Ga naar inhoud

preppertocht

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

preppertocht won de laatste dag op 13 april

preppertocht had de meest gelikete inhoud!

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

preppertocht's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

6

Reputatie

  1. Dank je JJ&A, Ik houd je er aan om te gaan tinkeren met de doek wieken zodra de resultaten van deze cups erg tegen vallen. En dat zou me niets verbazen hoor. Deze cup blades zijn de minst efficiƫnte die men maar kan bedenken maar wel in mijn scenario de veiligste omdat deze het minst hard draaien. Maar ik heb goed nieuws inmiddels. Ik heb inmiddels aardig wat experimenten met de test bank achter de rug en voel me daardoor nu zelf verzekerd om maar gewoon te gaan bouwen en de PMA aan de turbine te gaan hangen zodra die klaar is. Ik heb ook inmiddels een backup plan voor het geval de resultaten toch erg tegenvallen. Dan meer goed nieuws; Die AI conversatie lijkt geslaagd. Ik krijg uit verschillende hoeken het groene licht wat betreft de achterliggende logica. Wat ik wel een beetje teleurstellend vond is dat er vanuit de wetenschaps fora uit Nederland geen enkele reactie komt. Ik dacht juist daar de juiste mensen te kunnen vinden Hebben jullie interesse om verder mee te kijken? want mijn specifieke vraag in deze thread is eigenlijk al beantwoord namelijk
  2. Dank je JJ&A. Interessante suggestie. Ik maak me best zorgen idd over het lawaai as ik dat eens ga proberen. Anyway. Kun je iets meer vertellen wat je bedoelde met "dubbel dicht gaan"?
  3. vergeef me svp als ik er engelse termen door heen gooi aangezien die niet mijn idee is. Deze komt van mensen met iig een stuk meer verstand van zaken dan ik zelf. Het idee voor de "gravity torque" test is een suggestie van elders. Ik sta geheel open voor het idee. Maar gezien ik(/we, ik doe dit allemaal niet alleen. ik krijg enorm veel bijstand van alle kanten) al zo lang still staan op hoe nu tot een waarde bepaling te komen dacht ik om het eens aan een AI te vragen. Maar ik heb uiteraard niet de inhoudelijke kennis om dit goed tegen het licht te houden. Ondanks dat dit ChatGPT 4 is en dus de meeste kans van slagen heeft is deze desondanks instaat om overtuigd te blunderen. https://chat.openai.com/share/4ffe0e3f-fa5b-415e-a453-15237c0b0439 is er hier iemand met natuurkunde verstand om dit door te lichten?
  4. De huidige status van de windturbine die ik bouw met hulp van leden op fora als deze is alsvolgt. en de testbank om de alternator te bouwen kun je hier zien. De concrete vraag die er is op dit moment is hoe kunnen we de capaciteit van de alternator testen alvorens dat hele ding te bouwen. Het zou een ramp zijn als er veel tijd en geld gaat zitten in het bouwen van de alternator om er dan uiteindelijk in de praktijk achter te komen dat hij het niet goed doet. Op dit moment denk ik aan het kortsluiten van de spoelen en dan de magneten er over laten draaien met behulp van een gewicht aan een katrol. en dan het verschil meten tussen die tijd en tussen de tijd het gewicht nodig heeft als de spoelen open staan. Hebben jullie wellicht een suggestie over hoe dit aan te pakken?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...