Ga naar inhoud

Junbi

Lid
 • Aantal items

  23
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Junbi's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

46

Community reputatie

 1. Ook ik ga voor laagjes. Ik heb zelf een 3 in 1 parka en die bevalt prima. De binnenjas kun je eruit ritsen en is een winddichte fleeche jas die ook in het voorjaar nog goed te gebruiken is. Zowel de binnenjas als de buitenjas heeft aan de zijkant ventilatie ritsen die goed van pas komen (ook in de winter) als je met een rugtas in tempo aan het lopen bent.
 2. Bedankt voor je reactie. Goed initiatief en het werpt zijn vruchten af! Met maar 2 toegangswegen heb je het vrij eenvoudig afgegrendeld. Het moment van vertrek is altijd lastig, afhankelijk van de situatie maar ook je BOL.
 3. Het ligt inderdaad voor de hand dat men uit de steden naar het platteland trekt. Men zoekt altijd de weg van de minste weerstand. Dus als je in je buurt e.e.a. regelt, werpt dat altijd een drempel op en kiest men sneller voor een buurt waar geen maatregelen zijn getroffen. Al denk ik dat het afschermen van een aantal straten in een wijk in stedelijke zone, dit ook kan werken tot zekere hoogte.
 4. Gezellig met een kopje thee en koekjes erbij...
 5. Bedankt voor de positieve reacties, de overige negeer ik wel ;-)
 6. @phtvs, is dit een buurtpreventie project? Wordt er in de wijk actief rond gelopen of is dit reactief? Mijn buren weten niet dat ik prep en dat hou ik liever zo. Hoe groot is het gebied wat je rekent tot je wijk?
 7. Ervan uitgaande dat in een SHTF situatie er geen beroep gedaan kan worden op de politie of andere overheidsinstanties, ben je aangewezen op je eigen veiligheid. Stel dat de situatie gevaarlijk is, er is sprake van plunderingen en bendes maar de situatie is vooralsnog controleerbaar. Nu kun je je opsluiten in je huis maar je kunt er ook voor kiezen om je buurt samen met buurtbewoners te beveiligen en verdedigen. Denk hierbij aan het selecteren van de juiste mensen, organisatie, wegversperringen, communicatie enz. Ik ben benieuwd naar jullie ideeen hierover.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...