Ga naar inhoud

DaveM

Lid
 • Items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

DaveM's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

20

Reputatie

 1. Mhmm, ik zoek echt concrete hulp. Links naar panelen, batterijen, omvormers... Ik heb niets aan berekeningen enz...
 2. Heel erg bedankt voor de reacties. De autobatterij is bij deze al geannuleerd. Ik wil wel even verduidelijken: Ik bedoelde wel de kleinere toestelletjes, op 12V (of eventueel 24V). - Een mini-oventje: http://www.likecool.com/Car/Accessories/Porta-Pizza%20Oven/Porta-Pizza-Oven.jpg - Een DVBt TV'tje: http://static.skynetblogs.be/media/4087/hyundai-portable-dvb-t-tv.jpg ... kleinere toestelletjes zoals dit. Het gaat er echt maar om een "beetje" luxe te hebben: Eén warme maaltijd per dag, een half uurtje TV of DVD, een klein pompje voor een douche, een warmwaterkokertje. Ik heb vandaag dit gezien: http://www.conrad.be/ce/nl/product/099430/ Dit moet toch te combineren zijn met een extra paneel of een kleine windturbine.. Of ben ik dan zo verkeerd? Nogmaals bedankt voor jullie tijd.
 3. Ik wil me alvast excuseren als ik een vraag stel die al eerder gesteld werd. Dit forum is ook zo uitgebreid, ik ben een beginnend prepper en ken weinig van elektriciteit. Het voorbeeld van NYC na Sandy heeft een diepe indruk bij mij achtergelaten. Ik wil preppen voor een tijd zonder elektriciteit. Wij Westerlingen zijn erorm afhankelijk van elektriciteit, ik ook dus. --- Ik wil graag elke dag (24 uur) 1 autobatterij opladen, door middel van zonnepanelen en/of windturbines. Ik zeg meteen "en/of", omdat ik besef dat in de Benelux de zon vaak niet aanwezig is. Ik hoop dat windturbines een oplossing bieden. Eventueel een kleine array van paneeltjes of turbines. Ik wil graag werken met 2 autobatterijen: Zo kan ik altijd ééntje gebruiken, en ééntje opladen. De "gebruikbatterij" zou gebruikt worden voor toestellen op 12v die slechts enkele uurtjes gebruikt worden: Waterpompjes, TV toestelletje, DVD spelertje, oven, fornuisje, combinatie netbook/taptop met inbelmodem/adslrouter. Ook een batterijlader (AA/AAA) zou ik graag willen gebruiken. Naar de avond toe zou ik een "netwerkje" van LED-verlichting ophangen in huis; Niet zozeer als echte verlichting, maar meer om gewoon iets van licht te hebben, een soort van navigatielicht. Ik heb bv ook een grote hoeveelheid kaarsen. Vraag 1: Zou het mogelijk zijn een 12v autobatterij volledig opladen gedurende 24 uur? Ik weet dat er ook kleinere 12v batterijen zijn.. Zou het daarmee nog lukken? Vraag 2: Bestaan er kant en klare oplossingen? Panelen, turbines en batterij? Ik heb "bang" om dingen op te blazen of verkeerd aan te sluiten, vandaar. Ik zoek trouwens ook iets dat "mobiel" is. Vraag 3: Kan een autobatterij aan wat ik ervan verwacht? Ik vermoed dat de batterij niet altijd 100% leeg zou zijn. Misschien dat ik zelfs 2 dagen doorkom met 1 batterij...? Alvast bedankt voor jullie tijd, ideeën en opmerkingen.
 4. Ik ben geen super hardcore prepper.. Ik prep zelf voor tijden zonder electriciteit (zoals enkele maanden geleden in NYC). Nog iets dat ik in China wil bestellen: Batterijladers voor kleine batterijen... Altijd handig.
 5. Oh Floesh, die verkoper waar ik gekocht heb verkoopt nu deze: http://www.benl.ebay.be/itm/ENE-Hand-Crank-Solar-AM-FM-Dynamo-Powered-Radio-LED-Flashlight-Phone-Charger-HE-/400583842385?pt=US_Portable_AM_FM_Radios&hash=item5d44a85a51 Net geen 13 euro, met verzending. Vermoed dat deze vergelijkbaar is..
 6. Nee. Deze had ik (nu niet meer beschikbaar): http://www.benl.ebay.be/itm/200834489768?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 Prijs: US $18,86 Ongeveer EUR 13,90 Gratis verzending België Economy Int'l Shipping Verwachte leveringstermijn binnen 10-23 werkdagen Net geen 28 euro.
 7. De verkoper had een bepaalde policy: Als de levering langer dan X aantal weken duurde dan stuurde hij een nieuw exemplaar of je kreeg een (gedeeltelijke) refund. Ik was al aan het onderhandelen toen het pakje toch nog aankwam. Ik heb wel vaker iets uit China.. Soms duurt het lang, soms niet. Niet dringende dingen die ik goedkoop in China kan krijgen bestel ik in China. You're welcome.
 8. Hier of ergens anders? Ben niet zo'n forum-mens, ik wou voorkomen dat Floesh het dubbele betaalde voor hetzelfde product.
 9. Had de radio een 6tal maanden geleden een uurtje in het daglicht gelegd.. Net nog even een radiootje getest: Er zat nog juice in! =)
 10. Beste Floesh, ik heb speciaal voor jou geregistreerd op dit forum. Kijk even naar deze eBay link: http://www.ebay.com/itm/DE13-CRANK-DYNAMO-SOLAR-EMERGENCY-AM-FM-SW-DEGEN-RADIO-/331022671308?pt=US_Portable_AM_FM_Radios&hash=item4d127d1dcc Ik was zelf al een tijdje op zoek maar wou er niet teveel voor betalen. Ik heb 2 van deze radio's gekocht in China. Totale prijs: Ongeveer 28 euro. Ik ben er heel tevreden van. Het pakje uit China was helaas 4 maanden onderweg. Ik heb er nog geen spijt van.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...