Ga naar inhoud

EconomicCollapse

Lid
  • Items

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door EconomicCollapse

  1. Zijn hier preppers die overwegen komende week extra contant geld in Nederland op te nemen? Of preppers die extra goud gaan inslaan (nu is het nog goedkoop!)? Het zou wel grappig zijn als die Griekse bankrun overslaat naar andere Europese landen. Dat zou echt een SHTF event zijn. Ik vraag mij wel af hoe lang de Grieken maar 60 euro per dag mogen opnemen.

     

    Ik ben tevens benieuwd wat de Europese beurzen morgen gaan doen. Gokje: euro/dollar -3% en de grote indices -2%. :p

  2. Dat is in België al een feit. Elke storting of afhaling vanaf 5000€ wordt automatisch gemeld. Grote afhalingen zijn enkel nog mogelijk na afspraak, grote stortingen worden gemeld aan de anti-witwascel. Je wordt wél met de glimlach bediend, en met een even grote glimlach worden je gegevens overgemaakt aan de autoriteiten. Doe je een relatief grote transactie via overschrijving met het buitenland dan ben je al helemaal verdacht. Zelf heb ik in dit verband al vragen om 'uitleg' gekregen.

     

    In België kan je nog slechts bedragen tot 3000 € contant betalen, overstijgt de aankoop dit bedrag, dan kan nog maximaal 10% van het bedrag contant. Zelfs als je geld afhaalt kan je er straks niets meer mee ... .

     

    Persoonlijk kies ik -zoals altijd- voor spreiding. Een beetje cash in de portefeuille, wat meer veilig weggeborgen, een bankkluis, zichtrekeningen bij diverse banken, depositorekeningen, aandelen, fondsen, trackers, ... vastgoed, ... .

     

    De enige zekerheid is dat er geen zekerheden meer zijn.

     

    Je moet in Nederland eens naar een winkel gaan en een briefje van 100, 200 of 500 euro overhandigen bij het afrekenen. Dan staat de kassiere je aan te kijken of ze water ziet branden. Misschien dat ze 100 euro met veel tegenzin nog aannemen (laatst nog geprobeerd bij een tankstation en het lukte nog!!) maar die andere biljetten willen ze niet meer. 'Hier hebben we niet van terug' of wat voor onzin ze ook verzinnen. Zogenaamd allemaal voor de veiligheid van het personeel. Nee, de roverheid wil alles onder controle hebben.

  3. Jij bent een probleem.

    ik HAAT dubbelparkeerders.

     

    (verder akkoord met je post :))

     

    Ik weet niet of je een auto bezit maar ik als autobezitter (en liefhebber) erger mij groen en geel aan mensen die mijn auto beschadigen. Daarom parkeer ik, wanneer het verantwoord is, mijn auto op twee vakken. In het geval dat niet zo'n wijs idee is dan loop ik liever wat meer en parkeer ik de auto verder weg waar ik alsnog ruim kan staan. Ik houd heus wel rekening met anderen; ik doe dit ook niet klem voor de winkels of ergens waar het druk is.

  4. Als je de vraag stelt hoop ik dat je het antwoord zult begrijpen en dat bedoel ik niet kleinerend maar omdat dit soort zaken zich nu eenmaal beter in een persoonlijk onderhoud laat toelichten dan via een topic. Het gaat niet om materiële zaken maar juist om het immateriële in het leven. Groot huis, grote auto etc.... Geen probleem. Dat kun je allemaal hebben zonder als een grenzeloze opzichzelf gerichte egoïst door het leven te gaan. De ik-cultuur waarbij het eigen belang zo centraal staat dat men maling heeft aan de rechten en het welzijn van een ander. Dat stoort me.

     

    De grap is dat een mens altijd rekening moet houden met anderen om te overleven, ook wanneer hij/zij alleen maar met zichzelf bezig is. Je kan als rijke stinkert wel veel geld van ons schuldslaven afpakken maar op een gegeven moment houdt dat op en komen die schuldslaven je een kopje kleiner maken. Kortom, zo'n iemand moet zich ook beseffen dat hij niet te veel moet afpakken want anders kost het zijn leven

     

    Wat je bedoelt zijn geen egoisten (dat zijn de meesten onder ons) maar mensen met een stoornis, mensen die met hun gedrag consistent niet alleen anderen maar ook zichzelf schaden. Dat noem ik geen egoist, een egoist is iemand die juist wel goed voor zichzelf zorgt door rekening met anderen te houden.

  5. Zie dit leesvoer voor als je semi-geinteresseerd bent of meer dan dat.

    Er gaat iets veranderen m.b..t de prijsvorming van goud.

     

    Dat heb ik ook gelezen op zero hedge dacht ik. Tja het is maar de vraag of daadwerkelijk iets gaat veranderen. Mijn idee is dat we genaaid worden met betrekking tot de 'goudprijs'. Sterker nog, je kunt goud niet uitdrukken in een valuta. Dollars of welk valuta dan ook zijn allemaal enen en nullen op computers. Het is een illusie. De grootgeldbezitters op deze aarde willen ons geld en goud afpakken en van ons gehoorzame schuldslaven maken. Zo simpel is het. Of die gasten nou in China of Europa zitten vind ik niet zo boeiend.

  6. Iedereen zeurt over de dalende waarde van goud. Pure nonsense. In (steeds waardelozer) euro's uitgedrukt stijgt de prijs. De kans dat het tij gaat keren voor de Euro lijkt me niet zo groot. Het bezit van assets lijk mij de enig manier om je koopkracht te vrijwaren.

     

    Dat papiergoud nog een flinke zeepert gaat maken wil ik wel geloven (ook in euro's). Voor shtf proberen banken zoveel mogelijk mensen nog uit goud te pushen door de prijs van goud op de beurs flink te laten dalen. Uit paniek verkopen dan heel veel mensen hun fysieke goud. Fysiek goud daarentegen behoudt altijd waarde. Mensen zouden die twee (waarde van goud op de beurs en waarde fysiek goud) eens los van elkaar moeten zien.

  7. Wat is dat nou weer voor een website 'follow the money'. Als ik het Alziend oog zie dan gaan bij mij alle alarmbellen af. Lees maar eens hoe ze geld verdienen: http://www.ftm.nl/over-ftm/

     

    Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek whahaha ;) Het kan alleen onafhankelijk zijn als iemand het in z'n vrije tijd doet of een zaak voert op eigen zak en niets te maken heeft met commerciele producties voor mainstream media. Laat staan dat het (deels) gefinancierd wordt met belastinggeld :mad:

  8. Zolang je ze ziet is er niets aan de hand. Het wordt minder als er een Tupolev Tu-95 zijn kruisraketten gaat gebruiken zoals de AS-15 "Kent" met nucleaire kernkoppen. Maar dat kan op 2500 km afstand dat merk je pas als het te laat is:mad:

     

    Daar heeft men sinds eind jaren '80 ook een TU-160 voor, zie ook het filmpje in dit topic. Die kan de Kh-55sm lanceren, die heeft genoeg brandstof om 3000km af te leggen.

  9. De welvaart ligt definitief achter ons wat politici ook mogen zeggen. Vele hier hebben mij weleens "verweten" dat ik te positief tegen de economie aankijk. Dat doe ik zeker niet, al geloof ik niet ik totale ineenstorting met alles wat daarbij zou komen. Ik zie wel dat alles geleidelijk minder wordt, "de dimmer wordt naar beneden gedraaid".

     

    Hoewel niet naief schrik ik wat er in het hartje van Amsterdam leeg staat. Het is te huur of te koop. Jij mag kiezen. We hebben het dan over winkels/bedrijfsruimte op A1 locatie; Kalverstraat, Nieuwendijk etc. De winkelpanden die nog verhuurd zijn wisselen tegenwoordig om de paar maanden van bestemming en de kwaliteit van de winkels neemt daarbij af.

    Gisteren reed ik over een industrieterrein in Amstelveen. Hoewel het mij natuurlijk niet verbaast, blijft het een rare gewaarwording te zien hoeveel panden er leeg staan en verpauperen.Die markt is echt kapot.

     

    Op het werk os het eigenlijk niet veel anders. De sfeer is eruit omdat iedereen op z'n tenen moet lopen en wel voor minder. Bovendien zitten er een paar lijntrekkers van de oude stempel tussen die met hun hoofd nog in 1994 zitten.

     

    Het allergrootste probleem is de morele crisis waarin wij zitten. Sterker nog, die ligt aan de huidige financiele crisis ten grondslag. Slechte en egoïstische mensen zijn van alle tijden. Het probleem is echter mijn inziens dat de welvaart (zoals deze was) en de individualisering met zich mee heeft gebracht dat wij in een "ik maatschappij leven".

    - ik wil een nieuwe auto,

    - ik wil een dik huis,

    - ik wil al mijn vakantiedagen opnemen in de zomer en stem dat niet af met collega's.

    - ik wil half vijf naar huis.

    - ik maak een bende van het toilet maar goeie. Ik heb lekker gescheten en dat ben ik kwijt.

    - ik neem twee parkeerplaatsen in beslag want ben bang voor een krasje op mijn dertien in een dozijn prutshok uit het jaar kruik. Een ander vind geen plaats meer maar boeie. Ik sta.

    Het lastige voor mij is, dat ik:mad: er maar niet aan kan wennen.

    Hoe moet ik in vredesnaam mij daar mentaal tegen wapenen.

     

    Wat is daar mis mee? Waarom zou je niet voor jezelf op mogen komen, je eigen belangen nastreven?

     

    Ik zet zo vaak mijn auto op twee parkeervakken (gelukkig heeft het winkelcentrum hier in de buurt plek zat) want ik wil niet nog meer krasjes en schaafjes op mijn auto.

     

    Ik wil een ruim huis want ik wil niet zien, horen of ruiken wat de buren doen. Ik wil privacy en ruimte genoeg voor mijn hobbies.

     

    Ik wil een nieuwe auto want die verbruikt minder en is veiliger.

     

    Ik wil vakantie want het leven draait om plezier hebben en niet om werken.

     

    Ik wil niet eens naar kantoor maar thuis werken.

     

    Die wc maak ik zelf wel schoon.

     

    What's your problem son?

  10. De vraag is alleen maar hoeveel risico je wil gaan nemen. Je weet pas achteraf of je een goede beslissing nam. Ik kan je meegeven dat je een sterke maag nodig hebt als je investeert in goud. En aan de andere kant slaap ik rustiger als er weer eens een financiële crisis is. Het is iets zoals munitie. Je hoogt dat je het nooit nodig hebt.

     

    Dat is met de rest van alle prepspullen ook zo. In eerste instantie kost het alleen maar geld, het gaat echter om de lange termijn wanneer het zich terug zal betalen. Een mensenleven duurt vrij lang (of je moet 80 zijn en je het allemaal geen ruk meer kan interesseren). Overigens kun je natuurlijk je investeringen spreiden, in de huidige markt is een gespreid portfolio aan investeringen wel aan te raden. Het is goed mogelijk dat Europese aandelen nog een boost krijgen met het opkoopprogramma van de ecb. Goud zal echter niet veel goedkoper meer worden, zeker voor ons Europeanen niet die alles af moeten rekenen met een zwakke euro.

  11. Maandag wordt natuurlijk bekend gemaakt dat de V&D faillissement aanvraagt (of het voor de V&D wordt aangevraagd) en vervolgens een doorstart gaat maken. Een ideale manier om van die lastige overbodige werknemers en verhuurders af te komen ;) (overigens zijn die verhuurders ook geen lievertjes). Om vervolgens binnen een paar jaar tijd in z'n geheel leeg gezogen te worden door allerlei partijen met Engelstalige namen waarna het alsnog definitief over de kop gaat.

     

    Schuldigen:

     

    Eigenaren V&D

    Bestuur V&D

    Verhuurders panden

    Het Nederlands winkelend publiek dat liever geld uitgeeft in winkels van buitenlandse afkomst of een dure smartphone belangrijker vindt.

     

    Volgende slachtoffers? Hema? C&A?

  12. Als je nog goud wilt kopen en je kunt het ook daadwerkelijk kopen, dan zou ik het z.s.m. doen en niet gaan wachten totdat de pleuris op de financiele markt echt uitbreekt. Die paar euro meer of minder maken dan echt niets meer uit. Fysiek goud gaat dan sky high. We gaan meemaken dat de prijs van fysiek goud losgekoppeld wordt van de prijs van papier goud op de beurzen. Gezien het conflict tussen Griekenland en de eurozone, de strijd om Oekraine, de vele manipulaties van grote partijen op de beurzen die veel volatiliteit veroorzaken en het opkoopprogramma van de ECB lijkt mij nu het ideale moment.

  13.  

    Gisteren zat ik een Steven Segal film te kijken (jaja, ik weet het) daarin vraagt hij een oliegigant: wanneer is het genoeg, wanneer heb je genoeg geld.

    Het antwoord is helaas even simpel als verschrikkelijk: nooit.

     

    Waar ken ik die quote van? :confused: In een van mijn favoriete klassiekers vraagt Bud Fox dat aan Gordon Gekko. De grap is dat Gordon Gekko daarop haarfijn uitlegt hoe de wereld in elkaar zit; we leven in een ondemocratische wereld, een realiteit waar zoveel mogelijk snel geld 'verdienen' zich loont. Een wereld waar het merendeel van het bezit in handen is van een heel kleine groep mensen. Het alternatief is je uit de naad werken voor weinig en uiteindelijk vroeg te overlijden als gevolg daarvan of dood gaan zonder geld.

    • Leuk 1
  14. Er verdwijnt geen geld uit het systeem.

    De rente die je betaald komt namelijk gewoon als winst in de boeken van diegene die het uitleent,het is slechts een herverdeling van geld.

    Alleen de virtuele hoofdsom (die nooit echt heeft bestaan) verdwijnt uit het systeem als de lening wordt afgelost maar dat is een zero sum operatie.

    (ook de rente die jou bank aan de centrale bank betaalt voor het creeren van geld verdwijnt niet uit het systeem, dat komt als winst binnen voor de centrale bank die het op een gegeven moment ook weer uitgeeft.)

    En ja,op een gegeven moment zit dan vrijwel al het geld bij diegene die uitelenen. Omloop snelheid van geld schiet hierdoor omlaag en onder andere daardoor hebben we de problemen die we nu hebben (al is de belangrijkste en niet te veranderen oorzaak natuurlijk demografisch)

    m*v=p*t, (m=geld hoeveelheid, v=omloop snelheid geld, p=prijspeil en t is aantal transacties)

    v kan men niet echt sturen, dus maakt men m maar groter,in de hoop dat dit door een toename van p uiteindelijk in een toenamen van t zal uitmonden.wat dan v zou vergroten.

     

    Inflatie is niet goed voor de burger maar het is goed voor het systeem. En wat goed is voor het systeem is uiteindelijk goed voor de burger,wel dat is de theorie.

    Inflatie houd geld en kapitaal in beweging en creert nieuwe opportunities om geld te verdienen,het is een stimulans die bewegen beloont en stilzitten straft.

     

    Kortom, we zitten met kettingen vast aan de banken door het rentesysteem EN fractioneel bankieren.

  15. Ik heb 't over DNB (of tegenwoordig de ECB) of in de USA de FED. Niet over de bank bij jou op de hoek van de straat.

     

    De ECB maakt als eerste het geld, uit het niets. Het is de enige die dit mag. Het leent exact 100% hiervan uit tegen rente (niks fractioneels dus). Die rente is direct al absoluut onmogelijk om af te lossen. Sterker nog, om die rente te betalen moet er steeds bij geleend worden en moet er dus in totaal steeds meer aan rente betaald worden. De totale hoeveelheid geld is altijd KLEINER dan de totale schuld. Iedereen die tot 10 kan tellen moet inzien dat als er van iets maar 10 bestaan, je er onmogelijk 11 terug kunt geven. Rente is het tekort wat er overblijft nadat al het bestaande geld is gebruikt om de schulden af te lossen. Het is een schuld zonder enige mogelijkheid deze af te lossen en zonder tegenprestatie.

     

    Heeft geen zak te maken met fractioneel bankieren. Dat komt pas op lager nivo en is minstens net zo belachelijk als rente.

     

    Overigens kan je ook wat normaler negeren, je lijkt nu net een hoogbejaarde zak die alles beter denkt te weten, met die schoolmeester opmerkingen van je.

     

    Je kunt het heel simpel samenvatten; in de economie mogen nooit meer schulden uitstaan dan dat geld bestaat. Wanneer de ECB of FED (de tovenaars van het geld) geld bijverzinnen en dat uitlenen tegen rente dan kan het probleem ontstaan (mits voor de kapitaalinjectie al evenveel of meer schuld dan geld bestond).

  16. Het is zover, het was ook wel te verwachten natuurlijk. Het QE kanon in Europa is bovengehaald.

    De koopkracht van je pleuro's zal nooit meer het zelfde zijn.

    We moeten nog meer gaan lenen en schulden maken om de economie er boven op te helpen. Want we moeten gaan boomen, en dan gaan die schulden natuurlijk als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wat zijn sprookjes toch mooi :confused:.

    Je koopkracht wordt gestolen, de race naar the bottom gaat nog maar een versnelling hoger.

    Als je nu afhankelijk bent van een uitkering van de Roverheid zou ik in mijn broek beginnen doen.

     

    Voor uit, ik zeg nog wel wat. De allerrijksten worden nog rijker (de bankiersfamilies, de grootaandeelhouders en bestuurders achter multinationals) en vooral de middenklasse wordt compleet uitgehold. Als wij maar met z'n allen als makke schapen achter die politici en bankiers met mooie praatjes aan blijven lopen dan leven we straks in een soort hel, slaafjes aan kettingen van die gekken worden we dan.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...