Ga naar inhoud

owlhead

Lid
 • Aantal items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

owlhead's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

28

Community reputatie

 1. Wat al een tijd aan de gang is valt onder economische oorlogsvoering. Pas als dat niet lukt of een van de partijen in het nauw zit dan gaan de handschoenen uit.
 2. Vraag me af welk land als eerste besluit om een basisinkomen in te voeren. Moet er eerst een re-set volgen na een SHTF scenario of kunnen we nog van onze geschiedenis lering trekken ? Steeds meer mensen zijn alleen nog bezig met overleven zonder prepper te zijn. De dagelijkse zin en onzin van stressen om primaire zaken te betalen, de zorgen, het kapitalistische (greed) brainwashen van kinderen op school etc. Nederland was een van de weinige landen die het voor elkaar had totdat de afbraak is begonnen om een nieuwe "Reich" in te voeren. Ditmaal zonder geweld maar met economische oorlogsvoering, lobby en nationale politici insmeren met geld om het idee te verkopen met uitzicht op een baantje in de EU machine. Het maakt niet uit wie we kiezen, er wordt niet geluisterd naar de mensen. Privatizeren, marktwerking en zich bemoeien met andere landen terwijl het in de achtertuin aan het roken is. Kan iemand op reset duwen, systeem is vastgelopen maar sommige programma's hebben het niet door ?
 3. Jaren terug zag je mensen heel snel anderen voor gek uitmaken, aluhoedjes noemen. Ik merk nu dat nogal wat van die mensen bijgedraaid zijn, vooral na 2008 is het snel gegaan. Bedoel trouwens niet de mensen die denken dat een grote ruimteschip hun komt redden en dat ze in hun dromen met aliens communiceren :-)
 4. De perfecte prepper bestaat niet. Als prepper maak je gemiddeld meer kans dan joe sixpack die extra diensten draait om de nieuwste iphone te kopen
 5. Klopt. Ook veel ouderen in Duitsland moeten nog een bijbaantje nemen om rond te komen.
 6. Bedankt ! Zou super zijn, vooral weg van huis en buitenland zou het schelen
 7. Jammer dat de EU er niet voor de normale man / vrouw is anders was ik voor. Nu zijn het vooral banksters and puppets die aan de top staan met af en toe een bot naar de burger gooien om ze rustig te houden. Verwacht eigenlijk dat de fransen de eerste zullen zijn die Brussel de deur uit gooien.
 8. @Enki Precies en google heeft trouwens recent aangekondigd sites die volledig SSL gebruiken iets meer ranking toe te gaan kennen. Niet dat google me eigenlijk interesseert, maar na wat er in de laatste jaren aan het licht is gekomen is het belangrijker dan ooit om ook aan je prvacy te denken. Hoeft niet extreme vormen aan te nemen, maar kan ook geen kwaad. Wat betreft overheden, die komen en gaan, misschien als er een tijd aanbreekt dat wat nu nog legaal is straks niet meer dan hebben ze een mooie zee van data zonder ook maar een hand om te draaien. Dus denk vooruit en al helemaal als prepper. Tor is ook goed om in prepper kennis te hebben. Hoe je veilg met elkaar kunt communiceren als SHTF maar ook ervoor is belangrijk. Vooral in een tijdperk waar digitaal centraal staat en vrijwel zeker een rol gaat spelen in SHTF scenarios. Zoals eerder is gezegd, SSL beschermt communicatie van gevoelige gegevens. Staat los van data encrypted opslaan en wie daar bij kan komen. Wil je ook nog de data end to end encrypten incl opslaan dan kun je bijv PGP gebruiken. Dan maakt SSL niets meer uit trouwens. Dus de attitude van "ik heb niks te verbergen dus ..." werkt niet in deze nieuwe wereld.
 9. Zo te zien heeft SSL nogal wat losgemaakt. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat het zo'n probleem is om SSL te gebruiken. Stukje privacy tijdens het inloggen en PM is mooi meegenomen. Argument dat de PM voor wapenhandel gebruikt kan worden is mogelijk maar niet slim. De PM berichten kunnen altijd in de database opgevraagd worden door de serverbeheerders als het moet. Maar ook zonder SSL kun je gewoon met PGP berichten vercijferen en via PM aan elkaar sturen en dan zijn ze ook voor de serverbeheerders en iedereen op de route onleesbaar. Maar goed wil niet hierover doordraven. SSL is niet de heilige graal wat je tegen alles kan beschermen, maar wel weer een laagje wat helpt. Met alle respect, preppers + veiligheid + privacy zijn met elkaar verbonden, vandaar mijn suggestie :-)
 10. Weet niet of dit de juiste plek is voor een suggestie. Is het mogelijk om SSL voor preppers.nl te gebruiken ? Publiek forum, maar bijv login gegevens en priveberichten zijn dan beschermd. Kost geloof ik iets van 9 euro per jaar dus schade valt te overzien
×
×
 • Nieuwe aanmaken...