dat ik mijn kids ook zover krijg als ik tzt een BOB compleet heb. Aangezien mijn vrouw een echt luxepaardje is denk ik dat ik de tent zal moeten opzetten op het grasveld naast het 5 sterren hotel.

  5. Dit draadje is al wat ouder, maar in mijn tijd bij de scouting hadden we altijd een evenement voor de oudste speltakken wat we "ScoutDoor" noemen. Een weekend lang back to basic. Een deel van de groep had SIK (Survival Instructie Kamp) en de andere hadden echt survival. Survival wat met kinderen verantwoord is:

    In een stuk bos een sloot afzetten met schotten en en dan bij een viskwekerij een X aantal levende vissen kopen en die daar in de sloot dumpen. Of in een afgezet stuk bos een aantal levende kippen loslaten.

    Laat vervolgens de kids maar de beesten vangen, villen en bereiden.

    Natuurlijk ook shelters maken, een 'keuken' improviseren en vuur maken. Ook in de regen, ook zonder tools.

    Daarnaast veel lopen met bepakking e.d. primitief douchen en sanitair ...dat soort werk.

    Daarvoor ging er een vrachtwagen met materiaal naar de locatie, maar in een SHTF heb je zoiets natuurlijk niet voorhanden.

     

    Ik zal eens kijken of ik ergens het draaiboek kan krijgen om te zien hoe zij dat aanpakken. We konden als scouting natuurlijk meer maken dan als willekeurige individuen, maar het is te proberen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...