Ga naar inhoud

xavier

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door xavier

  1. Dit deden Nederlanders in het verleden massaal. Ze namen hun hypotheek op en belegden in (de verkeerde) aandelen. toen de huizenmarkt daalde, was het geld opgesoupeerd aan reizen, verkeerde beleggingen, ... en stond hun hypotheek onder water. Waarom zou je schulden maken om te investeren ? Spaar en investeer dat geld. Het gaat trager maar is stukken veiliger.

  2. Wishfull thinking. Even grommen, en dan weer terug het hok in ben ik bang.

     

    De eerste betoging met een beetje geweld en de politie geeft al forfait. Ik wens de politiemensen helemaal niets ergs toe maar als er plots een beetje weerstand komt gaan ze onderuit. Wat gebeurt er als de rellen nog uitbreiden wat volgens mij zeker het geval zal zijn ? Het beste zou zijn dat de politiemensen zich aansluiten bij de betoging.

    http://nieuws.vtm.be/binnenland/115256-politie-zwaar-onder-de-indruk

    http://www.demorgen.be/binnenland/politievakbond-roept-agenten-op-bij-volgende-betoging-om-doktersbriefje-te-gaan-a2114750/

     

    Al voor de betoging werd bepaald dat de politie niet zou optreden bij vernielingen. Een strategie van de overheid om straks nog strengere wetten en inbreuk op de privacy op te leggen ? Waarschijnlijk wel.

    http://www.hln.be/hln/nl/32162/Nationale-betoging/article/detail/2115068/2014/11/08/Agenten-woest-Burgemeester-betoogt-terwijl-wij-slaag-krijgen.dhtml

  3. Jeetje...

     

    Grote stroompanne in West-Vlaanderen

    Grote delen van West-Vlaanderen hebben een tijdlang zonder stroom gezeten. De oorzaak van de stroompanne was een defect op een stroomkabel tussen Torhout en Zedelgem.

    http://nieuws.vtm.be/binnenland/115214-grote-stroompanne-west-vlaanderen#

     

    Onze overheid kennende is dat geen beschadigde kabel maar een test opgelegd door onze overheid om zo veel mogelijk gevolgen in te schatten. Bij het afschakelplan van mijn gemeente bekeek ik de maatregelen die voorzien werden en de risico's die worden meegenomen in de voorbereiding. Het allerlaatste puntje van het lijstje lijkt mij het belangrijkste. De lokale overheid houdt rekening met CRIMINALITEIT als de stroom uit gaat.

     

    Geef toe dat een stroomonderbreking van 16-17u toch wel heel bijzonder is en alleen maar uit het ziekelijke brein van een ambtenaar (of een provinciegouverneur) kan komen. Gisteren een grote betoging met rellen, vandaag 'toevallig' een stroomonderbreking in een relatief groot maar economisch niet al te belangrijk gebied. Waarschijnlijk krijgen alle overheidsdiensten nu een nota met de aandachtspunten. Het moment dat het hele land plat gaat lijkt nu plots een heel stuk minder gek.

     

    Hoe meer ze ontkennen, hoe verdachter?

    http://nieuws.vtm.be/binnenland/115254-niets-te-maken-met-stroomtekort

  4. Ik snap nog steeds niet hoe jullie berekenen dat accu systemen nog niet rendabel zijn?

    In mijn berekening, wel zelf alles aansluiten, is het breakeven punt ergens bij de 10-15 jaar ( zo uit mijn hoofd heb het ergens in het forum gezet).

     

    Als de energieprijzen 50 procent hoger worden.... Tja dan wordt het voor iedereen rendabel.

    Enige probleem is dat je nu even 15 - 20 Keuri moet ophoesten...

     

    K a n s

     

    Het probleem zit 'm vooral in de levensduur van de batterijen. Die zijn 1) prijzig per kwh gezien en 2) zijn er telkens aanzienlijke omzettingsverliezen voor op- en ontladen. Als je die gaat meenemen in de berekening dan kom je er niet. Het enige wat ik kan bedenken om de investering haalbaar te maken is het fors naar beneden halen van je verbruik. En het gebruiken van batterijen (eventueel van een elektrische auto) die je laat financieren door iemand anders (vb Renault - huur batterij). Zo verleg je het risico al is het maar de vraag of je de batterijen als buffer kan gebruiken. Heb je een eigen bedrijf, dan kan de batterij van een elektrische heftruck uitkomst bieden.

  5. Een gewone moestuin werkt prima, waarom zou die niet werken in een park?

     

    Daken ben ik minder voorstander van, door het ontbreken van een echte bodem blijf je meststoffen en pesticide je dak op slepen. Maar ja, organisch biologisch tuinieren is een dingetje van mij. :)

     

    Er zijn ook nog andere mogelijkheden zoals kiemen. Dat lijkt me ook leuk. Moet ik eens gaan proberen.

  6. Ik heb al veel gelezen als bezoeker en ofwel is het me ontgaan ofwel heb ik verkeerd gezocht maar ik vroeg me af of urban farming niet iets is voor preppers. De meesten van ons leven in de stad of aan de rand van een grote stad. Ruimte wordt schaarser. En dan zijn er vast wel wat mogelijkheden maar als iedereen met een tuintje begint is het misschien niet helemaal productief. Zou een urban farm in leegstaande gebouwen of op daken of plantsoenen en parken geen mogelijkheid ?

     

    Zoiets ongeveer :

     

    urban-farm.jpg.88562466e9a5c444309ed99f2c3e2714.jpg

     

    http://popupcity.net/top-5-of-the-greatest-urban-rooftop-farms/

  7. Ik heb al een paar doosjes latex handschoenen gekocht (Aldi) en wat veiligheisbrilletjes (ook handig voor klussen). Waar kopen jullie ontsmettingszeep en hoeveel kost die ? Ik keek al bij Aldi, Lidl en Action maar vind geen zeep die aan mijn verwachtingen voldoet. Ik wil graag een litertje of 5 als handontsmetting, in aanvulling van de flessen 'eau de javel' die ik heb staan.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...