Ga naar inhoud

Jtbhunter

Lid
 • Items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

Jtbhunter's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

19

Reputatie

 1. Fuiken breien moet ik mezelf nog leren. War of kieuw net is simpeler. Zoek bij google onder net breien. Deze netten zijn onder verzwaard en boven aan lichte drijvers. De bedoeling is dat ze 50cm van de bodem gaat staan. Vis zwemt er zich klem in. Dit is niet toe gestaan om mee te vissen. Als je dan toch vist, vis gericht en vang nooit meer dan dat je nodig hebt. Besef ook dat dit soort netten vis beschadigt. Brei gewoon een paar netjes des noods haal je het weer uit mekaar en begin je over nieuw. Van een stukje nylon scheeps touw kan je al een netje van 5m mee maken.
 2. Overleven is in mijn ogen een levens style. Ze hebben een experiment gedaan met ratten. Ze werden in een bak geplaast met 1 onder water uitgang. Het water steeg langzaam. Op het eind waren er maar 3 ratten die de uitgang vonden omdat ze het probeerde. Wat je terug ziet is bij mensen hetzelfde. Deel van de mensen geeft het simpel weg op. Mijn visie op gedrag is simpel, hoe meer je ervaart des te meer opties ziet men. Paniek factoren kan je weghalen door te weten hoe je moet handelen. Ik weet dat er een verschil is tusseniets weten en het te trainen. We weten allemaal dat je vuur kan maken met 2 stukken hout. Het doen en ervaren hebben versterk je mentaliteit. Ik vond vroeger al leuk om met me ogen dicht door het huis te lopen. Nu achteraf besef ik dat mijn overlevings kansen groter zijn bij brand vanwege de ervaring. Wat ik met me verhaal wil zeggen is dat het altijd goed is om goed voorbereid te zijn. Maar dat laat niet weg dat je je kansen sterk vergroot door het te trainen. Denken heb je weinig aan in nood situaties, weten hoe je moet handelen verlaagd ook de kans op paniek. Hier typen veel mensen over ideeen etc. Toch heb ik vaak het gevoel dat men het weet en dus al klaar is. Tegendeel is harder waar. Ik kan mensen hier maar 1 goed advies geven, denk je dat iets werkt dan probeer het uit, en wacht niet dat het puntje bij het paaltje komt want dan ben je te laat. Het onverwachten kan altijd komen maar ook daarop kan je je trainen. Skills brengt rust, vertrouwen, etc. Hoe meer skills je bezit des te meer opties kan je zien. Overleven is doen
 3. Lo, gemiddelt matroos. Ik heb meer ervaren in me leven. Overleven is een levens style, ieder zijn weg. Er is uiteindelijk goede of slechte weg als het doel maar bereikt word. Ik ben een lone wolf, terug getrokken van de maatschappij. Zoals ik al vaker aan gekaart heb hier is het doen. Ik doe elke dag ervaring op en als ik van de winter wil zwemmen doe ik dat. Ik heb geen clubs nodig of veel andere mensen. Samen sta je sterk, alleen heb je alles zelf in de hand. Ieder zijn weg. En geloof me, ik heb al heel wat obstakels over wonnen waarvan ik hoop dat de meeste van jullie ze nooit tegen komt.
 4. Klopt wat je zegt. Maar goed als het erop aan komt blijf ik toch voor overlevings pak kiezen. Als je al zo gek bent om in de zware stroming te gaan, dan is het belangrijk dat heel je lichaam drijft. Juist je benen onder water is dat gene waar stroming grip op kan krijgen. Grootste overleving kans in zware stroming is nog altijd drijf vermogen. Zorg dat je zo min mogelijk onder water hebt. Je kan immers niet tegen stroom zwemmen, zwem dus met stroom mee richting een oever. Maar dan nog blij ik erbij, je kan dit allemaal heel goed weten maar voorbereiden is DOEN. Ervaring vergroot je kansen. Ik heb welles in de Rijn gezwommen vanaf een tanker die voor anker lag. Die 110m tot achter was je snel. Miste je de roeiboot dan kwam je al makkelijk 500meter stroom afwaards aan wal. Dan kon je 1,5 stroom op lopen om te proberen weer aan boord te komen.
 5. Lol preppers in nl tegen overstromingen. Overstromings gebieden zal tijd genoeg hebben om te vluchten. Hulpdiensten zullen per huis het afgaan. In roemond staan wat boederijen onprettig. Ik heb toen ik daar in de buurt woonde amper gezien dat men daar iets tegen deed. Boederijen met dam erom was een oud oerhollands beeld. Nu wat mensen snel vergeten is dat hoog water meestal in periodes valt wanneer het koud is. Tis leuk een rubber bootje klaar hebben staan maar dan ben je erg optimisitisch. Nu, gedeeltelijk door slecht onderhoud is de kans dat er onverziende zaken gebeuren stuk groter. Wil je voorbereid zijn. Zorg voor een boot met meerder lucht kamers. Zorg dat je een buiten boord motor, peddel en een lange stok (2m) erin hebt. Een klein ankertje dat de boot houd en waar je nog mee kan gooien hebt als je van plan bent met een boot te gaan. Persoonlijk zal ik kiezen voor een overlevings pak. Deze pakken zou je 6 uur moeten kunnen overleven in zee water rond nul graden. Ik zou een mes of bijltje meenemen omdat hoog water padden onbegaanbaar maakt en veel troep bevat. Ga nooit alleen op pad tenzij..... Het is ook niet dom om touw mee te nemen en om mensen aan mekaar te binden. Dus bij een overstroming kijk maar naat 1953 is kou een grotere vijand dan het water vaak. Het is niet erg om nat te worden, kou is erger vaak. Nu verdrinken door overstromingen kan komen door bv vloedgolf, maar in nl is de kans dat mensen naar zolder vluchten en klem komen veel groter. Verdrinking op deze wijze is ook terug te zien in 1953. Dus een grote bij op zolder of andere uitwegen zoeken kan levens redden. Als de minster 0 doden wilt kan dit ook het heet preventie en kost geld. Dus maak je niet druk voor verdrinking. Er schuilen veel grotere gevaren. Een overlevings pak houd je beetje warm en blijven drijven. Zijn fel oranje dusja valt goed op. Heb je geld te veel dan heb je ze zelfs met een noob baken. Dat is een zendertje dat hulp diensten zoals kustwacht kan horen als ze in de buurt komen. Ben je bang voor overstromingen, de wereld is er vol met voorbeelden hoe het wel en niet moet.
 6. Je vraagt welke zaken belangrijk zijn binnen een levenstyle. Bij een levens style is het doel belangrijker dan de vraag hoe. Meeste zaken eat je op noemt zijn zaken waarin ervaring telt. Je kan dit niet haasten. Dus waarom 1 ding kiezen? Wissel het af, doe waar je zin in hebt en wat jij acht nodig te hebben. Ik leer elke dag wel iets bij op verschillende vlakken. Maar met tv kijken en niks doen leer je niks. Doen is key.
 7. Ja, opslag en tuin is beste aan de wal. Toch hoeft dit geen punt te zijn. voordeel van hout is dat het er altijd wel is. Je wilt niet open vuur aan boord hebben. Dan heb je een koolmonixide gevaar. Benxine, gas etc ook altijd verwijderen. Simpel weg, een boot is een badkuip, zware gassen blijvrn hangen. Mijn verwarming nu is een standkachel. De verbranding lucht zuigt hij van buiten. Dus dit is extrene verbranding. Water is net een jungle. Goede voorbereiding is belangrijk. Probeer daarom 2 vormen van aandrijving te hebben. Als zeilboot zijnde is het iets makkelijker. Als je alleen een binnen motor hebt, dan kan een buiten boord motor rekje met 5 pk motor al genoeg zijn. Bij grotere boten kan je denken aan ern bij bootje. En buiten dat alles behoor je ook een anker klaar te hebben. Op het water ben je afhankelijk van jezelf, goede voorbereiding is halve werk.
 8. Ik heb me huis te koop staan. Waarschijnlijk maak ik als ik het al verkocht krijg aardig wat schuld. Tja, verlies lopen iedere maand is ook geen optie. Thuis werd ik gek vsn de muren. Tja alles kost geld helaas. Dus ik ben terug gegaan naar mijn bekent terrein. Ik had een zeilbootje gekocht, omgebouwd zodat het een beetje leefbaar is. Van de winter zijn kou en eenzaamheid de zwaarste problemen. Voordeel vanaf het water is dat je alles zelf in de hand hebt. Ik heb kennissen dus dat scheelt ook kwa lig plaats. Ik hoop uiteindel iets groter te kopen, ik heb me groot vaarbewijs dus kwa lengte geen begrenzing. Voordelen van op het water wonen en leven is sowieso dat je alles zelf in de hand hebt. Voldoening als je het goed regelt is groter. Heb je last van de buurman, dan gooi je je touwtjes los en gaat verder. Omdat je op een boot toch al accu's hebt, zijn zonnepanel makkelijk er bij.te zetten. Warmte is beste vanaf een hout kachel, besef wel dat de lucht toevoer vanaf buiten komt. Maak een externe verbranding. Besef ook dat je dan een aardig hout voorraad moey hebben. Grote en isolatie bepalen voor een groot gedeelte het verbruikt. Meeste grotere boten/schepen hebben een genarator voor stroom. Alles aan boord kan je omrekenen naar diesel. Nu dit is juist dat gene wat je zo min mogelijk wilt gebruiken. Wind genarators zijn aanboord vaak onhandig helaas, hoewel de modele nu vaker meerdere keuzes hebben dan alleen de klasieken molen met wieken. Natuurlijk zijn er veel onpraktische rede te befenken als je vanaf het eater leefd. Vervoer aan de wal is al 1 ding. Dagelijks werken aan de wal verplicht men tot een beperkte plek. Je bent op jezelf gewezen is kan in je voor en nadeel werken. Skills moet men sowieso ook ontwikkelen. Je moet verstand hebben van heel de boot. Als je andere mensen jou problemen telkens laat oplossen dan zal je je hooft vanzelf een x stoten. 1 van de zaken wat ik mezelf laatst geleerd heb is het breien van een drijfnet of warnet. Hoewel het illegaal is dit te gebruiken net als fuiken is deze skills zeer belangrijk. Vroeger was ik een echte sport visser, totdat er iets knapte. Ik vind gericht vis vangen, vangen naar behoefte en gericht op 1 soort persoonlijk niet erg. Erger vind ik sport vissers die vissen traumatiseren en terug zetten. Vis naar behoefte en zet niks terug en gebruik alles. Ik geloof dat dat beter is voor de vis stand. Vissen is een oude skill juist om te overleven. Vissen voor je eigen fun, ik vind het egoistisch. Het gekken van een war netje breien is eigelijk de simpelheid ervan. Ervaring komt erna vanzelf dus verwacht eerste netje niet perfect. Overal rond de wereld ligt er wel stukken scheep touw op stranden. De nylon touwen zijn het beste. Met een stukje scheeptouw van 1,5m kan je makkelijk al een netje van 6m breien. Het is alleen heel wat werk om het touw los te pluizen en stukjes aan mekaar te knopen. Dus geef mij maar het water. Al dat gezeik aan de wal, hehe typische landrotten gedrag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...