Ga naar inhoud

Sacredless

Lid
  • Aantal items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Sacredless

  1. Zoals eerder uitgelegd in mijn introductie post, probeer ik mij op mogelijke geldnood voor te bereiden door een voedselvoorraad bij te houden waar ik een lange tijd mee vooruit kan. Een deel van mijn voedselvoorraad bestaat uit euroshopper afbakbrood, wat ik ┬▒ 60 dagen kan bewaren. Echter, ik kan nergens informatie vinden over hoe voorgebakken brood (oftewel afbakbrood) het best bewaard kan worden, aangezien op de verpakking geen advies staat. Ik heb nagezocht op internet of er algemene richtlijnen zijn voor het bewaren van afbakbrood, maar ik heb alleen informatie kunnen vinden over het bewaren van gebakken brood en brooddeeg. Het probleem is bij afbakbroodjes dat bij koel bewaren, de lucht in de verpakking begint te condenseren. Hierdoor ben ik bang dat eventueel hydrofiele bacteri├źn binnen de luchtdichte verpakking zich zullen kunnen voortplanten. Aan de andere kant, als ik de luchtdichte verpakking in, bijvoorbeeld, de broodkist koel en droog zou bewaren net als gebakken brood, dat de warmte eventueel het gist weer zou activeren en het brood gaat beschimmelen. Eventueel zou ik het brood ook in kunnen vriezen, echter heb ik daarvoor niet de voorzieningen. Kan iemand mij hierover adviseren...? Hoe bewaar ik het best mijn 2-maandelijkse voorraad afbakbrood...?
  2. Mijn vader heeft dit probleem op een vrij dwangmatige manier. Het is zelfs een soort in-joke geworden. Ik weet wel dat er enkele winkels zijn waar je dit soort inkopen kunt doen. In Breda en Amsterdam kun je allebei een spy- en securityshop vinden, waar ze de materialen die je nodig zult hebben, zullen verkopen. Ik denk er zelf over om wat dingen te installeren, aangezien ik in een vrij "onveilige" (lees; eng luidruchtig en veel hangjongeren) omgeving woon. Ik weet voor een feit dat het mogelijk is om dit soort apparatuur te installeren, maar het zou niet erg kosteffectief te zijn om deze apparaten te installeren om te kijken of het gas nog afstaat. Gewoon even teruglopen en controleren en je daar niet over generen, zou ik zeggen. Doet mijn pa ook gewoon. Ook kun je jezelf daar natuurlijk ook gewoon in trainen. Daarnaast hebben dit soort veiligheidstoepassingen wel nut. Wat je moet vermijden is om een beeldscherm plaatsen naast het bed; dat is slechte feng shui, ofwel, je zet bij de kleinste verveling het schermpje aan, terwijl je eigenlijk moet concentreren op het in slaap vallen. Eigenlijk denk ik zelfs dat het sterk afleidend kan werken als je je camera met je mobiel verbindt. Zelfs al ben ik een rasechte gamer en student, ik heb zelf een pesthekel gekregen aan de apps die energie slurpen, mij geen noodzadelijke informatie bieden en die kunnen leiden tot obsessief gedrag. Maar ik ben dan ook een beetje ADHD en autistisch, dus valt dat niet echt op jou. Ik hoop dat deze gedachten helpen! Geen ervaringsadvies, zal ik maar even benadrukken! EDIT: Ik geloof trouwens dat er ook mogelijkheden zijn om kabels aan te sluiten op bluetooth apparaatjes die stroom afsluiten op afstand als je het echt zeker wilt weten. Er zijn vast ook nog mogelijkheden dit te doen met andere apparaten zoals gas, maar ik zou er niet vanuit gaan. Gewoon trainen om dingen uit te zetten werkt waarschijnlijk het beste!
  3. Er is de laatste tijd veel op het nieuws te horen over grafeen; een soort wonder materiaal dat erg sterk is en goed geleid en een schaal van andere wenselijke kwaliteiten heeft die, bijvoorbeeld, gebruikt kunnen worden in batterijen. Hieronder is een filmpje die uitlegt wat de implicaties zijn van deze technologie. [video=youtube;RVUf7-tTLXo] Recentelijk heb ik wat videos gevonden die dingen uitleggen over hoe batterijen werken en hoe ze gemaakt worden. Beneden legt Robert Murray-Smith uit hoe je een zelf een super-condensator (een soort batterij, dus) kunt maken. Daarnaast heeft hij nog veel meer filmpjes met instructies en manieren voor het maken van grafeen. Ik vroeg me af of er mensen zijn in Nederland die hiermee experimenteren en of ze adviezen hebben voor mensen die hiermee zouden willen beginnen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...