Ga naar inhoud

foreigner

Lid
  • Items

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door foreigner

  1. Wat verder vreemd is, is dat wederom de Franse inlichtingendiensten één van de daders kende, maar toch niet kon voorkomen dat hij hierin meedeed, net als bij Charlie Hebdo. Wederom waren de daders binnen 24 uur bekend. Er is blijkbaar iets verandert in het handboek voor de terrorist: Maak het de inlichtingendiensten van de slachtofferlanden niet te moeilijk, laat weten wie je bent.

     

    In mijn familie hebben we wel eens aangifte gedaan tegen iemand voor mishandeling. De politie gaf te kennen dat deze persoon een hele waslijst mishandelingen op zijn naam had staan, echter nooit ernstig genoeg om langdurig opgesloten te worden. Het wachten is tot deze persoon iemand vermoord.

     

    Volgens mij is dit bij "gewone" criminelen vaak zo. Iedereen weet het, maar de bewijzen ontbreken of de bewezen feiten zijn net onvoldoende. Jaren later gebeurd er dan iets ernstigers en dan is het "zie je wel, ik wist het wel!". Iets soortgelijks stel ik me bij dit soort terroristen ook voor. Ze doen allerlei verdachte dingen, een paar kleine feiten kun je ook echt bewijzen maar je hebt niets om ze permanent onschadelijk te maken.

     

    Er is wel eens kritiek op de FBI dat ze labiele mensen opstoken om toch vooral een bom te bouwen zodat ze ze vervolgens kunnen arresteren voor het voorbereiden van een aanslag. Wellicht toch iets om over na te denken..

  2. Of het nep is of niet, is helemaal niet ter zake doende.

    Het is alsof een dief bij een inbraak een visitekaartje neerlegt, als zijnde, ik was het.

    Als je van plan bent jezelf op te blazen, waarom heb je dan überhaupt een paspoort bij :confused:

     

    Dat soort zaken blijf ik vreemd vinden.

     

    Als je aan een gecoördineerde operatie meedoet wil je niet te laat komen omdat je je bij een verkeerscontrole of ander klein oponthoud niet kan identificeren. In Frankrijk geld immers een identificatieplicht. Het lijkt mij juist voor de hand liggen dat je je in de aanloop naar zo'n operatie voorbeeldig gedraagt en met al je papieren op zak loopt.

  3. En onze wereldleiders zijn allemaal weer "shocked". Decennia lang het midden-oosten in puin schieten, de vluchtelingen van daar hier uitnodigen en dan zeggen dat je "shocked" bent dat er wraaklustige types tussen zitten. Bah, wat een walgelijke acteurs, echt.

     

    Als we vinden dat we daar belangen te verdedigen hebben of een gevaarlijke leider weg willen hebben, allemaal prima, maar wees dan gewoon eerlijk en praktisch en bereid je eigenlijk bevolking goed voor.

  4. Het trieste is dat dit soort dingen vaak gewoon openlijk worden toegegeven door de betrokkenen (zij het vaak achteraf en niet op de voorpagina) maar dat mensen het simpelweg niet willen geloven. Als je wat oudere zaken noemt (zoals WMD's in Irak) geloofd iedereen je direct, maar pak je iets recenters dan is het opeens allemaal onvoorstelbaar, alu-hoedje en mafkees. Alsof er ook maar enige aanleiding is om te denken dat de overheden zich opeens hebben gebeterd.

  5. Draai het voor de gein eens om. Het verbieden om GEEN religie aan te hangen, dat zou ook niemand accepteren.

     

    Huh?! Je hebt op zich een goed verhaal, maar de logica van deze uitspraak ontgaat me. "Het verbieden om NIET je vrouw te verkrachten zou niemand accepteren dus verkrachten van je vrouw moet maar legaal zijn."?!

  6. Ik heb de originele Chinese post op het Tianya forum gelezen. De poster hiervan plaatst continu allerlei nieuws en daarmee samenhangende theorieen. Geheid dat er een keer een van zijn complotjes waarheid wordt.

     

    Overigens is een populaire theorie op dit forum dat veel van deze events (MH370, MH17, QZ8501, maar ook de protesten in Hong Kong en Filipijnen, de onderzeeer bij Zweden, en de druk op Thailand om een spoorproject te cancelen etc.) een strategie van de VS zijn om te pijlen welke landen aan welke "kant" staan en hoeveel lef ze wel of niet hebben om de gekozen kant te verdedigen. Dit met het oog op een toekomstige wereldoorlog. Belangrijk argument hierbij is dat de getroffen landen (China, Maleisie, Australia, Nederland, Indonesie, Zweden, etc.) tot noch toe een relatief neutrale of onduidelijke positie innamen.

  7. Wanneer mensen eenmaal hun vrijheid hebben gehad, kun je deze moeilijk weer afpakken (zonder geweld). Dat zullen ze nooit accepteren.

     

    Onder brits regime heeft de bevolking van Hong Kong nog nooit zelf een leider mogen aandragen of kiezen. China heeft nu aangegeven dat de bevolking dit vanaf 2017 wel mag, mits de aandragen kandidaten door Beijing goedgekeurd worden. Hoe je het ook went of keert is dat een verbetering ten opzichte van de bestaande situatie. Er is niks dat ze eerst wel hadden en dat nu opeens wordt afgepakt.

     

    De bevolking is echter zwaar teleurgesteld omdat eerdere beloftes van China suggereerden dat Hong Kong volledig vrije verkiezingen zou hebben, zonder deze "keuring van kandidaten" door Beijing. Het vertrouwen is daarmee ernstig geschaad en de bevolking vraagt zich nu af welke beloftes er nog meer verbroken gaan worden.

     

    Het initieel agressieve optreden van de politie en het rondlopen van mandarijn sprekend tuig zijn daarbij olie op het vuur. De Hong Kong'er realiseert zich opeens dat hij gewoon in China woont, dat alle vrijheiden en rechten die hij dacht te hebben niet meer zijn dan een gunst, en dat hij volledig is overgeleverd aan de willekeur van Beijing.

  8. Fuck The EU is precies de kern. Dit is Industrieel Militair Complex 2.0 - maak je borst maar nat. Kans op escalatie 87%.

     

    Dat doet me afvragen of Obama en Putin niet gewoon achter de schermen samenwerken..

     

    Rusland kan zijn gas aan China kwijt en de geïmporteerde producten die ze nu missen - mocht de EU de sancties überhaupt lang volhouden - zijn elders nog wel vandaan te halen. Putin houd er een vakantieparadijs en een hoop goede PR (in de voor hem belangrijke landen) aan over. (Zou Disneyland Crimea deze zomer niet open gaan?)

     

    De Amerikanen worden straks onze gasleverancier, zowel direct als via het midden-oosten, en hebben ons daarmee in een flinke houtgreep. Toch ook de moeite waard.

     

    Iedereen wint, behalve de EU en de burgers in Ukraine. Ik heb het graag mis.

    • Leuk 1
  9. En wie of wat is Maleisië dan? Kun jij het op een blinde kaart aanwijzen? Ik niet. Welke Amerikaanse analisten? Geen melding van een BUK? Wordt er in het rapport wel melding gemaakt van straaljagers?

     

    Vreemde site. Ze geven geen link naar het artikel dat ze beschrijven - bestaat het uberhaupt wel? Ga ik zelf kijken op de website van de New Strait Times dan gaat het er een stuk genuanceerder aan toe: http://www.nst.com.my/node/31612

  10. Nee dan gaan we straks allemaal met een chipding rondlopen ofzo. Al je geld op 1 chip, is die los, ben je met 1 verlies al je geld kwijt (met je portemonee ook, maar daar kan je ook iets uit verliezen ipv de hele portemonnee. Zit deze in je lijf, dan sluit ik niet uit dat het aantal moorden flink zal stijgen.

     

    De chipknip gaat er eind dit jaar uit, dus een chip met "geld erop" verliezen is er straks niet meer bij.

     

    (Ter verduidelijking: de nieuwe NFC betalingen werken anders. Er staat geen geld op een chip maar je maakt gewoon gebruik debit (pinpas) of credit kaart. Het verschil is dat je debit/credit kaart in de cloud zit en niet in je portemonnee. Een pincode (of wachtwoord/vingerafdruk) blijft ook gewoon van toepassing. Afhankelijk van je bank of eigen voorkeuren kun je kleine bedragen zonder pincode doen, maar als je dat onveilig vind zet je de limiet op 0 euro.)

  11. Wellicht moeten er voor zulke situaties burger initiatieven komen. Overheid en gemeenten doen niets dus...

     

    Van de overheid hoeven we niet veel te verwachten. Kijk hoe ze omgaan met bepaalde zigeunerkampen: eens in de zoveel tijd een grote inval met een zware overmacht aan ME'ers, maar van dagelijkse handhaving komt al lang niks meer terecht.

  12. Met uitzondering van dodelijke traps zal een booby-trap een hongerig en wanhopig iemand denk ik niet tegenhouden. Misschien zelfs ongewenste aandacht trekken. Zelf denk ik dat het zinniger is om een alarmeringssysteem te bouwen zodat ik mijn spullen snel kan verbergen als er iemand aankomt.

     

    Voor mij het simpelste is waarschijnlijk het her-gebruiken van de bewegingsdetectoren in mijn tuinlampen en deze op een lampje in huis aansluiten. Als deze electronische oplossing niet mogelijk is dan misschien wat visdraad met een kattebelletje? Het is lastig creatief zijn zonder de exacte situatie te kennen.

  13. De oranje bollen die ik heb gezien en gefotografeerd kwamen soms alleen, soms in groepen. En bewogen zich onhoorbaar en met grote snelheid voort. Ook tegen de wind in. En met een onregelmatig patroon

    In 15 seconden van volledig west, naar volledig oost.

     

    Verklaring ?

     

    De wind is niet op elke hoogte hetzelfde. (Vertical wind shear.)

  14. Die lampjes in de video van de eerste post lijken op stads of wegverlichting die aangaat.

     

    Die lichtjes 's nachts lijken langs te schuiven met exact dezelfde snelheid en in dezelfde richting als de aarde in het overdag deel van de film. Wat mij betreft zijn het dus inderdaad lichtjes die vanaf de aarde afkomstig zijn en niet iets wat vliegt. Wat wel vreemd is dat alleen deze lichtjes zo opvallen - maar dat kan misschien door de bewolking komen.

  15. Ik denk dat een dergelijke wake-up call maar weinig mensen echt wakker zal maken. Een heleboel mensen zullen boos worden op de overheid en afhankelijk van de ernst van de situatie zal die aftreden. Deze nieuwe (of bestaande) overheid beloofd een beter rampenplan, trekt daar een dik jaar voor uit en creëert wat extra voorraden op militaire bases of andere halve maatregelen. Vervolgens is het alweer lang genoeg geleden dat het gros van de mensen er niet meer over nadenkt. Wacht een jaartje of vijftien, bezuinig op van alles en nog wat en niemand rept een woord over het terugdraaien van de eerder genomen maatregelen.

     

    Zelf verantwoordelijkheid nemen is voor de meeste mensen helaas echt de allerlaatste optie en die komt denk ik pas in een echte SHTF.

  16. Maar goed dat is afwachten op de mening van de echte expers ter plaatse.. als ze er ooit komen.

     

    Er staat ze een lastige taak te wachten. Deze foto's suggereren dat men dingen uit elkaar loopt te halen:

     

    En dan natuurlijk nog de berichten dat er mijnen "dichtbij" de crashsite worden gelegd.

  17. Hoe meer mensen er preppen hoe minder dit probleem speelt omdat er dan meer materiaal te delen valt. Vanuit die optiek zou ik dus vooral doorpreppen, zelfs als je je materialen niet kunt spreiden over meerdere locaties of anderszins beschermen.

     

    Ook betekend een brand niet meteen het einde van je woning en alles wat zich daar in bevind. Als je je spullen goed inpakt kun je ze in elk geval beschermen tegen rook en waterschade.

     

    In mijn persoonlijke situatie denk ik dat spullen onder de fundering van mijn huis of in een begraven vat in de tuin redelijk veilig zijn mocht er band uitbreken.

  18. Kijk eens aan! Kijk eens aan! De separatisten hebben geen luchtmacht! De schampschoten op de bovenkant van de vleugel wijzen bovendien naar de cockpit. Uiteraard moet Kiev dit bewijsmateriaal vernietigen. Dat heeft nu een acute prioriteit.

     

    Die Duitse piloot heeft een aardige theorie te pakken. Met name het verschil in schade tussen de cockpit en de rest van het vliegtuig is erg opvallend en niet te ontkennen. De foto's van Jeroen Akkermans (incl. cockpit en schampschot foto's) lijken in elk geval deze observatie te ondersteunen: https://www.flickr.com/photos/jeroenakkermans/

     

    Ongetwijfeld kan iemand ons vertellen hoe een Buk eenzelfde verschil in schade kan veroorzaken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...