Ga naar inhoud

1A Auditor

Lid niveau 2
  • Items

    335
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    6

Berichten die geplaatst zijn door 1A Auditor

  1. @Roel ik zie dat je "Dictatuur" en "Burgeroorlog" hebt gekozen. Hoe zie je dat voor je. Denk je dat het partijkartel dictatoriale trekjes vertoont, of zie je juist een dreiging vanuit de recente verkiezingsoverwinnaar, of juist de andere kant. En tussen welke groepen gaat er een "Burgeroorlog" komen, en wie gaat deze beginnen, autochtonen v. allochtonen, rechts v. links, wappies v. schaappies?

  2. Op 6-2-2024 om 15:14, Roel zei:

    Dat is een mooi verhaal @Erny, maar je reinste broodje aap.

    Eigenlijk gaat er niets boven het aan de wind drogen van brandhout.

    Mits goed gestapeld doet niets de houtstapel beter drogen dan broeder wind.

    Alles waardoor je minder luchtcirculatie hebt doet daar afbreuk aan.

    Al heb je er uiteraard de nodige ruimte voor nodig en dat heeft niet iedereen.

    In dat geval zul genoegen moeten nemen met een langere droogtijd.

    Dat is niet erg, droog gaat het wel worden.

    De houtdroger van Erny is helemaal open voor de wind om doorheen te blazen, en heeft een afdak om tegen de regen te beschermen. Dit is een hele goede manier om hout te drogen.

    • Niet leuk 1
  3. Op 6-2-2024 om 17:40, Roel zei:

    Ik snap je @Paraatpaal al ga ik het (bijna) jammer vinden. Ook  uit reacties die dit forumlid ten berde spreid kun je veel leren. Wellicht niet op een manier die meteen erg veel sympathie oproept, maar toch. Hij zal waarschijnlijk beter tot z'n recht komen op site's in de V.S. en dan die in de red states. Dat is ook een manier van leven en eentje die hem denk ik beter zal passen. Maar zoals we hier in Groningen zeggen als we niet te snel moeten oordelen, "aander lu bint ook lu". (Er zijn mensen die anders denken, maar het zijn ook mensen)

    Hoe zeg je ik ben een vrijheidshatende communist zonder te zeggen ik ben een vrijheidshatende communist.

  4. Ik ben tot de conclusie gekomen dat je nooit goed genoeg voorbereid bent in materiële zin hoe goed je ook je best doet. Het heeft uiteindelijk ook geen zin. Het is veel belangrijker dat je spiritueel voorbereid en een goede relatie met God hebt voor de komende Tribulaties.

     

    Efeziërs 6:10-20

    Tenslotte, broeders en zusters: wees sterk in de kracht van de Heer. Doe de hele wapenrusting van God aan. Dan kan de duivel jullie met zijn sluwe streken geen kwaad doen. Want we strijden niet tegen mensen, maar tegen de onzichtbare leiders, machten en heersers van deze donkere wereld. Dus tegen de duivelse geesten in de geestelijke wereld. Doe daarom de hele wapenrusting van God aan. Dan kun je je verdedigen als het kwaad je aanvalt. En dan kun je ook blijven staan als je alles hebt gedaan wat je moest doen. Ga dus staan en bind om je heupen de waarheid als een riem. Trek rechtvaardigheid aan als een pantser. Wees bereid om het goede nieuws van de vrede met God aan de mensen te brengen. Dat zijn je schoenen. Houd vooral vast aan het geloof. Je geloof is je schild. Houd dat schild omhoog zodat je alle brandende pijlen kan uitdoven die de duivel op je afschiet. Zet de helm van je redding op je hoofd. Neem het zwaard van de Geest in je hand. Dat is het woord van God. En bid bovendien met alle soorten van bidden en smeken, bij alles wat zich voordoet. Laat je daarbij leiden door de Heilige Geest. Let er op dat je dat doet. Bid zonder ophouden voor alle gelovigen. Bid ook voor mij. Bid dat God mij steeds de goede woorden zal geven. Bid dat ik vol geloof en zonder vrees het geheim van het goede nieuws van God bekend zal maken. Want dat is de taak die God mij heeft gegeven en waarvoor ik nu met boeien vastzit. Bid dat ik zal zeggen wat ik moet zeggen, vol geloof en zonder vrees.

     

     

  5. Die Standkachel van mij is een drama. Veel storingen. Soms doet hij het, maar vaak niet. En als hij het doet komt er niet veel warmte van af. Ik heb nu geen tijd om er naar te kijken. Ik heb een adapter voor die EV laadpalen. Ik ga s'nachts gewoon bij zo'n EV laadpaal staan en zet een 2000 watt electrisch straalkacheltje aan. Dit kost me zo'n €8 per dag.

  6. 21 minuten geleden, Niet-vege-mckroket zei:

    Ik ben wel benieuwd, waarom specifiek een kaart met coördinaten. Wat is er mis met gewoon een goede (Nederlandse) kaart van de ANWB?

    Met coördinaten kan je posities aangeven en vinden die niet op de kaarten van de ANWB of Google Maps staan. Op zee bijvoorbeeld werken we met coördinaten.

  7. Op 1-2-2024 om 03:45, Garfield zei:

    Hoi Ted, rauwe kip vis en schaaldieren zijn idd link is ook bekend . Zuivel  gaat vaak juist goed mits vet of zuur. Tijd terug  dus oude prima yoghurt gehad en jaar oid terug n pak karnemelk van ruim 3 maanden oud maar ook nog prima. Een ieder moet doen wat die zelf wil .  Gaat mij meer om de tendens van weg gooien  zonder dat er eerst gekeken wordt of dat wel nodig is. Of pus ‘n ingrediënt is in winkel melk waag ik echter te betwijfelen 😉 Kan idd eens gebeuren dat iets er wel oké  uitziet niet raar ruikt en toch goor is bij voorzichtig proeven Heb ik bij fruit wel eens gehad plekje ruim weg snijden rest prima en lekker, maar  n andere keer gatver de gat schimmel smaak in de bek ! uitspugen  mond spoelen en weg , kan en niet leuk maar gebeurt mij maar zeer zelden en kan verder ook geen kwaad dan mits je gezond bent. 

    Als je supermarkt melk vol met pus, hormonen, en antibiotica drinkt wat ook nog eens over datum is neem je je gezondheid niet erg serieus naar mijn mening.

  8. 54 minuten geleden, JJ&A zei:

    We hebben een paar keren ook de vactinatie gehad wilden toen een tijd in Spanje doorbrengen, nog in het gebouw werd mijn vrouw niet goed de ambulange moets er bij komen en ze werd mee genomen.

     

    Voor griep pikken krijgen elk jaar een uitnodiging we hebben er nooit gebruik van gemaakt, men krijgt al te veel rommel binnen via het drinkwater en maagvulling.

     

    Ik ben nu ook dik aan de medicatie na een dikke hartinfarct, dat vinden we al erg genoeg.

    En ik gebruik ook de Mebendazol 100 mg tegen de (lege) prostaat holte kanker, en het lijkt te werken.

    Dus rommel krijgen we genoeg binnen.😒

    Je gaat een hoge prijs betalen voor je vakantie in Spanje.

  9. 2 uren geleden, Garfield zei:

    En zo wordt er jaarlijks heel erg veel, nog  prima voedsel weg gegooid  mensen zien n datum O jee weg er mee! 🤪    Kijken ruiken,   proeven.  

    Bepaalde voedselproductie zoals zuivel en schaaldieren neem ik liever geen risicos mee. Ik nam een keer een slok melk uit een pak dat over datum was. Toen was toch mooi mijn dag verpest. En met slechte schaaldieren kan dit zelfs je leven kosten.

  10. 2 uren geleden, Garfield zei:

    Hoi, voor verse melk 🥛 dus rauwe melk zo van de koe dus is t toch nog vlug 5 dagen mits in een schone emmer en gekoeld bewaard . Indrustrie zeik ( sorry echt Bwegh) gaat vaak stuk langer mee is gedeconstrueerd door micro zeef geperst vet bolletjes  met waardevolle stoffen zijn dan gesloopt en worden verwijderd Het geheel wordt verhit en of  over verhit,  kortom wit smakeloos water als resultaat waar vrijwel niets meer inzit ,waar je lichaam nog iets, aan heeft. Door deze gehele behandeling blijft t langer ‘goed’ .Mager,halfvol en vol bouwen ze door er weer n deeltje van het kapot gemaakte vet ( met waardevolle voedingstoffen inmiddels overleden dan)terug bij te gooien. Magere en halfvolle melk en zuivel producten bederven veel eerder dan ‘ volle’ . Maar 2 dagen goed is wel erg snel overleden. Was de koeling goed werd er schoon gewerkt?   uit de fles of het pak gedronken misschien? 🤔Ik kan iedereen aanraden om eens op zoek te gaan maar echte melk. Uit preppers oogpunt heb je daar natuurlijk niets aan ( melkpoeder dan ) maar je weet niet wat je proeft dan , melk op kamertemperatuur laten komen voor t drinken van de gebruikshoeveelheid tip. Echte melk bekend mee? Mogen ze die fabrieks rommel houden 🙃

    Ik heb het over 30+ jaar geleden. Toen was melk uit de supermarkt 2 a 3 dagen houdbaar in mijn herinnering. Ja supermarkt melk is troep. Zit ook vol met pus. Ik drink niet veel melk meer.

  11. 3 uren geleden, Communicator zei:

    ik ben benieuwd! ik ga hem zeker grondig testen, en als dat niet aan mijn verwachtingen voldoet zal ik dat zeker overwegen. Prijs/Prestatie is voor mij de overweging geweest om deze te kiezen. Ik heb echt wel goed vooronderzoek gedaan, en veel reviews gekeken voordat ik over ging tot deze koop.

    Het ligt er natuurlijk ook aan wat je er mee wil doen. Ik gebruik hem in mijn camperbus. Meer dan verlichting, een bluetooth speakertje, en een laptop kan ik niet lang gebruiken. Een coolbox en de dakventilator trekken de EB70 in een paar uurtjes leeg. Ik heb uitgerekend dat om alles 24 te laten draaien in mijn camperbus ik minimaal 100ah nodig heb.

  12. De nieuwe Ecoflow power stations hebben indrukwekkende specs. Er is een 100ah voor zo'n €1100 en zelfs een 300ah maar die kost wel €3600. Ze hebben ook kleinere modellen voor €400/€500. Maar ze laden allemaal heel snel op. En kunnen hoge piek spanningen aan. Als je ze in bol.com in je boodschappenlijstje zet krijg je regelmatig aanbiedingen met tot wel 25% korting. https://eu.ecoflow.com/

  13. 17 uren geleden, Ted zei:

    Jammer dat je niet eerst advies gevraagd heb. Ik heb al zo'n 2 jaar de EB70 en naar mijn mening was het een miskoop. Die 1000 watt is misleidend want de capaciteit is maar 0.6 ah. En max 300 watt/uur. En het duurt veel te lang om op te laden. Je had beter voor de nieuwe 2e generatie Ecoflow kunnen gaan. Als je hem nog terug kan sturen voor geld terug zou ik het doen.

    Ik bedoelde natuurlijk 60ah

×
×
  • Nieuwe aanmaken...