Ga naar inhoud

Westenwind

Lid
 • Items

  13
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Westenwind's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Reputatie

 1. Potten waar ik zelfgemaakte jam in wil bewaren kook ik uit in water met een schepje soda. Dat gaat goed. De potten zijn daarvoor dan wel al in de vaatwasser geweest. De nauwe hals van zo'n fles bemoeilijkt de schoonmaak natuurlijk wel.
 2. Ik heb twee diervriendelijke vallen gekocht, 1 plastic trip-trap, een ingenieus ding, en een dubbele kooival. Ze staan op scherp... Dus we wachten af. Het muizengif hebben we laten staan maar het lijkt onaangeroerd. Ik hoop dat ze kiezen voor brood met pindakaas, of kokosbrood in de andere val (vanwege de voorkeur naar kokos in mijn kastje... ) ik ben benieuwd!
 3. Ik denk van niet. Ik had vroeger ratten als huisdier, die knaagden door alles heen, ook door elektra snoeren knaagden ze dwars door het koper heen. Alleen: als zo'n muis door je huis loopt gaat hij op zoek naar iets eetbaars, en doordat dat mylar vast geen geur doorlaat, zal de muis eerder aan iets gaan knagen dat wel geur doorlaat en lekker ruikt. Overigens waren bij mij pakjes kokos en havermout aangeknaagd. Suiker, chocola, en pannekoekmeel stond ook in het zelfde kastje maar was blijkbaar minder lekker.
 4. Ja, misschien toch ook maar zo'n klapval erbij. Waar koop je die? Heeft iemand een idee?
 5. Het is aardig om zo te denken. Ik heb an sich niets tegen muizen. Zelf heb ik vroeger ratten gehad als huisdier. Maar in mijn vorige woning had ik muizen, en dat was echt verschrikkelijk. Alles werd aangevreten. Dus dat nooit meer.
 6. Dit is een leuke! Deze wil ik wel een keer proberen. Het is alleen zo, dat er geen muizenplaag is, er zit nu ergens achter de keuken een muis, die 's nachts een beetje rondscharrelt in een deel van de keuken. Hij is nog niet verder geweest dan tot daar, dus als ik zo'n emmer val bouw weet ik niet of hij zich laat lokken.
 7. In mijn vorige huis hebben we ook gif gebruikt, werkte okee. Ze drogen gewoon uit, worden mummi-muizen. Nooit last gehad van stank.
 8. Ja, dat snap ik, maar het gif staat achter de plint in de keuken, en komt niet in het eten. Ik denk dat ik te onhandig ben voor die ouderwetse klapvallen.
 9. Bij mij hebben ze dwars door aluminiumfolie heen gevreten! Maar hopelijk blijft vanaf nu de schade beperkt, het gat waardoor de muis(en) naar binnen zijn gekomen is nu dicht. De voorraadkast is gespaard gebleven, alles zag er netjes uit, en het meeste is nu verpakt in plastic kratten.
 10. @ Petroman: Ik heb er een paar gekocht, ik weet niet of ze snel stuk gaan, maar ze staan donker dat scheelt al, lijkt me. @ prepass: we hebben nu muizengif staan sinds gisteren. Er is nog niet van gegeten, volgens mij. Diervriendelijke muizenvallen heb ik wel eens gehad toen we in een huis woonden met een muizenkolonie. Die vallen deden het niet al te best. @Highway: goede tip, ik zal het eens vragen aan de bakker.
 11. Ja, ik ben een stiekeme prepper. Okee, ik haal wat plastic kratjes met deksel.
 12. Tot op heden dacht ik muisvrij te wonen. Helaas is deze week toch een muis opgedoken, een klein gedeelte van de voorraad moest ik weggooien. Ik ga nu alles dus veel beter verpakken. Zakken pasta en rijst in plastic dozen, ik weet dat ze daar ook doorheen kunnen maar dat kost ze in ieder geval wat tijd en moeite, en hopelijk hebben we ze dan in de tussentijd al uitgeroeid. Heeft iemand tips voor muisvrij bewaren van voedsel? Of een tip voor goedkope bakken ofzo? Nb: het was stom om er vanuit te gaan dat er geen muizen naar binnen konden, daar ben ik nu dus al achter. MOD: er liep al een muisje rond op het forum...samengevoegd...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...