Ga naar inhoud

Wesley Bos

Lid
  • Items

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Wesley Bos

  1. Misschien moet je de feiten gewoon hier neerzetten. Ik denk dat het overgrote deel van de preppers geen Facebook heeft.

     

    Ow oke, hier was ik me niet van bewust. Ik zal een korte opsomming geven:

     

    Alle bestanddelen van de cannabis (hennep) plant zijn bruikbaar. De cannabis plant bestaat uit vier bestanddelen: de bast, de bladeren, de bloemen en de zaden.

     

    Bast: kan gebruikt worden om o.a. kleding, touw, papier en verpakking (zoals karton) te maken

    Bladeren: kunnen gebruikt worden om o.a. bouwmaterialen en compost mee te maken

    Bloemen: worden meestal gebruikt op de manier zoals wij die kennen, namelijk roken, bakken en verwerkt in o.a. thee

    Zaden: kunnen gebruikt worden om o.a. verf, brandstof, cosmetica en voedingsproducten mee te maken

     

    De gehele planten zijn tevens handig om te voorkomen dat grond erodeert, ze hebben in principe geen stoffen nodig om te groeien en de grond wordt er gezonder door. De cannabis plant groeit in slechts 4 maanden tijd tot een volwassen plant, terwijl sommige bomen bijv. 100 jaar nodig hebben.

  2. En jij denkt werkelijk waar dat als er geen regering meer is dat iedereen heerlijk met elkaar overweg kan?

    Ik weet zeker dat er dan nog veel meer "partijen" opstaan die het anderen niet naar de zin maken.

    Wat dat betreft leef/denk jij in een utopie vrees ik.

     

    Greener

     

    Het is makkelijk om anderen af te kraken, niet waar? Verder draag je niets bij aan de discussie met deze reactie. Ook de mensen die je reactie 'liken' kiezen ervoor om mij af te kraken, en dan ook nog eens anoniem. Laten we het netjes houden aub.

     

    En wat betreft de laatste zin, ik ben inderdaad een optimist. Dat is al een betere verwoording dan 'leven of denken in een utopie'. Misschien zouden er meer optimisten moeten zijn, die vechten ten minste waar ze voor staan. En bovendien, ik plaats zulke topics/reacties niet om mezelf te verheerlijken. Integendeel zelfs, ik probeer alleen gezonde discussies op gang te brengen. Dit is iets dat steeds meer mensen doen, en hopelijk komen hier ooit échte oplossingen uit.

  3. @Keyser Suze ja misschien wel ja :p

     

    Voor alle niet stemmers: als je niet stemt ben ik van mening dat je ook je kop moet houden over het beleid.

    Stem dan op zn minst blanco.

     

    En wat als ik wil stemmen op het einde van de overheid? Daar kan ik nergens voor terecht, omdat ze dan geen macht meer hebben. Daarom stem ik niet, ik doe niet mee aan het onderdrukken van anderen :)

  4. Ik stem ook niet. Als je stemt geef je iemand anders het recht om beslissingen te maken waar jij en alle anderen zich aan moeten houden, ook als je het er niet mee eens bent. Als politici eenmaal aangesteld zijn door het stemmen, zullen al hun beloftes verwateren en zullen ze handelen in hun eigen belang. Ze zullen zelden handelen in het belang van het volk.

     

    Ook al ga ik misschien off-topic hiermee, ik zou ook nog iets willen zeggen over belastingen. We betalen allemaal direct of indirect ongeveer 50% van onze inkomsten aan de overheid, terwijl hetgeen we terugkrijgen een verrassing is. Niemand weet wat er met het geld gaat gebeuren, en hier hebben we ook totaal geen inspraak in. Protesteren kan alleen in geschrift of in de vorm van opstanden, maar ook dit wordt weer de kop ingedrukt door politie die de opstandelingen 'onder controle' houdt.

     

    En precies op dit punt wil ik Geert Wilders een compliment geven. Hij is wellicht de enige politicus in Nederland die wél handelt in het belang van de bevolking, ook al beseffen veel mensen dit niet. Hij riskeert iedere dag zijn leven door ons met de neus op de feiten te drukken, en dit is iets wat we niet gewent zijn van de overheid. Hij zal dan wel een of andere gek zijn, toch? Niets is minder waar, hij is diegene die Rutte, Opstelten en Hennis-Plasschaert op het matje roept omdat ze de veiligheid van ALLE Nederlanders op het spel zetten.

    • Leuk 1
  5. Ik volg Utopia al vanaf het begin :p Ik moet zeggen dat het onderling vrij aardig gaat, ook al zijn er regelmatig (onnodige) conflicten. Ik zou wel eens willen zien hoe 15 anarchisten het aan zouden pakken, die zouden ieder voor zichzelf aan de slag gaan, maar anderen wel helpen bij het verwezenlijken van hun dromen. Anarchisten gebruiken overigens ook geen geweld op eigen initiatief, maar enkel ter verdediging. Het verbaast me dat er in Utopia nog geen gewelddadige conflicten geweest zijn (oké misschien de baksteen op de voorruit :p).

  6. Daar geef ik je gelijk in, maar dit is enkel een resultaat van het huidige systeem. In een anarchie is het in principe ieder voor zichzelf (in vrijwillige samenwerking met anderen), en is het mogelijk om kleine gemeenschappen te stichten met ongeveer dezelfde idealen. De huidige 'regeergebieden' (landen) zijn veel te groot om überhaupt tevredenheid te kunnen scheppen onder de bevolking.

  7. Welke oplossing(en) stelt Geert voor? (voor diegenen die het debat niet gevolgd hebben)

     

    Wilders heeft erg radicale oplossingen, waar ik het zelf niet allemaal mee eens ben.

     

    Ik zal er een paar opsommen:

     

    - Grenzen sluiten voor alle moslims (hier ben ik het niet mee eens, dit is alle moslims over één kam scheren)

    - Een wet invoeren die het mogelijk maakt om extremisten te laten vertrekken (of zelfs opsluiten) en hun Nederlands paspoort af te nemen

    - Het Nederlandse leger (en eventueel politie en marechaussee) gebruiken om het eigen land te beveiligen i.p.v. oorlog te voeren in andere landen

  8. Wilders geeft moslims niet de schuld, hij zegt alleen dat een erg kleine groep (extremisten) voor gevaar zorgen. Hier ben ik het mee eens, en ik heb dan ook net zoveel respect voor alle religies. Hij zegt dat moslims niet af mogen stappen van de islam, terwijl dit bij alle andere religies geen probleem is.

     

    En uiteraard is politiek zelf slecht, omdat niemand het RECHT heeft om de baas te spelen over anderen.

  9. We hebben nog geen ervaring met een pure anarchie zo ver ik weet. Als we terug gaan naar hoe de mensheid is ontstaan op de wereld, dan komen we tot de conclusie dat een anarchie altijd bestaan heeft, en ook altijd zal blijven bestaan. Staatsvormen zoals een democratie zijn verzonnen en werken in theorie zelfs perfect, maar de praktijk heeft ons anders geleerd. Zodra er 'slechte' mensen aan het roer komen te staan (dit is bij iedere staatsvorm), zullen de gevolgen op termijn niet te overzien zijn. Dit heeft al honderden keren tot (wereld)oorlogen geleid, en zal ons geheid ook een Derde Wereldoorlog opleveren.

     

    Pas op het moment dat we beseffen dat liefde krachtiger is dan macht, zullen er mogelijkheden ontstaan voor wereldvrede. Helaas zullen we in de tussentijd nog een hoop nare dingen meemaken, maar ik ben ervan overtuigd dat verbetering onderweg is. De groep mensen die de moed heeft om hun eigen denkbeelden opzij te zetten en de situatie objectief te bekijken groeit iedere dag, en er is nog NOOIT een anarchist is geweest die terug is gegaan naar 'statisme' (benaming voor mensen die in een staat geloven).

  10. Het schijnt dat de daders roepen dat ze van Al-quaida zijn.

    Maar dit zou net zo goed een media stunt kunnen zijn om te zorgen dat er weer een oorlog richting het midden-oosten gaat.

    Ook is het mogelijk dat er een andere groep achter zit die een oorlog in het midden-oosten wil starten.

     

    Ik denk dat je gelijk hebt en dat het weer een soort 'inside job' is. Het is immers een goed excuus op Syrië binnen te vallen op korte termijn.

  11. In mijn ogen bevatten complot theorieën een heleboel nuttige informatie en waarheden. De elite wil niet dat we deze theorieën geloven, zodat de minderheid die het bij het rechte eind heeft als 'gek' wordt verklaard door de meerderheid van de bevolking.

     

    Hoe dan ook, iedereen is vrij om te geloven wat hij/zij zelf als waarheid acht. De wereld zit tegenwoordig zo lastig in elkaar, dat je haast niet meer weet wat je moet geloven.

  12. Ik ben er een voorstander van, maar ik zie het in de praktijk niet gebeuren. De VS zullen alles op alles zetten om hun huidige plannen zo goed mogelijk ten uitvoer te brengen, en een samenwerking tussen de EU en Aziatische landen zal hier absoluut niet aan bijdragen.

  13. @konijn: Ik ben niet bang voor figuren zoals Hitler, Mao en Stalin, ik ben bang voor de mensen die erin geloven dat iemand het recht heeft om over ze te heersen. Zonder volgers kan niemand een (groot) gevaar zijn voor de rest. Dit zou in ieder geval het einde zijn van grootschalige oorlogen. Oorlogen resulteren in ontzettend hoge dodentallen, hier zijn de moorden door één of enkele personen slechts een fractie van.

     

    Je zegt verder dat je het leven zonder een overheid in principe als onmogelijk beschouwt. Wat je in principe zegt is dat het onmogelijk is om te leven zonder een 'autoriteit' die je dagelijks besteelt (belastingen) en commandeert (wetten en regels). De meeste mensen vertrouwen anderen in het algemeen niet volledig. Het punt met de overheid is: laten we de meest onbetrouwbare mensen nemen, en deze mensen de macht geven om de baas te spelen. Als we anderen niet eens 100% vertrouwen, waarom zouden we ons dan laten leiden door mensen, die altijd gevoelig zullen zijn voor corruptie en streven naar meer macht.

     

    De huidige 'autoriteiten' hebben ongelimiteerde macht weten te verkrijgen door ons telkens iets meer voor te liegen. Een gelimiteerde 'autoriteit' zal altijd proberen om meer macht te krijgen, waardoor we op lange termijn weer terug bij af zijn. Wat ik hiermee bedoel te zeggen: Ik ben een absolute tegenstander van een leven onder 'autoriteiten'. Als je me niet (volledig) geloofd, kan ik je aanraden om het boek The Most Dangerous Superstition te lezen (zie mij onderschrift). In dit boek wordt de huidige situatie perfect uitgelegd, en verder wordt er ook in beschreven waarom een anarchie juist goed zal functioneren. Het heeft mijn denkbeeld in ieder geval een draai van 180 graden gegeven!

    @Renanim: Dit is inderdaad één van de lastigste onderwerpen als we het hebben over een anarchie. Hoe zorgen we voor een correcte omgang met elkaar? Hoe zorgen we dat we beschermd zijn tegen 'slechte' mensen? Ook hiervoor kan ik je aanraden om The Most Dangerous Superstition te lezen (zie mijn onderschrift). Dit boek geeft werkelijk antwoord op ALLE vragen die vanzelfsprekend bij je opkomen. Ik was een aantal maanden geleden ook sceptisch over een anarchie, maar het boek heeft me echt overtuigd.

     

    Het vergt een hoop moed om na te denken over je huidige denkbeelden, omdat we allemaal geloven dat we de waarheid al kennen. Dit blijkt helaas vaak niet het geval, zoals ook bij mij het geval was. Na het lezen van het boek zul je je in ieder geval stukken vrijer voelen ;)

    • Leuk 1
  14. Het ergste is nog dat ze hun plannen ontzettend lang geheim hebben kunnen houden voor het grote publiek. Dit geldt niet alleen voor de VS, maar voor alle landen ter wereld. We geloven zo erg in de overheid, dat ze ons werkelijk alles voor kunnen schotelen. Als je een leugen overal om je heen hoort, ga je het vanzelf geloven.

  15. Iedereen bedankt voor de reacties, het is een goede zaak om een gezonde discussie op gang te brengen over een belangrijk onderwerp zoals dit. Ik wil benadrukken dat ik GEEN oplossing heb voor het probleem, er is simpelweg geen kant-en-klare oplossing.

     

    Het punt dat ik hard wil maken is: NIEMAND heeft het RECHT om de baas te spelen over een ander. Ook niet de overheid.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...