Ga naar inhoud

Eendje

Lid
 • Aantal items

  16
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Eendje's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

8

Community reputatie

 1. Nog multifunctioneler dan ik al dacht😂 Zou goed kunnen hoor, dat die in de prepper wereld bekender is. Tegenwoordig liggen ze ook bij de drogist maar toch kom ik nog regelmatig mensen tegen die het niet kennen of niet echt weten wat het precies is.
 2. Let op het gaat hier inderdaad over menstruatie, ben je iemand die dit anno 2022 nog steeds een taboe onderwerp vindt? Beweeg de muis dan naar rechtsboven op je scherm en klik op het kruis symbool in de hoek. Inmiddels gebruik ik al enige tijd naar tevredenheid een menstruatiecup. De bekendheid neemt volgens mij wel toe maar toch kom ik nog regelmatig mensen tegen die er nog nooit van gehoord hebben. Dat vind ik jammer aangezien de welbekende alternatieven naar mijn mening niet ideaal zijn. Ieder heeft daarin natuurlijk haar eigen voorkeur. Dit zijn voor mij de belangrijkste voordelen: Het verminderd afval Ik vind een cup veel comfortabeler zitten Het is goedkoper (een cup gaat gemiddeld 10 jaar mee) Minder kans op infectie dan bij tampons Je kan de cup langer in laten dan tampons (fijn als je ergens bent zon der toilet bijvoorbeeld) Klein en licht item, in tegenstelling tot pakjes maandverband of meerdere tampons Nadelen: Elke vrouw is anders en er zijn dus veel verschillende modellen op de markt Het op de juiste manier inbrengen vergt wat oefening (de cup moet goed uitklappen, anders kan die een beetje lekken) In het begin is het fijn om er voor de zekerheid nog even een inlegkruisje of maandverbandje onder te doen. De cup hoef je tijdens je cyclus alleen even om te spoelen na het legen, dan kan je de cup weer inbrengen. Na afloop van de cyclus moet die even uitgekookt worden (er zijn ook speciale bakjes voor waarmee je het in de magnetron kan uitkoken). Zelf heb ik de organicup, dat is ook de enige cup waar ik ervaring mee heb. Voor wie interesse heeft, Google staat vol info over alle verschillende modellen. Ook voor vrouwen die helemaal tevreden zijn met tampons en maandverband kan het een fijn prep item zijn, mocht de rest niet meer beschikbaar zijn, dan heb je in ieder geval nog iets achter de hand.
 3. Hier (Bulgarije) lopen veel straat honden rond. Er zit een verschil in karakter van de honden. In onze straat zitten bijvoorbeeld twee grote honden (type kuddebewaker, kruising karakachan), deze trekken hun eigen plan en krijgen van een aantal mensen zo nu en dan wat te eten. Er zijn ook de angstigere honden die meer teruggetrokken leven, vaak in een roedel, en eten wat ze vinden of vangen. Beide vormen geen probleem voor mensen. De honden die weleens problemen vormen zijn ontsnapte/losgelaten kettinghonden, deze zijn in het verleden niet altijd goed behandeld en kunnen agressief zijn. Vaak is dit agressie die ontstaat vanuit angst. Wat vaak werkt is ruim om dit soort honden heen lopen en vooral niet naar ze gaan staren. Als dit niet werkt (laatst dook er één ondanks onze afstand toch op onze hond), is mijn plan b snel recht naar ze omdraaien, je groot maken en schreeuwen. Meestal kan je zo'n hond dan afschrikken. Ondanks dat deze hond onze hond achter gegrepen had was er geen schade gelukkig, vaak bijten angstige honden niet echt hard door. Vanaf nu neem ik in ieder geval een stok mee als ik ga wandelen, dan kan je net iets meer mocht het misgaan. De vechthonden die hier eerder genoemd werden, daar wil ik ook wel even over uitwijden. Veel van deze honden hebben een aanleg voor agressie naar soortgenoten. Dit is ontstaan omdat ze geselecteerd en gefokt zijn om in te zetten voor hondengevechten. De schade die deze honden aan kunnen richten is dan ook gigantisch. Toch richten dit soort honden zich niet snel tot mensen. Ik heb in een wijk gewoond met heel veel van dit soort honden waarvan een deel gezellig losliep. Als ik alleen was, zonder hond, kon ik prima veilig over straat. Wanneer ik met mijn hond liep was het altijd opletten en is het weleens bijna misgegaan. Één keer heb ik fysiek in moeten grijpen omdat een vechthondenkruising mijn hond echt wilde pakken. Gelukkig is mijn hond heel snel met een goed ontwikkeld vluchtinstinct dus die ontsnapte direct uit de halsband waardoor ik uiteindelijk de aanvallende hond aan de slipketting die hij om had kon grijpen. Die hond heb ik direct tussen mijn knieën vastgeklemd waardoor hij zich niet los kon wringen. Dit zijn vervelende situaties maar dit soort honden richten zich dus doorgaans op soortgenoten en niet op mensen. In de wijk waar ik eerst woonde liep ik, wanneer ik onze hond uitliet, altijd met een breakstick op zak. Mocht een vechthond zich vastbijten dan is dit de beste manier om ze te lossen. Op internet kan je meer info vinden over het juiste gebruik. Vaak is het zo dat als je goed met een hond omgaat, er met een boog omheen loopt en laat merken dat je geen bedreiging vormt er niet snel iets gebeurt. Wel is het altijd fijn om de basis van de hondentaal te kennen. Niet heel ingewikkeld maar niet zo simpel zoals veel mensen denken dat bijvoorbeeld een kwispelend hond blij is. Verder is een tetanus vaccinatie halen ook altijd handig, dan heb je die maar alvast mocht er toch iets misgaan...
 4. Interessant topic. We kunnen hier (wonen in Bulgarije) denk ik op zich goed zonder stroom leven. Al is het natuurlijk een fijne luxe als het er wel is. Verwarmen doen we met de houtkachel, daarop kunnen we ook koken. Qua voedsel zal het wellicht wat karig worden maar ook dat is waarschijnlijk wel te doen hier (moestuin bij huis, wild plukken en veel boeren in de omgeving met tonnen graan, kikkererwten en zonnebloempitten). Water stroomt gratis uit verschillende bronnen op loopafstand. We hebben geen riolering maar een septictank. Op de lange termijn zou het wel lastig kunnen zijn dat tanken bijvoorbeeld niet mogelijk is, we slaan zelf geen brandstof op maar als er geen echte noodzaak is om te vluchten blijven we hier en anders wordt het dan lopen of fietsen... Nu ik erover nadenk zou het voor in de zomer zeker interessant zijn om te koken op de warmte van de zon, ga ik me even wat meer in verdiepen:). Op termijn willen we nog wel graag zonnepanelen waarvan een deel misschien aansluiten op een accu. Mede omdat de stroom er hier regelmatig uit ligt, zou het wel fijn zijn om dan over te kunnen schakelen op eigen panelen, gewoon voor de luxe. Als ik terugdenk aan onze leefsituatie in Nederland waren we destijds een stuk kwetsbaarder in dit soort situaties...
 5. Zo'n soort model (ander merk) heb ik ook maar daar was ik minder tevreden over. Je moet het goed op kunnen hangen en bij het ophangpunt begint die, na hem een aantal keer gebruikt te hebben, te scheuren. Maar op zich kan je er zeker mee douchen, voor nood of kamperen prima maar aangezien wij hem af en toe nodig hebben omdat we soms geen water hebben vind ik het andere model fijner.
 6. Ik heb deze, ook erg fijn. Niet echt klein om mee te nemen natuurlijk, maar ik gebruik hem vaak om buiten de hond te wassen en wanneer we geen water hebben kunnen we deze gebruiken voor een snelle douche. Voor een lange douche niet geschikt maar om schoon te worden, inclusief haren wassen, voldoet het prima. Online zijn ook verschillende voorbeelden te zien om gifspuiten om te bouwen tot douche (wel even een schone nieuwe kopen natuurlijk). Dan heb je uiteindelijk hetzelfde soort douche.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...