Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

tonnie

Lid
 • Aantal items

  5
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

10 Goed

Over tonnie

 • Titel
  Jr. prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja
 1. Flow Dank voor je bericht,ben blij met je uitleg,en ga er mee aan de slag,mocht deze proef resultaat hebben,probeer ik voor en met mijn zoon hier in Portugal een bedrijfje in aquaponics op te zetten.
 2. Hoe werkt een TDS&EC meter en wat moeten de waarden zijn. op internet vind ik andere getallen met een komma er tussen b.v.EC moet tussen 1.4 en 2.2 zijn, mijn meter geeft alleen vier getallen aan en moet de PPM tussen 1000 en 2000 zijn wie weet meer?
 3. Flow Dank voor je reactie,ik ben in voor iedere informatie,ben pas enkele weken geleden begonnen,gezaaid op steenwol in bakjes en grof zand, de plantjes in langwerpige bakken gezet met hydro korrels er omheen en enkele in een ronde pijp waar water doorheen stroomde vanuit een bak verrijkt met pokon groente mest,het water liep weer terug in de bak,een week geleden heb ik van enkele vissers Europese meervallen gekregen,heb de bak met pokon mest verwijderd,alles doorgespoeld,en aangesloten op de visbakfilter,denk te vlug,de slaplantjes die ik vanuit het zand op steenwol heb gezet zijn er als ze niet dood zijn het er slechts aan toe, de plantjes die direct op steenwol gezaaid zijn zijn het sterkst en leven nog,de boerenkool op steenwol doen het nog goed,van de gevangen vis zijn 20% gestorven,pH is 7 van mijnTDS&EC meter snap ik niets deze geven vier cijfers aan zonder komma terwijl er op internet over 1,2 tot 2,2 wordt gesproken waar moet op deze meter de waarde zijn. een ding is, dat ik te snel resultaat wil zien,,
 4. ik ben begonnen met aquaponics,heb enkele langwerpige bakken voorzien van klei korrels,in de kleikorrels staan kleine plastic bekertjes met steenwol waar in gezaaid is met sla zaad,ze kwamen snel op maar naar ongeveer 1 maand leek het er op of ze dood gingen nu komen er toch weer nieuwe blaadjes,maar ben een maand verder,eerst ben ik de plantjes met voeding en water via een bak aan het bewateren geweest, nu heb ik er een bak met vissen aan gekoppeld een pomp maakt het water zuiver via een filter de andere stuurt het water via de planten,heb de indruk dat ik net zo ver ben als een maand geleden,eerst positief met het opkomen van de plantjes nu negatief en soms positief als een bijna dood plantje toch een blaadje krijgt pH van het water was 6.8 enkele dagen geleden heb ik hem met azijn terug van 7.2 gekregen vanmorgen waren er drie meerval vissen dood weet niet of dit aan de azijn ligt wie kan er meer vertellen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...