Ga naar inhoud

NorthernWolf

Lid niveau 2
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door NorthernWolf

  1. Hallo allemaal!

     

    Zijn er hier op het forum ook mensen die de huiden van hun geslachte dieren bewerken?

    2 jaar geleden werd er naast ons vorige huis een Eland aangereden die de buurman heeft geslacht, wij hadden onverwacht de huid gekregen, hadden hem snel goed schoongemaakt en maar met zout ingestrooid om hem te drogen met als gevolg dat we hem nu alleen maar aan de muur kunnen hangen omdat hij steenhard is.

     

    Voor kleinere dieren als konijnen zijn wel makkelijke manieren te vinden om de huiden schoon droog en soepel te maken (we hebben er jog geen geslacht dus niet kunnnb proberen). Maar voor dikke huiden vind ik vooral veel van chemicaliën of stoffen die moeilijk te krijgen zijn.

     

    Is er iemand die er ervaring mee heeft?

     

    Hier in Zweden zijn namelijk veel jagers die de prachtige warme huiden als afval zien en ze bij het slachtafval het bos in gooien.

  2. Als jullie het over een geluid hebben bedoelen jullie dan de Taos hum?

     

    Daarover zijn ook veel (nep) YouTube filmpjes aangezien het geluid niet kan worden opgenomen en maar door bepaalde mensen kan worden gehoord.

     

    http://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Hum

     

    Ook over chemtrails heb ik nog wat filmpjes gezien met zogenaamde bewijzen waarbij ze een blusvliegtuig in actie laten zien en beweren dat ze chemicaliën rond sproeien of mensen die beweren dat Ryanair alleen zo goedkoop kan vliegen omdat ze chemicaliën rondspuiten om op mensen te testen en voor populatie controle. Ook worden de Awachs er van beschuldigd ik kom zelf orgineel uit zuid Limburg vlakbij de Awachs basis en daar is mij ook nooit iets opgevallen.

     

    Sorry ik heb nu geen links maar heb me hier een tijdje geleden in verdiept omdat ik een familielid heb die hier heilig in gelooft. Maar ik geloof er niks van.

     

    Ik heb wel bewijzen gevonden voor contrails met fijne deeltjes door het leger om onder de rader uit te komen welke ook invloed hebben op het weer plus heb in bewijs gevonden dat er in de jaren 70 in Engeland inderdaad een korte tijd tests zijn gedaan op bevolking met chemtrails maar daar al snel mee is opgehouden en er verder geen bewijzen zijn dat dit nog wordt gedaan.

  3. Het plekje hebben we al, het is goed leefbaar en we hebben een hoop eigen voedsel maar om helemaal zelfvoorzienend te worden hebben we nog een lange weg te gaan.

    Als je een stukje land hebt met wat beestjes en je groentetuin daar gaat meer tijd in zitten dan je verwacht en er moet ook nog gewerkt worden om alles te betalen.

    We hopen komende zomer genoeg gewassen te hebben om in ieder geval ons "vee" 100% van eigen voer te voorzien.

  4. Zweden; hoewel 't voor mij bug-in is, niet bug-out. Ik woon er dan ook al ruim 5 jaar.

     

    Het "bijzonder koud" is overigens relatief. Ja, de winter is koud, maar de droge lucht scheelt een hele hoop. Het waait relatief weinig, op de grond tenminste. Landbouw is zeer goed mogelijk, het seizoen is wel korter dan in Nederland, maar dat is geen mega probleem. Hier in de omgeving zijn erg veel boerderijen en bijvoorbeeld aardappels en graan is geen enkel probleem.

     

    De zomers zijn een stuk beter dan in Nederland; een jachtvergunning is ook te doen, hoewel streng gereguleerd. Bossen zijn overal; riviertjes en meren zijn hier in de omgeving ook overal te vinden. De provincie waar ik woon is ongeveer half zo groot als heel Nederland en heeft beduidend minder dan een half miljoen inwoners. Er is veel meer ruimte hier. Bij een echte SHTF of zelfs TEOTWAWKI maken we hier een redelijke kans. Ik ben er van overtuigd dat de kans in Nederland bij een lange termijn SHTF, puur nul is.

     

    Persoonlijk vind ik de zuid-europese landen ook geen enorm verstandig idee, met de nog veel slechtere economie daar en de, in sommige landen, openlijke haat tegen buitenlanders, ook mede-europeanen. Maar ja, da's hoe ik er tegenaan kijk, zegt niet dat anderen 't daarmee eens moeten zijn! :)

    @Enki volgens mij zijn wij buren :p

  5. @homerun

    Tja en zomaar een stukje bos kopen in Zweden en denken dat niemand je vind is ook een illusie. In de zomer worden de meest afgelegen plekjes nog uitgekamd door de bessenplukkers gevolgd door de paddestoelenplukkers en als het jachtseizoen begint dan wordt het zelfs georganiseerd uitgekamd. Dus je moet al zorgen dat je niet in een jachtgebied ligt. En die bessenplukkers e.d. daar kan je niks aan doen door het "allemansrätt"

    Wil je ook in Zweden wonen?

    Denk dan aan een opleiding in de zorg/onderwijs anders zal je op het platteland niks vinden.

  6. Vrij jagen in Schotland? Daar heb je net zo goed een vergunning voor nodig en een hoop regels waar je je aan moet houden. Ik woon trouwens in Zweden, daar kan je via de bruggen naar toe en mag je ook overal kamperen.

    (En denk maar niet dat als ik een Eland schiet hem ook voor mij alleen mag houden. Dat wordt verdeeld onder de jachtvereniging en jachtterrein).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...