Ga naar inhoud

drempler

Lid niveau 2
  • Items

    37
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Alles dat geplaatst werd door drempler

  1. Dit is ook gewoon bedoeld om een korte stroomuitval van een aantal uur op te kunnen vangen en daarvoor voldoet het prima.
  2. De capciteit van de accu is 11a 11x36=396watt de kachel verbruikt 35watt uur die 396watt is ook het daadwerkelijke vermogen wat uit de accu te trekken is. Wanneer ik de accu volledig leeg trek blijft er met het verlies van het omvormen ongeveer 309watt over dit heb ik getest aan de vermogenstester. 309/35=8.82 uur (dit is ex de 2min starten a 375watt)
  3. De capciteit van de accu is 11a 11x36=396watt de kachel verbruikt 35watt uur die 396watt is ook het daadwerkelijke vermogen wat uit de accu te trekken is. Wanneer ik de accu volledig leeg trek blijft er met het verlies van het omvormen ongeveer 309watt over dit heb ik getest aan de vermogenstester. 309/35=8.82 uur (dit is ex de 2min starten a 375watt)
  4. Ik ken iemand met zon stroom loze pellet kachel en die valt het behoorlijk tegen. Die dingen zijn ook veel minder efficient dan de geblazen versie (met ventilator) het voordeel van een pelletkachel is nu juist net dat je hem op de timer kan zetten en dat je een hele hoge efficientie hebt per KG houd wat er in gaat.
  5. Ik was zoekende naar een oplossing voor mijn verwarming (pellet kachel) om deze bij kortstondige stroomuitval draaiende te kunnen houden, het komt hier toch al gauw een paar keer per jaar voor dat de stroom uitvalt voor maximaal 1 uur. Als het dan buiten vriest en de kachel gaat uit is dat niet echt prettig. De aggregaat klaar maken starten aftanken etc kost soms meer tijd dan de daadwerkelijk uitval. Ik zad dus te denken aan het kopen van zo'n powerpack/powerstation met een 230v uitgang maarja die dingen moet je ook bijhouden qua lading etc kosten toch snel 300-400 euro, en je zult atijd zien dat het laden in de vergetenheid raakt en hij leeg is wanneer je hem nodig bent. Dus ben ik gaan denken aan een andere oplossing, en deze gevonden in de accu van een ebike. Heel veel mensen hebben een ebike thuis (waardoor de meeste dit dus gewoon na kunnen maken) en deze accus zijn vaak vol, omdat ze dagelijks gebruikt worden zo ook hier. Mijn setje bestaat uit een 36v e-bike accu deze spanning vorm ik doormiddel van een 40A dc naar dc converter om naar 12v: https://nl.aliexpress.com/item/1005007382545205.html Deze 12v gaat dan weer in de 12v naar 230v omvormer en zo komt er aan de stekker ingang 230v uit waar o.a. dus de pellet kachel op kan draaien, de gebruikte accu is 396watt de kachel verbruikt zon 35watt wanneer hij draaid (eerste 2 min 375watt met start) in al het omvormen is natuurlijk wat verlies uiteindelijk blijft er ongeveer 300watt bruikbaar vermogen over. De kachel kan hier dus een uurtje of 6-8 op draaien, afhankelijk hoe hard de kachel branden moet. Ik heb het allemaal op een statiefje gemaakt maar dit is natuurlijk helemaal niet nodig, het kan ook heel simpel door de kabels van de dc naar dc omvormer rechtstreeks in je accu uitgang te stoppen en hem dan aan te sluiten op de 12v naar 230v omvormer.
  6. Lijkt pirma inderdaad. Het meeste ingeblikte wat ik zie is in de richting van roggenbrood, daar heb ik al is het een en ander van geprobeerd en is na mijn mening wel redelijk te doen. Maar het volkoren of witte brood zoals wij dat kennen en dan ingeblikt is echt niet te doen althans naar mijn smaak.
  7. Heb je een Heb je een foto van die pan? Heb zelf geen feestboek.
  8. Ohja nog een tip, ik weet niet of je radio ontvangst of zend apparatuur gebruikt? Maar deze kachels storen behoorlijk op de lagere radio ferquenties laten we zeggen vanaf 400khz tot 30.000 khz. Ontvangen in die ferquentie bereik is dus wat lastig door de storing van de kachel (de motor en electronica) en de omvormer (voeding) de FM ombroep band is doorgaans geen probleem mits je de radio een paar meter bij de kachel etc vandaan blijft houden.
  9. 100-200 euro? Deze kosten 75 a 80: https://nl.aliexpress.com/item/1005007870241203.html Ik weet niet of je een 230v aansluiting hebt op de plek waar je hem wilt plaatsen maar je zou zo lang ook gewoon en 12v voeding kunnen gebruiken. Die van mij draaid al jaren op zo een als deze: https://nl.aliexpress.com/item/33051556213.html Een oude 230v kabel met daaraan een stekker heb je vast wel ergens over (van ene pc ofzo) en nog twee draden voor de + en - 12v vast ook wel. Ik heb een 20A versie maar een 15a moet ook voldoende zijn, neem geen 10 die zou het wel kunnen doen maar loopt dan met het starten echt op zijn tenen. Accu kun je dan later gewoon bij kopen. Een lood accu kun je in princiepe (okal is het niet de beste manier) rechtstreeks via deze voeding laden, valt het stroom uit neemt de accu het automatisch over. Zo heb ik op die van mij een klein 12v bromfiets accutje werkt ook al jaren, deze kachels vinden het namelijk niet prettig om tijdens het draaien ineens van het stroom af te gaan en uit te vallen de electronica binnenin raakt dan oververhit.
  10. Heb je een auto, bromfiets, scooter of iets anders wat je redelijk veel gebruikt en op brandstof loopt? Neem dan een agregraat die op dezelfde brandstof draaid. Waarom? Je hebt uiteraard brandstof voor je agregaat nodig, je moet hier dus voorraad van hebben brandstof is niet oneindig houdbaar. Wat je dus gaat doen is je tankt een of beter meerder jerrycans met brandstof na het verstrijken van 3 maand gooi je de brandstof in bijvoorbeeld je auto en vult de jerrycan weer met verse bij de pomp. Een diesel aggregaat heeft doorgaans een groot vermogen (althans ik ben nog geen kleine tegen gekomen mocht iemand er een weten hoor ik het graag) een benzine heb je vaak ook in kleine vermogens een agregaat die 2000watt piek en 1000watt continu draaien kan is ruim voldoende om de koelkast, diepvries en wat andere electronica op te laten draaien en doordat het vermogen lager is is het verbruik van brandstof ook lager. Verder koop een jerrycan ASPEN brandstof, doe dit in de tank van je aggregaat. Waarom? Gewoone brandstof vergaat, en verstop bij stilstand onderdelen van je agregaat waardoor hij niet meer wil starten als het moet. ASPEN doet dit niet althans niet in de korte tijd dat gewone pomp brandstof dit doet. Ik koop zelf elk jaar een nieuwe kan ASPEN en ververs dit dus voor die van vorig jaar, wat dan nog in de tank zit maak ik gewoon op doormiddel van de aggregaat te laten draaien met hierop een elektrisch kacheltje aangesloten zo levert de brandstof in de winter nog een beetje warmte op en is het niet geheel weggegooid. Benzine agregaten zijn er in 2takt (klint als een bromfiets) en een 4takt (klinkt als de grasmaaier) let erop dat je bij de 2takt ook mengsmerings olie in voorraad hebt en voor de 4takt motor olie. En vergeet niet de agregaat af en toe (ik doe elke 3 maand) even te laten draaien voor 10/15 min met daarop bijvoorbeeld iets wat een paar 100watt stroom verbruikt (bijvoorbeeld zoals mijn elektrisc kacheltje) , zo blijft hij het doen en krijg je ook gevoel bij het ding hoe hem te gebruiken.
  11. Ik gebruik peteroleum stellen voor iets anders dan eten op te koken. IK heb zon oude met twee lonten waar dus een voornamelijk geel vlammetje af komt net als een olie lamp. Die dingen roetten nogal en echt heel veel hitte komt er ook niet af. Ik heb deze is besteld op aliexpress: https://nl.aliexpress.com/item/4000966405522.html De bouw kwaliteit is erg laag, lees slechte afwerking goedkope kwaliteit en erg dun blik. Maar de brander die erop zit is wel ene stuk beter, er komt een blauwe vlam af en wordt erg heet, de brander is te vergelijken met die van peterloleum kous kachels. Voor de 21 euro die ik destijds betaalde is die eigenlijk nog wat te duur vindt ik maar als zo'n ding van een wat betere kwaliteit gemaakt wordt en hij kost ergens rond de 30 tot 45 euro heb je hier een prima brander voor relatief weinig geld.
  12. Ik zie net dat gerard de exacte ontlaat mogelijkheden per accu hier boven genoemd heeft.
  13. De china variant ook gevonden: https://www.tigerexped.de/dieselofen-sibirien-2kw
  14. Je hebt ook scheps diesel kachels bijvoorbeeld deze van dickinson, je hebt er ook een chinese uitvoering van alleen kom ik niet op de naam ik dacht dat die zo rond de 1100 euro zaten. Het verbruik van deze kachels licht wel hoger dan de standkachels maar verbruiken geen stroom. Ook is d warmte opbrengst lager per liter. Ik heb zelf ook zon diesel standkachel en toevallig twee week geleden het verbruik getest, op stand 2.0 (hertz) met continu gebruik (dus 1x starten totdat ik hem uitzet) verbruikt de kachel ongeveer 265watt stroom in 24 uur.Op stand 2.0 is het diesel verbruik ongeveer 3,9 liter zeg 4 liter per 24 uur. Ik zou gaan kijken voor een goede accu pack (zo'n all in one ding met 230v, 12v en usb uitgang) met bijvoorbeeld een zonnepaneel die redelijk snel laden kan (neem een die laden en ontladen tegelijk kan). Daarbij een klein aggregaatje, een simpel aggregaatje koop je voor ruim onder de 200 euro dan heb je uiteraard geen topper maar voor de handige harry met gevoel voor brandstof motoren prima te gebruiken. Je kunt natuurlijk ook een losse lood accu, of AGM accu pakken die zijn in aanschaf relatief goedkoop maar doorgaans kun je ze maar voor de helft leeg trekken (als je ze lang heel wil houden) dus zeg een 100ah accu kun je voor 50ah ontladen (bij een 12v accu 50ah x 12v = 600watt de kachel kan hier dus iets meer dan twee volle dagen op draaien, wanneer de omstandigheden goed zijn) een lithium accu kun je verder ontladen maar zijn weer duurder en zijn een daarvoor speciale lader nodig. Of te wel overal zitten mitsen en maren aan, maar naar mijn idee zijn die china stand kachels perfect. Voor 75/80 euro heb je er een, ik heb die van mij zon 6 jaar geleden gekocht en in de winter wordt hij dagelijks meerdere uren gebruikt en nooit echt noemenswaardige problemen gehad. Recent heb ik hem vervangen voor een nieuwe omdat de lagers in de motor slecht werden en het display wat kuuren kreeg. Wat wel belangerijk bij deze dingen is dat je ze niet te veel op een lage stand (lager dan 2.0 hertz) laat draaien en een zo kort mogelijke uitlaat met weinig boschten gebruikt anders kolen ze vrij snel dicht. Stand kachel die ik heb: https://nl.aliexpress.com/item/1005007870241203.html
  15. Heb je het rooster aan de achterkant toevallig al gecontroleerd, onze qlima gaf dat probleem ook en wat bleek het rooster zad vol stof.
  16. Heb er zelf geen ervaring mee maar naar mijn beoordeling ziet het er prima uit, hoe lang is zoiets houdbaar? En wat doet het met de vitamines etc die erin zitten?
  17. Ik weet niet of je de mogelijkheid hebt om een paar regentonnen neer te zetten? Of een IBC vat van 1000L. Ik heb hier een filter aangeschaft: https://www.aqualogic.nl/ Zijn na mijn mening prima te betalen en maken van vervuild water gewoon schoon drinkwater. Uiteraard hoe schoner het water is hoe langer zon filter mee gaat.
  18. Wekken of cannen zoals ze in america veel doen is zeker een goede manier alleen ontbreekt het mij gewoon aan tijd maar vooral het materiaal al is dt tegenwoordig niet heel duur meer, vandaar dat ik iets kant en klaars zoek. Vandaag de producten van kaas en worst binnen gekregen. https://www.kaasenworst.nl/vlees-in-blik-biologisch-vlees-in-blik.html Dit was een keer en nooit weer, ik had drie sorten besteld hamburgers, kipfilet en gehaktballen. De verkoper heeft het volgensmij gewoon opgeslagen in een schuurtje ofzo, de blikken waren vuil, en de goating was geoxideerd en zelfs verroest. De gehaktballen en de kipfilet hadden roest rondom de bodem en deksel. Deze roest wasdusdanig dat bij de gehaktballen het blik zelfs een beetje lekte en de inhoud dus bedorven was (stonk de tent echt uit) ook de kipfilet rook niet echt fris meer, de hambrugers heb ik nieteens geprobeerd maar ook zo de container in geknikkerd.
  19. Hellaas, de slagers hier in de buurt zijn geen echte slagers maar gewoon "speciaal zaken" die allemaal hetzelfde product verkopen. Ik heb zojuist hier is wat besteld: https://www.kaasenworst.nl/vlees-in-blik-biologisch-vlees-in-blik.html Poiesz zal ik ook is naar kijken.
  20. Zover ik het zie is dat een rauw vlees pakket, ik zoek echt kant en klaar kwaliteits vlees in blik.
  21. Hallo, Iemand nog tips voor vlees conserven? Ik moet binnenkort mijn oude voorraad opmaken/vernieuwen. Afgelopen week heb ik deze geprobeerd: https://www.ah.nl/producten/product/wi570293/coertjens-gehaktballen-in-tomatensaus https://www.ah.nl/producten/product/wi400377/salland-boterhamworst https://www.ah.nl/producten/product/wi320847/salland-ham De gehaktballen en de ham zijn warm echt prima te doen, bothermaworst is tot nu toe de beste die ik tot nu toe uit blik heb gehad. Maar het blijft het echte typische kant en klare seperatoren vlees misschien heeft er iemand een tip voor een hoge kwaliteit ingblikt vlees product?
  22. ik gebruik deze brander met hieraan een 220 grams butaan gas patroon. Het verbruik na een anderhalf uur is zo'n 45 a 50 gram gas, met een patroon kun je dus ongeveer 4 broden bakken aangezien de gasdruk lager wordt naarmate de patroon leger wordt en hierdoor de vlam grote zakt. Brander komt van aliexpress en kost zo ergens tussen de 10 en 15 euro. Branders gebruik ik al jaren op de piezo onstekers na nog nooit problemen mee gehad. Maar gewoon aansteken kan natuurlijk ook.
  23. 500gram tarwemeel zakje gist (7 gram) 350ml water (lauw warm) 1 theelepel zout (of iets meer als je van wat zouter houd) Stap 1 doe de 500 gram meel in een kom, voeg hier de zout aan toe roer het goed door. Stap 2 doe de gist in het lauw warme water en roer het door Stap 3 giet het water met gist op het meel roer het goed door en kneed het daarna goed Stap 4 laat het geheel een half uur tot drie kwartier rusten (bij kamer tempratuur) in de kom met hieroverheen vochtige theedoek of iets dergelijks Stap 5 kneed het gerezen deeg nog een aantal keer goed door, doe dit bijvoorbeeld op een dienblad met hierop wat meel gestrooid. Stap 6 Leg het deeg in de omnia bakvorm (welke je vooraf in hebt gevet met boter of iets dergelijks) en verdeel het gelijkmatig. Stap 7 Zet de bakvorm op de brander, steek hem aan en 2 minuten op een hoge stand voorverwarmen (met de bakpan er dus op incl. deksel), daarna c.a. 1 uur en 20 minuen op een laag vlammetje laten bakken. De tempratuur van de deksel (rond de knop) ligt rond de 140-180 graden Tussentijds de deksel niet van de pan nemen, dan zakt je brood in. Na een uur kan je hem wel een klein beetje openen om te kijken hoe ver het brood is, als je de deksel er dan weer op doet kun je makkelijk even een paar tellen ene stoot gas bij geven om snel de tempratuur weer omhoog te krijgen. Let wel op de gehele pan wordt loei heet! Ook de knop die op de deksel zit!
  24. dank!
  25. Kleine update, heb recent de omnia camping oven gekocht. Naar volle tevredenheid, brood bakken gaat prima in het ding. De meeste gebruikers zeggen 60min bakken maar naar mijn ervaring is dit iets te kort, ik bak op een klein camping brandertje dan moet die iets langer zo tussen 1:20 uur a 1:30 uur. Ik heb hem dan op een klein vlammetje staan waardoor het uiteraard ook langer duurd. Naar mijn mening een echte aanrader voor relatief weinig geld.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...