Ga naar inhoud

Vladimir

Lid niveau 2
 • Items

  2548
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Berichten die geplaatst zijn door Vladimir

 1. 12 uur geleden, BABO zei:

   

  Bedankt voor jouw suggesties. Helaas zijn er twee redenen waarom deze (overigens uitstekende) opties voor mij uitvallen:

  1 - Ik wil eigenlijk nergens op deze manier geregistreerd staan.

  2 - Mijn bedrijven hangen door de Corona-maatregelen aan een zijden draadje, mijn inkomsten zijn gedecimeerd - het is allemaal te duur!

   

  Ik ben mij bewust van de wapenwetten in Nederland. Vroeger vond ik deze wetten heel normaal, nu besef ik mij dat geen mens toestemming nodig zou moeten hebben om zichzelf te verdedigen. Zoals we nu ook duidelijk in Amerika zien proberen oppressieve regeringen het volk te ontwapenen. Wij zijn al ontwapend.

   

  Bij shtf hebben "the powers that be" wel betere dingen te doen dan jouw max 2 vuurwapens te confisqueren.
  Maar alle luchtdrukwapens zijn sowieso legaal en je hebt er geweren tussen zitten die meer schade doen dan een normaal klein kaliber (.22) vuurwapen.
  Daarnaast airsoft voor tactical training.

  En ja, die Amerikanen hebben wel een punt met hun second amendment. Australie, dat een paar jaar geleden is ontwapend, is nu veranderd in een dystopische samenleving waar het leger controleert of je je wel aan de coronamaatregelen houdt.

  • Leuk 1
 2. Op 13-7-2021 om 19:03, Kciroj zei:

  https://hollandstadt.nl/property/groot-stuk-grond-1-ha-midden-in-bos-2/

   

  Alleen 'mag' je er niks op bouwen dan wat er is.

   

  Wie gaat met me mee?

  Als ik Duitsland in mag zonder vaccinatie :classic_ninja:

   

  Leuk verhaal van Hollandstadt maar als je in Thuringen in de kadasterdata gaat kijken is dat stuk ingegeven als boomgaard (streuobstwiese) en staat de bebouwing niet ingetekend in het kadaster. Dit betekent dat de bebouwing illegaal is en ze je in het ergste geval verplichten om het, inclusief fundament, af te breken.
  (Heringen FL13, 216/78)

  Ik zou eerst even gaan praten met de gemeente Heringen/Helme voor je zoiets koopt.

  • Leuk 2
 3. Als je hard zoekt vindt je op het platteland in voormalig Oost-Duitsland nog wel bouwvallen onder de 10K. Je kan voor dat geld ook een vakantiehuisje in het bos kopen in Oost-Duitsland maar ook daar eisen ze dat je een inschrijfadres hebt. Dus ik zou zeggen ga een jaar hard werken en spaar zoveel mogelijk zodat je het alletwee kan kopen.

  Eventueel kan je in je huisje een "kamer" verhuren zodat iemand anders in jouw huis woont en je toch een inschrijfadres hebt.

 4. 1 uur terug, Pin d"Ar zei:

   

  Wacht even, welke vraag is beantwoord?

  Verder worden hier logische fouten gemaakt:

  Kijk, waarom zou ik  van te voren moeten uitleggen hoe we zaken op gaan lossen? Als ik dat niet doe maakt wat ik zeg niet minder valide.

  Natuurlijk ben ik er voor zaken goed op te lossen,maar nogmaals. zonder  'overheid/regering'.

   

  Dus wat je eigenlijk zegt is dat je zelf verder geen ideeen hebt.

  • Leuk 1
 5. 6 uur geleden, Pin d"Ar zei:

   

  excuse me? Kom je nou echt met twee films als 'bewijs' ????? Ik neem maar aan dat je niet weet dat het pentagon en de cia een van de financiers  zijn van Hollywood.

  Dus Hollywood zal nooit films laten zien die wel laten zien dat het zonder autoriteit/regering/overheid kan. Zoiets uit Hollywood is dan ook altijd propaganda en ook

  vaak predictive programming (zoals bij de corona onzin)

   

  Duidelijk, je hebt geen enkel vorbeeld van een finctionerende samenleving zonder centraal gezag en raaskalt verder maar wat.

   

  Succes verder.

 6. 1 uur terug, Pin d"Ar zei:

   

   

  ik denk dat ik dat wel duidelijk heb gemaakt,

  Weg met de overheid/regering/autoriteit, daar deze mensen andere mensen dwingen tot immoreel gedrag.

   

  dat is alles, maar het geloof in autoriteit is diep geworteld.Zo erg dat mensen zich niet eens een maatschappij zonder autoriteit kunnen voorstellen.

   

  het is een vorm van religie.

   

   

  Iedereen die ooit Mad Max of The Purge gezien heeft kan zich wel voorstellen hoe zo'n maatschapij er uit ziet, of als je RL voorbeelden wil kijk naar landen als Libië en Somalie.

   

  Kan je een voorbeel noemen van een goed funtionerende maatschapij zonder centraal gezag en wetgeving?

 7. 3 uur geleden, Pin d"Ar zei:

   

  Dat heb ik ook ooit zo gedacht en dat is natuurlijk wat de regering graag wil dat we denken.

  Maar IS dat echt zo?

  De regeringen hebben de afgelopen periode enorm veel ellende aangebracht. werkloosheid, middenklasse verdwijnt, economie er aan, oude mensen die in eenzaamheid moesten sterven,

  enorme aantal suicides, en ga maar door.(En allemaal 'by design')

   

  En nee, dat heet geen Anarchie en Chaos als er geen regering is, Ik ben er van overtuigd dat er mee chaos is met regering dan zonder regering.

   

  Een regering is per definitie immoreel. daar zij mensen dingen laten doen die we nooit zouden toestaan als iemand anders het zou doen.

   

   

  Idd, in "landen"  als Somalie en Lybie werkt het ook prima, ik zeg doen!

  • Leuk 2
 8. 22 uur geleden, Raoul zei:

  Goud moet verplicht Btw-vrijgesteld verkocht worden, in ruil MOET DE AFNEMER VOLDOEN AAN DE VOORWAARDEN. Tijdens de transactie MAG GEEN BTW BEREKEND WORDEN. Of je nu aan de voorwaarden voldoet, of niet, tijdens de transactie merk je het niet. Het is net als vreemd gaan, zolang niemand je snapt proef je er niets van.

   

  MAAR als je achteraf gevraagd wordt door de Belastingdienst, heb je je aan de voorwaarden gehouden en het blijkt van niet DAN KRIJG JE ACHTERAF DE DUBBELE HEFFING

   

  Nope, in de wet staat alleen dat de levering van beleggingsgoud is vrijgesteld van btw, zonder daar voorwaarden voor de afnemer aan te hangen.

   

  Quote

  En Vlad het staat niet in de Wet, het staat in de WET OB en is dus aan ondernemers gericht. Btw-ondernemers hebben een Btw-nummer

   

  Wel grappig dat je jezelf in dezelfde zin tegenspreekt, de wet OB is ook gewoon een wet.

  Daarnaast is geen enkele wet gericht op ondernemers, hoogstens toepasbaar op ondernemers.

   

  Quote

  En in het artikel wat Vlad noemt staat niet het goud wat vrijgesteld is van Btw, het staat er gewoon niet. Niet denken dat het ingewikkeld is wat er staat, omdat e niet leest wat je wilt lezen, het staat er niet. Er is een opsomming gegeven van goud waarbij de vrijstelling bij de transactie verplicht moet worden toegepast, tenzij voor verlegging wordt gekozen.

   

   

  Klopt, we hebben het hier over beleggingsgoud. Daarvan wordt leterlijk gezegd dat het vrijgesteld is van btw.

   

  Quote

  Voor beide, de vrijstelling en de verlegging is een Btw-nummer nodig, van beide transactiepartners, van koper en verkoper. De Wet Ob moet je geheel toepassen, en niet voor een beetje. Niet een beetje van maggi, met een beetje van je eigen fantasie, of die van een ander, met doel een verhaal overeind houden.

   

  Onzin, voor vrijstelling van btw hoeven niet beide partijen een btw numer te hebben, als dit zo was dan zou je een btw nummer nodig hebben om naar school of naar een tandarts te gaan

   

  Quote

  Nu ben ik er wel een beetje klaar mee dat niet willen lezen, maar gelukkig blijven er een hoop stil, daar zitten de mensen tussen die het heel goed begrijpen,

   

  Tuurlijk, de rest van de wereld is achterlijk en alleen jij ziet de waarheid.

  Face it, je dacht een maas in de wet te hebben gevonden en bent door de rechtbank meerdere keren in het ongelijk gesteld. Je kan dit gewoon accepteren en doorgaan met je leven, je kan er ook als een moderne Don Quichot in blijven hangen....

 9. 1 uur terug, Raoul zei:

  De rechtzaken hebben niets met winnen of verliezen te maken. Ik had je op negeren staan Vlad, maar je mag wel beginnen met uitkijken nu ik het lees.

   

  De belanghebbenden hebben om een uitspraak gevraagd op basis van de goudregeling en drie maal niet gekregen. Tot aan de Hoge Raad toe. Omdat je in Nederland alleen naar de rechter mag in belastingzaken, als er een bedrag aan kleeft. En dat is met de verplichte toepassing van de Btw-vrijstelling niet het geval. Via een omweg, dat kan je zeggen, hebben we het op een andere manier geprobeerd, maar ook daar heeft het Gerechtshof van gezegd, dan nog heb je geen recht op een uitspraak aangaande de regeling voor beleggingsgoud.

   

  Nergens is onze uitleg van de regeling bestreden, sterker, het aanvragen van een Btw nummer is als raadzaam onderstreept.

   

  Het staat precies zo op de site, en in de uitspraken op rechtspraak.nl is precies dat te lezen.

   

  De Btw-vrijstelling voor beleggingsgoud is verplicht toe te passen, en ieder heeft zich verplicht aan de voorwaarden te houden. Doe je dat niet, dan wordt er ten tijde van de transactie nog steeds geen btw geheven, maar word je vatbaar voor dubbele heffing achteraf.

   

  En nee, niemand wordt op kosten gejaagd. Dankzij de rechtzaken wordt iedereen beschermt door recht, zodra ze een afwijzing op zak hebben, en die afwijzing desnoods verversen bij een volgende gelegenheid. Niets doen is een probleem. Het advies gratis.

   

  Geen enkel goed is Btw belast of vrijgesteld, Btw is een transactiebelasting, de transactie is belast of onder voorwaarden vrijgesteld. Is de vrijstelling verplicht, dan moet je aan de voorwaarden voldoen, doe je dat niet dan kan er tegen standaard tarief nageheven worden, in geval van goud met zeg een dubbel tarief.

   

  Er is een vrijstelling voor goudleveringen aan centrale banken, dan zijn er geen verdere voorwaarden als slechts dat de centrale bank afnemer moet zijn. Die vrijstelling https://www.europtie.nl/goud-niet-btw-vrijgesteld.html#GoudCentraleBank zou ongeschreven zijn ,artikel 152 EU Btw-Richtlijn, als goud zelf, of de transactie met goud, altijd Btw-vrijgesteld zouden zijn. https://www.europtie.nl/blog/index.php?id=000000003 

   

  En dan nog iets, zoek op rechtspraak.nl en je zult alleen maar het woord 'beleggingsgoud' tegenkomen bij onze pogingen door recht beschermt te worden. Alle andere gevallen, als er sprake is van een overtreding of strafbaar feit, dan is er sprake van goud. Waarom, dan is er sprake van een zogenoemde omzetting van beleggingsgoud naar goud, omdat niet aan de voorwaarden wordt voldaan. En dan vind je op rechtspraak.nl alleen nog maar uitspraken met 'baren goud' of '(sloop)goud', wat beleggingsgoud had kunnen zijn, mits aan de voorwaarden was voldaan. In plaats daarvan werden deze mensen nu ook getroffen door de Btw. Hoe kan het als goud Btw vrijgesteld is?  voorbeeld:   http://deeplink.rechtspraak.nl/uitspraak?id=ECLI:NL:RBOVE:2020:504

   

  Vlad, je bent een zielig stukje mens, en je gaat nu weer op negeren, beter voor je. En als je wilt, laat de naam van de verkoper achter waar je binding mee hebt, dan zaag ik de desinfo op die site graag een voor een door. Iets met Dawson?

   

   

  Ik vraag me serieus af hoe jij ooit je rechtenbul hebt gehaald, zowel de wetgeving als de uitspraak van de rechtbank zijn glashelder in deze.

  Mag ik aannemen dat jij die drie zaken vanaf de mislukte wraking tot de afwijzing van de hoge raad pro bono gedaan hebt?

  (Aangezien je daar na herhaald vragn geen antwoord op wenst te geven neem ik aan dat jij hier gewoon voor betaald bent)

   

  Ps: Gezien je antecedenten en je dreigende taal voel ik me op dit moment ernstig bedreigd door Raoul Renique, daardoor zie ik me genoodzaakt om aangifte te doen en dit hele verhaal richting het register mailen.

   

  Ps2: Die zaak die je aanhaalt is een fraudezaak waar in het vonnis niet wordt gesproken over btw.

   

 10. 1 uur terug, OBL-Rien zei:

  @Vladimir

  Raoul beweert dat goud niet vrijgesteld is van BTW, en de rechtszaak waar je naar linkt bevestigd dat toch?

  Hij heeft die zaak verloren (en dus kan zijn client de btw niet terugkrijgen cq moet deze betalen), maar ik dacht dat dat precies het punt is waarom hij nu waarschuwde?

  Of zie ik dat verkeerd?

   

  Nee, dat belegginsgoud is vrijgesteld van btw staat gewoon in de wet, zie verder mijn post hierboven van 22/4.

   

  • Leuk 1
 11. Mislukt jurist (100% rechtszaken verloren) Raoul Renique blijft vrolijk verder schrijven aan zijn blogje in de hoop een paar nieuwe naievelingen te vinden om nog meer kansloze rechtszaken aan te spannen tegen de belastingdienst, waar taxihoudder Raoul Renique ongetwijfeld vorstelijk voor betaald wordt.

   

  Is Raoul Renique een oplichter?

  Is Raoul Renique betrouwbaar?

  Heeft Raoul Renique verstand van goud en btw?

  Raoul Renique + rechtszaak:  3 jaar lang kansloos procederen...

 12. Graag gedaan, ik begreep al dat je hier alleen was om je website te promoten, wilde alleen uitvinden of je zelf in de onzin die je verkondigt gelooft of dat je hier een verdienmodel in ziet door betaald "advies" te geven over dit onderwerp. Gezien je toon in eerdere posts en je antecedenten denk ik het tweede.

   

  Maar succes ermee.

   

   

  EDIT:

  Naschrift:

   

  1, Dude: als je ieder bericht dermate aan moet passen dat je een compleet ander bericht krijgt kan je beter niet op een forum reageren, of misschien eerst even nadenken over wat je geschreven hebt voordat je  post.

   

  2, Jouw drie clienten hebben 3 jaar lang zinloos geprocedeerd,  omdat jij denkt dat je het beter weet dan de rest van de wereld, of dat gevoel in ieder geval over weet te brengen op client. Is deze website een opmaat voor meer rechtszaken en zo ja, mag ik aannemen dat je deze pro bono doet?

  Voor belangstellenden zijn de uitspraken gewoon  online in te zien.

  /EDIT

 13. Grappig dit, net even met een bevriende concullega van je gesproken en die bevestigde mijn interpretatie van de OB.

  Het is dus blijkbaar niet voor niets dat je de site "op een bepaalde manier geschreven hebt omdat je anders uit het register geschrapt zou worden"

   

  Maar veel succes met je windmolen ?

   

  /Vlad

   

 14. 19 uur geleden, Raoul zei:

  nee, die website zit zo in elkaar zodat ik niet uit het Register geschrapt kan worden. Dus zoek een fiscaal jurist die dit verhaal onderuit haalt, en zorg dat ik aan mijn wanpraktijken een eind moet maken. Maar laat vooral je naam en rugnummer achter.. Dan heb ik en anderen ook nog een verhaalmogelijkheid, als ik nog even in het Register mag staan. En nu ben ik klaar met ene Vlad. Mag een ander beslissen of je het lezen waar bent. En of die de lappen tekst met bronverwijzingen controleert, als die het niet zomaar voor waar neemt. Diegene heb ik jaren bespaart, mag het dan de ongelovige een middagje kosten? En alle citaten zijn citaten, lijkt me sterk als je die copieert, in Google stopt, dat je niet binnen een paar seconden per citaat ziet dat het ook een letterlijk een citaat is. Wat wil je nog meer. En kom aan met commerciële belangen, daar waar je de onzin leest heb je die belangen. Wat een selectief gereutel. 

   

  Welk register hebben we het hier over?

   

   

 15. Op 21-4-2020 om 23:43, martin zei:

  Ook wel bijzonder om te lezen dat er mensen zijn die denken dat gezonde voeding een effect zou hebben op een virus. (dan ontbreekt er enige kennis hoe een virus werkt, kijk even naar de Spaanse griep om de link te leggen dat gezondheid geen relatie heeft met een virusbesmetting)

  Ik begrijp dat een virus een complexe materie is, maar zeg dan niks.

   

  Gezonde voeding draagt bij aan een gezond lichaam en sterk immuunsysteem.

  Dat beschermt je niet tegen besmetting maar geeft je daarna wel een betere kans om het te overleven.

  • Leuk 2
 16. 4 minuten geleden, Raoul zei:

  je was gewaarschuwd voor de denkfout, de overheid spreekt je aan vanuit de Btw en niet vanuit iets anders, en nee goud dat in aanmerking kan komen wordt gedefinieerd, de voorwaarden werden gesteld aan de transactie, de regeling voor beleggingsgoud bestaat niet voor niets uit meerdere artikelen, en niet het artikel wat jij nog begrijpen kunt. Je bent gewoon te lui om te lezen, niet slim genoeg om de waarschuwing te willen begrijpen, en je laat nog steeds geen naam en rugnummer achter. Ik heb geen vraag, als alleen dat je je onkundig gedram eerst bij een ander verifieert die een graadje in belastingrecht heeft, voor je mijn mobiel laat afgaan.

   

  Artikel 28j is duidelijk: In deze wet en in de daarop berustende bepalingen wordt onderbeleggingsgoud verstaan:

  Waarmee de rest van je betoog in elkaar valt.

   

  Ik geloof dat je het zelf ook door hebt, vandaar je random ad-homs.

   

  Wat ik me wel afvraag is of je dit nu allemaal zelf echt gelooft of dat je dit vanuit financiele motieven opgezet hebt. Aan de schrijfstijl te zien zou je bijne gaan denken dat de website expres zo onoverzichtelijk mogelijk opgezet is met grote lappen woordenbrij die 90% van de lezers skipt of voor waar aanneemt.

 17. 4 uur geleden, Raoul zei:

  Vladimir, dat is dus onzin. En verwijzen naar niet de Wet en niet de EU Btw richtlijn helpt dus de onzin in stand te houden. Alles staat op www.europtie.nl, doe er mee wat je wilt. En geen idee wie ene Van der Laak is en wat dat er toe doet. 

   

  Beste OBL-rien, 

   

  Ik heb er 10 pagina's aan moeten wijden, juist om het geloof wat Vladimir aan wenst te hangen te bestrijden, ik zal het 10 stappen-plan hier eenmaal in het kort neerzetten, en link per pagina, alle bronnen zijn al vermeld op die pagina's, en ieder kan voor zich zelf uitmaken wat die er mee doet. Ik stel mij aansprakelijk op voor de inhoud, diegene die stelt dat het niet zo is, wees een vent of dame, laat je gegevens achter. 

   

  1) een Btw vrijstelling is er uitsluitend voor Btw ondernemers, niet voor 'particulieren'. Bovendien geen enkel goed is vrijgesteld van Btw, een levering van dienst of tastbaar goed is dat onder voorwaarden. https://www.europtie.nl/kapitale-denkfout.html#KapitaleDenkfout

   

  Volgens de overheid zelf is belegginsgoud dat wel:

   

  Publicatie van wetswijziging mbt vrijstelling van beleggingsgoud voor de OB, zie artikel 28K

   

  Quote

  3) als er bij een transactie een partij betrokken is zonder Btw-nummer dan is er niet langer sprake van beleggingsgoud, maar van goud. Identificatie voor de Btw is vereist, en voor de Btw identificeert ieder zich met zijn Btw-nummer, niet met kopie rijbewijs of iets dergelijks http://www.europtie.nl/wat-is-probleem-of-rechtsvraag-.html#WatIsProbleem

   

  Geen idee hoe je aan deze wijsheid komt maar dit is niet hoe de overheid beleggingsgoud definieert in de OB, dat wordt gedaan op basis van fysieke eigenschappen: Artikel 28j Wet op de omzetbelasting 1968

  Beleggingsgoud is dus gewoon vrijgesteld van btw (of je moet het argument belast tegen 0% willen maken) en je hoeft als eerzame burger geen btw nummer aan te vragen.

   

   

  Verder nog vragen?

 18. Quote

  Op 17 oktober 1998 werd in de Europese Unie een nieuwe wet aangenomen waarmee beleggingsgoud in de hele eurozone werd vrijgesteld van btw. Goudbaren met een zuiverheid van tenminste 99,5% en een ‘gangbaar gewicht’ zijn sindsdien zonder btw te verhandelen. Een certificaat van echtheid van de smelterij is geen vereiste. Ook gouden munten zijn vrijgesteld van btw, mits deze tenminste 90% goud bevatten, na 1800 geslagen zijn en mits deze in het land van oorsprong wettig betaalmiddel zijn of zijn geweest. Ook geldt dat de marktwaarde van de gouden munt niet meer dan 80% boven de intrinsieke waarde van het goud mag liggen.

   

  Quote

   

 19. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1939916257/dr-fauci-coronavirus-is-niet-man-made

  Quote

  SARS-CoV-2 komt volgens Chinese onderzoekers voor 96 procent overeen met virussen die bij vleermuizen in een grottenstelsel van Yunnan zijn gevonden. Op die plek werd onderzoek gedaan naar verschillende soorten coronavirussen door het Wuhan Institute of Virology. Dat onderzoek werd ook nog gesponsord met miljoenen euro’s Amerikaans belastinggeld – pijnlijk voor de VS, die vooral proberen de schuld bij China te leggen

   

  De kans dat vleermuizen in Yunnan gevangen worden en1000km+ verderop in Wuhan of all places op een markt terecht komen is natuurlijk veel groter dan een foutje in het lab 100 meter verder dat onderzoek doet naar corova virussen.

  • Leuk 2
×
×
 • Nieuwe aanmaken...