Ga naar inhoud

EconomicCollapse

Lid
 • Aantal items

  48
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

EconomicCollapse's Achievements

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

40

Community reputatie

 1. Zijn hier preppers die overwegen komende week extra contant geld in Nederland op te nemen? Of preppers die extra goud gaan inslaan (nu is het nog goedkoop!)? Het zou wel grappig zijn als die Griekse bankrun overslaat naar andere Europese landen. Dat zou echt een SHTF event zijn. Ik vraag mij wel af hoe lang de Grieken maar 60 euro per dag mogen opnemen. Ik ben tevens benieuwd wat de Europese beurzen morgen gaan doen. Gokje: euro/dollar -3% en de grote indices -2%.
 2. Je moet in Nederland eens naar een winkel gaan en een briefje van 100, 200 of 500 euro overhandigen bij het afrekenen. Dan staat de kassiere je aan te kijken of ze water ziet branden. Misschien dat ze 100 euro met veel tegenzin nog aannemen (laatst nog geprobeerd bij een tankstation en het lukte nog!!) maar die andere biljetten willen ze niet meer. 'Hier hebben we niet van terug' of wat voor onzin ze ook verzinnen. Zogenaamd allemaal voor de veiligheid van het personeel. Nee, de roverheid wil alles onder controle hebben.
 3. Hoe werkt het dan als je je cel niet meer kunt betalen? Dan word je zeker (vrij) op straat gezet?
 4. Ik weet niet of je een auto bezit maar ik als autobezitter (en liefhebber) erger mij groen en geel aan mensen die mijn auto beschadigen. Daarom parkeer ik, wanneer het verantwoord is, mijn auto op twee vakken. In het geval dat niet zo'n wijs idee is dan loop ik liever wat meer en parkeer ik de auto verder weg waar ik alsnog ruim kan staan. Ik houd heus wel rekening met anderen; ik doe dit ook niet klem voor de winkels of ergens waar het druk is.
 5. De grap is dat een mens altijd rekening moet houden met anderen om te overleven, ook wanneer hij/zij alleen maar met zichzelf bezig is. Je kan als rijke stinkert wel veel geld van ons schuldslaven afpakken maar op een gegeven moment houdt dat op en komen die schuldslaven je een kopje kleiner maken. Kortom, zo'n iemand moet zich ook beseffen dat hij niet te veel moet afpakken want anders kost het zijn leven Wat je bedoelt zijn geen egoisten (dat zijn de meesten onder ons) maar mensen met een stoornis, mensen die met hun gedrag consistent niet alleen anderen maar ook zichzelf schaden. Dat noem ik geen egoist, een egoist is iemand die juist wel goed voor zichzelf zorgt door rekening met anderen te houden.
 6. Naast aandelen en edelmetalen kun je ook investeren in land, vastgoed en verzamelobjecten. Idealiter heb je van alles wat. Laat die crisis maar komen
 7. Dat heb ik ook gelezen op zero hedge dacht ik. Tja het is maar de vraag of daadwerkelijk iets gaat veranderen. Mijn idee is dat we genaaid worden met betrekking tot de 'goudprijs'. Sterker nog, je kunt goud niet uitdrukken in een valuta. Dollars of welk valuta dan ook zijn allemaal enen en nullen op computers. Het is een illusie. De grootgeldbezitters op deze aarde willen ons geld en goud afpakken en van ons gehoorzame schuldslaven maken. Zo simpel is het. Of die gasten nou in China of Europa zitten vind ik niet zo boeiend.
 8. Dat papiergoud nog een flinke zeepert gaat maken wil ik wel geloven (ook in euro's). Voor shtf proberen banken zoveel mogelijk mensen nog uit goud te pushen door de prijs van goud op de beurs flink te laten dalen. Uit paniek verkopen dan heel veel mensen hun fysieke goud. Fysiek goud daarentegen behoudt altijd waarde. Mensen zouden die twee (waarde van goud op de beurs en waarde fysiek goud) eens los van elkaar moeten zien.
 9. Wat is dat nou weer voor een website 'follow the money'. Als ik het Alziend oog zie dan gaan bij mij alle alarmbellen af. Lees maar eens hoe ze geld verdienen: http://www.ftm.nl/over-ftm/ Onafhankelijke onderzoeksjournalistiek whahaha Het kan alleen onafhankelijk zijn als iemand het in z'n vrije tijd doet of een zaak voert op eigen zak en niets te maken heeft met commerciele producties voor mainstream media. Laat staan dat het (deels) gefinancierd wordt met belastinggeld
 10. Daar heeft men sinds eind jaren '80 ook een TU-160 voor, zie ook het filmpje in dit topic. Die kan de Kh-55sm lanceren, die heeft genoeg brandstof om 3000km af te leggen.
 11. Wat is daar mis mee? Waarom zou je niet voor jezelf op mogen komen, je eigen belangen nastreven? Ik zet zo vaak mijn auto op twee parkeervakken (gelukkig heeft het winkelcentrum hier in de buurt plek zat) want ik wil niet nog meer krasjes en schaafjes op mijn auto. Ik wil een ruim huis want ik wil niet zien, horen of ruiken wat de buren doen. Ik wil privacy en ruimte genoeg voor mijn hobbies. Ik wil een nieuwe auto want die verbruikt minder en is veiliger. Ik wil vakantie want het leven draait om plezier hebben en niet om werken. Ik wil niet eens naar kantoor maar thuis werken. Die wc maak ik zelf wel schoon. What's your problem son?
 12. Everything is awesome We moeten vooral 'mensen' (i.e. psychopaten) in driedelig pak met onze centen vertrouwen..
 13. Dat is met de rest van alle prepspullen ook zo. In eerste instantie kost het alleen maar geld, het gaat echter om de lange termijn wanneer het zich terug zal betalen. Een mensenleven duurt vrij lang (of je moet 80 zijn en je het allemaal geen ruk meer kan interesseren). Overigens kun je natuurlijk je investeringen spreiden, in de huidige markt is een gespreid portfolio aan investeringen wel aan te raden. Het is goed mogelijk dat Europese aandelen nog een boost krijgen met het opkoopprogramma van de ecb. Goud zal echter niet veel goedkoper meer worden, zeker voor ons Europeanen niet die alles af moeten rekenen met een zwakke euro.
 14. Maandag wordt natuurlijk bekend gemaakt dat de V&D faillissement aanvraagt (of het voor de V&D wordt aangevraagd) en vervolgens een doorstart gaat maken. Een ideale manier om van die lastige overbodige werknemers en verhuurders af te komen (overigens zijn die verhuurders ook geen lievertjes). Om vervolgens binnen een paar jaar tijd in z'n geheel leeg gezogen te worden door allerlei partijen met Engelstalige namen waarna het alsnog definitief over de kop gaat. Schuldigen: Eigenaren V&D Bestuur V&D Verhuurders panden Het Nederlands winkelend publiek dat liever geld uitgeeft in winkels van buitenlandse afkomst of een dure smartphone belangrijker vindt. Volgende slachtoffers? Hema? C&A?
 15. Hoe kun je dat nou zeker weten?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...