Ga naar inhoud

Harkonen

Lid
 • Items

  439
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Harkonen

 1. @lewieke;

   

  Je weet inderdaad altijd pas achteraf wat de bodem is, maar ik hou de cijfers goed in de gaten; zo lang YOY de prijzen nog met 5~10% dalen, ga ik nog niet kopen.

  Vanaf september wordt het hier in NL nóg slechter met de nieuwe bezuinigingen etc waardoor ik verwacht dat er nóg minder mensen kunnen kopen wat de prijzen nog verder zal gaan drukken.

  Dus idd; de absolute bodem is moeilijk te gokken, maar met een redelijke marge durf ik hem wel aan.

   

  Voor wat betreft kosten heb je een heel oud jarig archief van cijfers die aan geven dat de prijs van een gemiddeld huis in NL ongeveer 3,5 a 4 x modaal is. (historisch gemiddelde)

  Modaal anno 2013 is 33k dus een gemiddeld huis zou tussen de 115k~132k moeten zitten op dit moment. Dat zie ik ook nog wel gebeuren maar vanaf 150~175k begin ik serieus rond te kijken.

   

  Die prijs zit nu nog op zo'n 210k volgens de laatste cijfers dus we hebben nog even te gaan.

 2. Ik haat schuld. Dat is de reden waarom ik nog geen hypotheek heb en ik moet zeggen; ik slaap heerlijk!

  Ik ben wel van plan om in de bodem van de huizencrisis iets te kopen, maar dan met een LTV van max 70% en de rest direct aftikken.

  Ik heb een prima baan, maar hoef geen vrijstaand huis; gewoon klein huisje met een tuintje en ik ben tevreden.

  Daarna gewoon volle bak aflossen; ik wil dat huis dan in maximaal 20 jaar vrij hebben; klaar.

  Dus ja; ik zou zeggen aflossen als het kan; hou een maand of 3~6 cash aan voor onvoorziene zaken en de rest aflossen; zo zou ik het doen iig

 3. Ik vond het hele Al-Qaeda verhaal al zo ontzettend goed getimed na alle NSA/PRISM/Snowden perikelen.

  Écht zo'n gevalletje van "zie je wel dat we het gebruiken om terroristen op te sporen!!!"

   

  Ik geloof er geen hol van; Obama heeft idd een oorlog nodig om "leiderschap te tonen".

  De Amerikanen zijn onwetend als de pest, en allemaal patriotten als het er op aan komt.

  9/11 is nog steeds in hun gedachten gekerfd, en een nieuwe aanslag zal het oorlogsgevoel weer aanwakkeren.

   

  Persoonlijk geloof ik nog steeds dat 9/11 een false flag was, maar daar zal ik hier niet al te veel over zeggen; ik wil er geen aluhoedjes topic van maken ;)

  Maar als je de geschiedenis bekijkt, is er telkens één bepaald event nodig geweest om een oorlog of regime-verandering te doen starten (Moord op Frans Ferdinand, brandstichting rijksdag, pearl harbor etc)

   

  Een nieuw conflict doet de oorlogsmachines weer rammelen, iets wat de USA goed kan gebruiken om haar zombie-economie weer wat aan te zwengelen en voor Obama om te laten zien wat een totala bad-ass hij is.

  Persoonlijk vindt ik Obama een grote faalhaas. Wellicht een van de slechtste corrupte presidenten ooit.

   

  Time will tell, maar wees blij dat je wakker bent en prepper bent ;)

  • Leuk 1
 4. Eens met @lewieke

   

  Voorlopig kan het alle kanten op gaan, mede door de manipulaties.

  Voor wat de fundamenten kun je nog steeds stellen dat zolang de omloopsnelheid van al dat geld wat de centrale banken gedrukt hebben zo laag blijft, inflatie achterblijft.

  Dat geld zóu de economie ingepompt worden, maar iedereen weet dat die banken daarmee staatsobligaties van PIIGS gekocht hebben. Daardoor is dat geld bij de overheid terechtgekomen voor met name het omrollen van oude schulden, dus dat komt iig ook niet de reële economie in.

  Misschien een beetje via de ambtenarensalarissen die met dat geld betaald kunnen worden maar iig níet ten behoeve van bijv MKB-kredieten e.d.

   

  De M0 voorraad is door de QE's van deze wereld iig nog steeds schokkend hoog en dat geld móet een keer doorstromen naar M1/2 wat altijd tot inflatie leidt. Echter is de kans dat de papieren markt voor PM's nog steeds de prijs bepaalt.

  Er zal dan echter niet veel fysiek meer naar boven komen omdat de kostprijs wél mee stijgt met inflatie, maar de verkoopprijs door manipulatie niet. Er móet dan toch een keer een grote ontkoppeling plaatsvinden op de fysieke markt. Vooral als je kijkt hoe groot de fysieke markt is in het Oosten.

   

  Het zal mij iig benieuwen hoe het gaat lopen in de PM markt; alle fundamenten zijn aanwezig voor gigantische prijzen, maar blijkbaar zijn TPTB tóch machtig genoeg om die prijzen te drukken. Houden ze het vol? Wie zal het zeggen. Zolang "de markt" het blijft slikken ben ik bang dat ze een lange adem hebben.

   

  Ik focus me voor nu iig op H2 van dit jaar en dan met name de ontwikkelingen in de PIIGS en de banken. Dat wordt een shitstorm van jewelste icm de bankenunie/directe recap uit ESM.

   

  Zorg iig dat je wat droog kruit over houdt in deze tijd van lastenverzwaringen. Het zou verdomde lullig zijn als je je PM's tegen gesloopte prijzen moet verkopen om rond te komen.

   

  Gelukkig heb ik maar 1 zilveren muntje in de kast liggen... omdat ie zo mooi glimt :)

   

  Take care

 5. Haha grappig, ik gebruik deze functie juist andersom: grote biljetten erin om vervolgens kleine biljetten van te pinnen.

  Grote biljetten krijg je als je grote bedragen opneemt maar zie ze maar te besteden, en straks na tshtf zal dat denk helemaal onmogenlijk worden, dus kleine biljetten...

   

  Prep ze,

  Kans

  Ik pin altijd 10 en 20 euro biljetten ;)

  Met kleingeld bedoel ik echt muntgeld kleiner dan 1 euro stukken.

 6. ik ga binnenkort een paar kilo kleingeld storten om het vervolgens in briefjes te pinnen... ben benieuwd hoe dát gaat.

  Ik moet er sowieos 25km voor rijden om dit te kunnen doen... apart :')

 7. Sinds de eerste aanval op goud en silver zijn de premiums op fysiek van zo'n 18% naar zo'n 28% gegaan.

  Terugkoop van 0% naar soms wel 7% boven spot.

   

  Het ontkoppelen van de papieren markt lijkt begonnen te zijn.

   

  Mooi om te zien dat er wat MSM aandacht voor is gekomen. Ik hoorde op BNR laatst ook al het bericht over de koop frenzy in het Oosten.

  Da's mooi; hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe beter mijn inziens.

 8. Dat geloof ik niet. Als mijnonderneming heb je vaste lasten, deskundig personeel die je niet kwijt wil, contracten met toeleveranciers, transporteurs, afnemers etc.

  Je hebt als mijnondernemer geen kans anders dan te leveren tegen de prijs die gegeven wordt.

   

  Zoals al elders gezegd, er is geen krapte aan ruw goud en zilver, enkel aan leuk uitziende muntjes :)

   

  sounds plausible ;)

  @zilver banken en overheden zijn ieders vijand!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...