Ga naar inhoud

Lowtech_Brabo

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Lowtech_Brabo

  1. Als terroristen uit zijn op ontwrichting van de samenleving en economie en het zaaien van angst, dood en verderf, begrijp ik niet dat ze zich keer op keer alleen richten op het doodschieten van mensen waarna ze zichzelf misschien ook nog doodschieten of opblazen. Waarom richten ze zich niet op aanslagen tegen bijvoorbeeld de electriciteits- en (drink-)watervoorzieningen? Wij zijn toch niet de enigen die zich hebben verdiept in de catastrofale gevolgen die dit op een land en bevolking kan hebben? Iemand me daar een zinnig antwoord op kan geven?

  2. Ik heb goede ervaringen met goudwisselkantoor. Die zitten ook door heel Nederland. Je gelooft niet wat daar allemaal binnen komt voor aan- of verkoop. Het maakt hen helemaal niets uit, zolang je geld maar goed is. Je leeftijd maakt dus ook niets uit. Terwijl je wacht op je aankoop (de kluis zit op een slot met time-relay), kun je lekker kletsen met de verkoper. Zo krijg je ook een beetje een relatie en goede tips en leuke verhalen. Zoals ik al zei kom ik uit op ongeveer 25 Euro boven spotprijs voor een zak Nederlands zilvergeld (of 'junkzilver' zoals @AWOL het noemt) van 1389 gram bruto. Dit is precies 1 kilo zilver netto. Vandaag dus ongeveer 450-455 Euro.

  3. Betaal contant, niemand heeft er iets mee te maken wat je waar koopt. Dus geen internetaankopen, geld overmaken, Paypal, ideal o.i.d.

     

    Ga naar een betrouwbaar bedrijf waar je je aankopen meteen mee kan nemen zonder je te hoeven legitimeren (kan geloof ik tot 9000 Euro, maar ja, zoveel hebben we niet te besteden, toch?). Wel een aankoopbewijs vragen waarop precies staat wat je wanneer hebt gekocht voor hoeveel geld.

     

    Ikzelf ga naar goudwisselkantoor. Voor zilver koop ik Nederlands zilvergeld (bruto 1389 gram is precies netto 1 kilo zilver). Dit is de goedkoopste manier om zilver aan te schaffen. Na flink onderhandelen kom ik uit op ongeveer 25 Euro boven de spotprijs.

     

    Voor goud ga ik voor kleine baartjes van 5 en 10 gram. Weliswaar staat op de websites dat je veel meer per gram betaald wanneer je kleinere baartjes koopt, maar ook hierover kun je goed onderhandelen. Ik betaal per gram hetzelfde voor een 5 of 10 gram baartje als voor een 50 gram baartje.

     

    Bel vantevoren even het bedrijf op om te informeren naar de prijzen ( met een prepaid telefoonkaart die je alleen hiervoor gebruikt, we blijven achterdochtig).

     

    Hopelijk kom je hier verder mee.

    • Leuk 1
  4. We hebben ons hele huis volhangen met 6W Pharox LED lampen (dimbaar), lichtopbrengst 60 Watt. Deze zijn ooit Postcode loterij prijzen geweest, maar veel mensen wilden ze niet. Daarom zijn ze nu op Marktplaats te koop voor plm. 7 Euro/stuk. Sommige geven een wat rode gloed, andere een wat groene gloed. Als je dezelfde in een kamer gebruikt, vind ik het niet storend. In ieder geval een flinke besparing op de energierekening.

  5. Zou het dan niet juist verstandig zijn om zoveel mogelijk 'geld' te lenen bij de banken en dit te gebruiken om preps of land of onroerend goed o.i.d. te kopen voordat de boel instort? Wat gebeurt er met de schulden/leningen in geval van het instorten van fiat geld?

  6. In het boek 'Black out' van Marc Elsberg wordt geschreven dat wanneer er een stroomuitval is, de 'vaste lijn' van de telefoon nog wel zou werken, in tegenstelling tot digitale en mobiele telefoons.

     

    Nou heb ik, zoals zoveel mensen tegenwoordig, een digitaal kastje van de KPN vanwaaruit de TV, telefoon en internet wordt aangestuurd. Zonder electriciteit werken deze kastjes dus ook niet meer. Ik heb daarop een 'oude' telefoon in het telefoonstopcontact geduwd om te kijken of het mogelijk is om zo te bellen. Wat blijkt: dit is niet mogelijk.

     

    De KPN gebeld. Deze vertelden mij dat de aansluiting is ingesteld op gebruik van het digitale kastje, en er daarom niet meer analoog gebeld kan worden via het telefoonstopcontact. Als ik dat wel zou willen, dan kan het tweede telefoonstopcontact ingesteld worden op de 'traditionele manier' zodat je wel met een oude telefoon zou kunnen bellen. Kosten 15 Euro per maand extra.

     

    Zoals mijn nickname al verraadt ben ik een leek met electronica. Weet iemand of het bovenstaande verhaal klopt en hoe ik het op zou kunnen lossen zonder de extra kosten?

  7. Tip:

     

    Nu online bieden op een enorme partij legergoederen ("UNPRECEDENTED SALE OF MILITARY MEMORABILIA AND COLLECTABLES ") bij:

    https://www.troostwijkauctions.com/nl/

     

    Zie voor de kavellijsten:

    https://www.troostwijkauctions.com/nl/militaria--auction-(1)/01-18688/ (Geldermalsen)

    en

    https://www.troostwijkauctions.com/nl/militaria--auction-(2)/01-18719/ (Dodewaard)

     

    Echt van alles wat. Bieden tot 23/07/2014. Sla je slag!

     

    Groet,

     

    Lowtech Brabo

×
×
  • Nieuwe aanmaken...